Șnițelul din piept de pui crocant în crustă de parmezan nu este doar un alt fel de mâncare, ci un adevărat spectacol culinar. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Șnițel din piept de pui cu parmezan

Suculent în interior și cu o crustă crocantă delicioasă, pieptul de pui crocant în crustă de parmezan seamănă cu un șnițel, dar poate fi consumat fără griji și de cei care se feresc de gluten, deoarece nu are pesmet.

Pieptul de pui crocant în crustă de parmezan se pregătește foarte ușor, în mai puțin de o jumătate de oră, din doar cinci ingrediente. Întrucât se folosește parmezan, nu este nevoie de alte condimente.

Preparatul este perfect pentru cei care preferă alimentele fără gluten și cu un conținut scăzut de carbohidrați.

Ponturi pentru cel mai bun șnițel de pui cu parmezan

șnițel de pui cu parmezan

Este bine să știți că această rețetă nu funcționează la fel de bine cu pulpe sau aripi de pui. Pentru ca parmezanul să se lipească, trebuie ca suprafața preparatului să fie cât mai plană. Nici măcar cu fileuri nu iese la fel de bine.

preparare șnițel de pui cu parmezan

În plus, pentru această rețetă nu este recomandat parmezanul nisipos, ci cel ras mai grosier, deoarece acesta formează o crustă mai groasă. De aceea, este recomandat să folosiți parmezan ras cumpărat, nu să-l dați acasă pe răzătoare.

Pieptul de pui crocant în crustă de parmezan se servește imediat ce este gata. Pentru o masă fără gluten, poate fi așezat în farfurii alături de felii de lămâie și piure de conopidă. Altfel, merge de minune și lângă orez, piure de cartofi, cartofi "prăjiți"la cuptor sau natur ori lângă paste sau tipul preferat de salată.

Rețeta de șnițel din piept de pui cu parmezan

Preparare 7 minute
Gătire 10 minute
Timp total 17 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de piept de pui
  • Un ou
  • 125 de grame de parmezan ras 
  • O lingură de ulei de măsline
  • Două linguri de unt sau ceva mai mult ulei 
  • Sare și piper, după gust
  • Un cățel de usturoi tocat mărunt, opțional

Mod de preparare

Începeți prin a tăia fiecare bucată de piept de pui în jumătate, astfel încât să obțineți patru părți aproximativ egale. În cazul în care grosimea lor este mai mare de 1,75 de centimetri, trebuie să le bateți puțin.

Separat, spargeți oul într-un bol, adăugați sare, piper, dar și usturoi, dacă doriți. Bateți totul bine cu ajutorul unei furculițe. Într-o farfurie adâncă, puneți parmezanul ras.

Dați fiecare bucată de piept de pui mai întâi prin ou, apoi așezați-o în farfuria cu parmezan și apăsați. Apoi, întoarceți-o pe partea cealaltă și faceți același lucru, astfel încât parmezanul să o acopere bine peste tot.

Puneți untul și uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă, la foc mare. Când untul s-a topit, iar uleiul s-a încins suficient de bine, puneți bucățile de piept de pui. Nu le mișcați în tigaie, pentru că altfel parmezanul va aluneca de pe suprafața lor și nu se va mai forma bine crusta crocantă.

Apăsați ușor fiecare bucată de piept de pui, cu o spatulă. Apoi, ridicați fiecare bucată de carne dintr-o parte, iar dacă arată bine rumenită, o puteți întoarce pe partea cealaltă, eventual cu ajutorul unui clește de bucătărie. Lăsați carnea la prăjit și pe partea cealaltă, repetând procedura, pentru trei minute, sau până capătă aceeași nuanță de auriu închis.

Atenție! Nu gătiți mai mult de șase minute în total. Altfel, puiul se va usca.

Ca și garnitură, noi am făcut un piure de conopidă. Dacă nu ești fan conopidă îți recomandăm cartofii dulci la cuptor cu boia și usturoi sau pur și simplu o salată de sfeclă roșie cu usturoi.

Calorii și valori nutriționale

Un șnițel din piept de pui cu parmezan (170 grame) are 379 calorii.

  • Calorii

    379kcal

  • Proteine

    48g

  • Carbohidrați

    4g

  • Grăsimi

    19g

  • Grăsimi saturate

    8g

  • Colesterol

    160mg

  • Sodiu

    725mg

  • Potasiu

    375mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.