Această salată de varză cu iaurt este o versiune sănătoasă a clasicei salate coleslaw, dar cu un dressing cremos de iaurt, fără maioneză. Și este gata în doar 15 minute!

Salată de varză cu iaurt

Salata noastră se face cu varză și morcovi crocanți, amestecați într-un dressing sănătos asezonat cu arome clasice și nu conține maioneză. Este un condiment sau o garnitură colorată, perfectă pentru hot dog, burgeri, tacos sau oricare dintre preparatele preferate la grătar.

Această salată este sănătoasă, ușoară, cu puține calorii și delicioasă.

Veți avea nevoie de varză albă și roșie, morcovi, ceapă verde și pătrunjel. În ceea ce privește dressingul, vă trebuie iaurt grecesc, suc de lămâie, oțet de mere, miere, muștar Dijon, sare și piper negru.

Rețeta de salată de varză cu iaurt

Preparare 15 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

Pentru salată:

  • 200 grame de varză albă tăiată felii subțiri
  • 200 de grame de varză roșie tăiată felii subțiri
  • 50 grame morcovi rași (3-4 morcovi mari)
  • 3 cepe verzi tăiate felii subțiri
  • 25 grame pătrunjel tocat grosier

Pentru dressing:

  • 160 de grame de iaurt grecesc integral
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de oțet de cidru de mere
  • 1 lingură de miere opțional
  • 1 lingură de muștar dijon
  • 1 linguriță de semințe de susan (optional)
  • 1,5 lingurițe de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat

Mod de preparare

Puneți varza și morcovul într-un castron. Adăugați ceapa verde tocată. Dați deoparte.

Amestecați într-un bol iaurtul, sucul de lămâie, oțetul, mierea, muștarul Dijon, semințele de susan, sarea și piperul și bateți bine. Condimentați după gust.

Turnați dressingul peste legume. Se amestecă. Se ornează cu pătrunjel tocat.

O puteți servi imediat sau o puteți acoperi cu folie și o puteți pune la frigider până la 3 ore.

Cum se servește

  • Pregătiți salata cu iaurt cu cel puțin 30 de minute înainte de servire și păstrați-o acoperită în frigider.
  • Odată răcită, salata de varză se potrivește cel mai bine cu sandvișuri, carne la grătar și legume verzi și crocante.
  • Legumele și dressingul de iaurt își vor păstra integritatea timp de cel puțin 3 ore și până la 2 zile.

Alte utilizări pentru dressingul de iaurt

Nu ezitați să preparați dressingul de iaurt și să îl folosiți ca sos sau cremă tartinabilă (foarte asemănător cu modul în care ați folosi tzatziki). Serviți-l ca:

  • Sos pentru legume și carne la grătar
  • Sos de înmuiat pentru crudități sau legume proaspete tăiate
  • Ungeți pe sandvișuri sau pe pâinea prăjită de dimineață

Beneficii ale salatei de varză cu iaurt

Salata de varză cu iaurt poate oferi mai multe beneficii, printre care:

  • Bogată în nutrienți: Varza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și fibre, în timp ce iaurtul este o sursă bună de proteine, calciu și probiotice
  • Susține digestia: Probioticele din iaurt pot contribui la îmbunătățirea digestiei
  • Scăzută în calorii: Salata de varză cu iaurt este de obicei săracă în calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru cei care țin dietă
  • Poate îmbunătăți sănătatea inimii: Atât varza, cât și iaurtul au fost asociate cu scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă
  • Este versatilă și ușor de preparat: Salata de varză cu iaurt este un preparat simplu care poate fi personalizat cu diferite condimente, ierburi și garnituri, ceea ce o face versatilă și ușor de adăugat la orice masă