Supa cremă de conopidă se pregătește foarte ușor, din doar câteva ingrediente. Delicioasă și hrănitoare, aceasta reprezintă un adevărat aliat în perioadele în care vă doriți să pierdeți în greutate.
Servită la prânz sau la cină, poate oferi senzație de confort în zilele reci de toamnă sau de iarnă, când temperaturile de afară nu sunt deloc prietenoase.
Conopida este plină de fibre, ce sunt elementare pentru o bună digestie; vitamina C, care ajută la creșterea imunității, vitamina K, ce susține metabolismul; și folați, ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de hemoglobină din organism.
De asemenea, conopida are un conținut important de:
- vitamina B5, ce ajută la regenerarea celulelor sanguine;
- vitamina B6, ce contribuie la oxigenarea sângelui;
- potasiu, ce ajută la menținerea unui nivel optim de electroliți în organism;
- magneziu, ce întărește sistemul imunitar;
- mangan, ce ajută la gestionarea inflamației din corp și fosfor, al cărui rol este de a îmbunătăți densitatea oaselor
Consumul de conopidă are alte beneficii asupra organismului. Această legumă este o sursă excelentă de antioxidanți și este recomandată pentru menținerea sănătății ochilor, pielii și părului.
Conopida este foarte săracă în calorii. Prin urmare, persoanelor care își doresc să piardă în greutate le este recomandat să o includă zilnic în dietă. De altfel, dincolo de cantitatea mică de calorii pe care o are conopida, aceasta ajută la restartarea metabolismului, datorită fibrelor și nutrienților pe care îi conține.
Rețeta de supă cremă de conopidă pentru pierderea în greutate
Ingrediente
- 250 de grame de conopidă
- O ceapă tocată mărunt
- Doi căței de usturoi tocați mărunt
- O jumătate de linguriță de piper negru
- O frunză de dafin
- 100 de mililitri de lapte
- Două crenguțe de cimbru
- O lingură de ulei de măsline extravirgin
- 10 grame de alune prăjite
- Sare grunjoasă, după gust
Mod de preparare
Supa cremă de conopidă ce este un aliat în lupta cu kilogramele în plus se pregătește cât se poate de ușor. Mai întâi, puneți la încins uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Apoi, adăugați frunza de dafin.
După un minut, puneți în tigaie și ceapa și usturoiul – ingrediente pe care le-ați tocat mărunt în prealabil. După ce se călesc, adăugați și crenguțele de cimbru. Puneți în tigaie buchețelele de conopidă în tigaie, amesecați și reduceți focul la mic.
După două minute, opriți aragazul, îndepărtați frunza de dafin și crenguțele de cimbru din acest amestec. Puneți restul amestecului într-un blender, adăugați sare și piper negru și mixați până când obțineți o pastă fină.
Scoateți amestecul din tigaie. Adăugați lapte și alune și mixați compoziția până când devine puțin densă. Când densitatea supei creme este potrivită, o puteți turna în boluri. Puteți pune puțin ulei de măsline deasupra și puteți să radeți câteva buchețele de conopidă pentru a o orna.
Cu ce se poate mânca supa crema de conopidă
Supa cremă de conopidă este excelentă atât la masa de prânz, cât și la cea de cină. O pot servi și persoanele care au o dietă vegetariană, dar și cele vegane, dacă înlocuiesc laptele de vacă cu unul vegetal, precum cel de soia, migdale sau cocos.