Supele de legume sunt fade uneori și au nevoie de ceva consistent pentru a le da gust. Este și cazul acestei supe cremă de conopidă, pe care o puteți servi cu brânză cheddar sau orice fel de brânză maturată. Combinația de arome și de texturi este nemaipomenită și o puteți aplica și pentru alte rețete de supă cremă, din alte legume.
Supa cremă de conopidă se face foarte ușor, nu necesită cine știe ce pregătire sau experiență în bucătărie. Pentru un gust mai bogat, puteți înlocui supa (stock-ul) de legume cu supă de pui și jumătate din lapte cu smântână lichidă.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- un cubuleț de unt
- 1 ceapă mare
- 1 conopidă
- 1 cartof
- 700 ml supă de legume
- 400 ml lapte
- 100 g cheddar sau orice fel de brânză maturată
- sare
- piper
Mod de preparare
Puneți untul într-un vas pe foc. Când s-a topit, adăugați ceapa tocată mărunt și căliți până când a devenit translucidă, circa 5 minute, amestecând încontinuu.Adăugați conopida buchețele, cartoful tăiat cubulețe, supa sau apă și laptele și lăsați să fiarbă. Asezonați cu sare și piper și lăsați cel puțin 30 de minute după ce a dat în clocot sau până când conopida și cartoful s-au înmuiat.
Pasați supa cu ajutorul unui blender vertical și mai puneți apă sau lapte dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai subțire.
Serviți supa fierbinte, cu cubulețe de cheddar deasupra, sau orice altă brânză vă place, dată pe răzătoare.
Poftă bună!