Descoperă rețeta de prăjitură cu urdă și stafide, un desert simplu și delicios. Perfectă pentru orice ocazie, această prăjitură este irezistibilă.

Prăjitură cu urdă și stafide - rețetă delicioasă și ușor de preparat

Prăjitura cu urdă și stafide genul ăla de desert care merge la orice oră, fie că e după cină sau la micul dejun. Secretul e brânza, care face totul moale și gustos.

De obicei, se folosește urdă pentru că e ușoară și merge bine cu dulceața stafidelor. Dar dacă nu ai urdă sau vrei să încerci altceva, mai sunt opțiuni. De exemplu, ricotta e super pentru că e cremoasă și puțin dulce. Quark e și ea o alegere bună, mai ales dacă vrei ceva mai light.

Dacă vrei ceva mai deosebit, poți să pui feta. Da, știu, feta e de obicei pentru salate, dar crede-mă, poate să fie interesantă și în deserturi. Doar să ai grijă cu zahărul, că feta e sărată.

În esență, prăjitura asta e despre a face ceva bun și simplu. Nu trebuie să fie complicată, doar bună și făcută cu drag. E genul de prăjitură care îți arată că, uneori, cele mai simple lucruri sunt și cele mai apreciate.

Rețeta de prajitură cu urda și stafide

Ingrediente

  • 400-500 grame urdă
  • 100 grame zahăr (poți ajusta după gust)
  • 2 ouă
  • 50-70 grame stafide
  • 50 grame făină sau griș, pentru o consistență mai fermă
  • Un pliculeț de zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • Coaja rasă de la o lămâie pentru aromă (opțional)
  • Un vârf de sare

Mod de preparare

Pune stafidele în apă caldă sau într-un amestec de apă cu rom pentru 15-30 de minute. Acest pas ajută stafidele să se umfle și să devină mai moi.

Într-un bol mare, amestecă urda cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și coaja rasă de lămâie. Adaugă ouăle și mixează bine până la omogenizare.

Încorporează făina sau grișul în amestecul de brânză. Scurge stafidele și adaugă-le și pe acestea în compoziție. Dacă ai folosit rom la hidratarea stafidelor, aroma va fi și mai intensă.

Unge o tavă cu unt sau folosește hârtie de copt pentru a evita lipirea. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când suprafața devine aurie și prăjitura este fermă la atingere.

Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia. Poate fi servită atât caldă, cât și rece. Pentru o notă specială, poți să presari deasupra zahăr pudră sau să servești cu smântână sau gem.