Pieptul de pui poate fi o carne dificil de gătit, în sensul că devine fadă, uscată și fără gust dacă nu este gătită cum trebuie. Cea mai sigură alegere pentru a face dintr-o friptură de pui una perfectă este să îi alăturați un sos delicios, care să îi dea aromă și textură.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și puteți înlocui pieptul de pui cu pulpe sau orice altă carne vă place. Trebuie să țineți cont de timpul de gătire al fiecărui tip de carne în parte. 

Piept de pui cu sos de lămâie și usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 g făină
  • sare
  • piper
  • oregano
  • un piept de pui
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 cană supă de pui sau apă
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • zeama de la 2 lămâi
  • 1/3 pahar de vin alb sec

Mod de preparare

Amestecați făina cu sare, piper și oregano. Curățați pieptul de pui de piele și oase și tăiați-l în bucăți potrivite. Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul de făină, cât să fie acoperită complet.

Puneți puțin ulei și untul într-o tigaie pe foc. Adăugați pieptul de pui dat prin făină și prăjiți 5-6 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groasă este bucata de carne. Dați la o parte carnea din tigaie, adăugați vinul, supa de pui, usturoiul și zeama de lămâie. Lăsați să dea într-un clocot și să înceapă să se evapore vinul.

Asezonați cu sare și piper după gust și adăugați din nou bucățile de carne în vas. Lăsați până când sosul scade și aromele se combină.

Decorați cu verdeață proaspătă și cu felii de lămâie. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!