Terci de ovăz cu căpșuni - un mic dejun ce vă va mulțumi pe deplin și veți avea energie toată dimineața.

Terci de ovăz cu căpșuni

V-ați săturat de aceeași rutină veche a micului dejun? Nu căutați prea departe pentru că vă prezentăm o rețetă savuroasă: terci de ovăz cu căpșuni!

În acest articol, vom explora beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor și ale fulgilor de ovăz, vă vom împărtăși o rețetă delicioasă și vă vom oferi sfaturi pentru a face un bol perfect de terci de ovăz cu căpșuni.

Indiferent dacă doriți să vă începeți ziua așa sau pur și simplu doriți să încercați ceva nou, terciul de ovăz cu căpșuni reprezintă alegerea perfectă.

Terciul de ovăz cu căpșuni - nutritie și beneficii pentru sănătatea ta

Este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun. Terciul de ovăz este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, fibre și proteine, care îți vor oferi energie pentru începutul zilei. Căpșunile sunt, de asemenea, bogate în nutrienți și antioxidanți, fiind o alegere sănătoasă.

Este o combinație delicioasă. Ovăzul are un gust neutru, dar este foarte versatil în a fi combinat cu alte ingrediente pentru a crea o varietate de arome. Căpșunile, cu aroma și dulceața lor, completează perfect gustul terciului de ovăz.

Este ușor de pregătit. Terciul de ovăz cu căpșuni este foarte ușor de pregătit și nu necesită mult timp sau abilități de gătit.

Poate fi personalizat. Poți personaliza terciul de ovăz cu căpșuni adăugând alte ingrediente, cum ar fi semințe de chia, miere, nuci, iaurt sau orice altceva care îți place.

Rețeta de terci de ovăz cu căpșuni

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 300 de grame de căpșuni proaspete sau congelate, împărțite
  • 160 de grame de ovăz rapid sau rulat
  • 1 lingurișă de extract de vanilie
  • 2 linguri de sirop de arțar, plus mai mult după gust
  • un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Tăiați căpșunile pe jumătate și puneți vârfurile într-un blender cu laptele. Amestecați până când totul devine omogen și cremos, aproximativ 15-20 de secunde. Căpșunile rămase se taie cubulețe și se lasă deoparte.

Adăugați ovăzul într-o oală mare cu „laptele” de căpșuni, vanilia, siropul de arțar și un praf de sare. Aduceți la fiert la foc mediu, iar când amestecul începe să clocotească, puneți căpșunile rămase în fulgii de ovăz (dar păstrați câteva pentru a le pune deasupra).

Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 5-10 minute sau până când se ajunge la grosimea dorită. Amestecați des deoarece acest lucru ajută la ca terciul să fie mai cremos!

Transferați fulgii de ovăz în boluri și puneți câteva căpșuni deasupra ori decorați cum doriți. Restul se va păstra la frigider până la 5 zile.

Sfaturi utile pentru cel mai bun terci de ovăz cu căpșuni

  • Puteți folosi căpșuni proaspete sau congelate pentru această rețetă, dar noi vi le recomandăm pe cele proaspete pentru o aroma desăvârșită!
  • Acești fulgi de ovăz pot fi savurați fierbinți sau reci, după cum îi preferați! Însă, dacă intenționați să-i reîncălziți mai târziu, vă sugerăm să adăugați 120 ml de apă (sau lapte) în plus. Ovăzul se va îngroșa în frigider, așa că acest lucru vă va ajuta mult!
  • Puteți folosi fie ovăz instant, fie fulgi de ovăz pentru această rețetă – cel instant va face un terci de ovăz neted și cremos, în timp ce fulgii de ovăz oferă o textură plăcută.

Cum să păstrezi terciul de ovăz cu căpșuni proaspăt și savuros

Păstrați terciul de ovăz cu căpșuni într-un recipient ermetic. Acest lucru va ajuta la menținerea texturii și aromei.

Dacă intenționați să-l păstrați pentru mai multe zile, păstrați-l în frigider într-un recipient sigilat și încălzit-l înainte de servire. Terciul de ovăz se poate păstra până la 3-4 zile în frigider.