Cum ar fi să începi dimineața cu un bol delicios de terci de ovăz cremos, cu banane și semințe de chia? Savoarea și textura perfectă pentru a te pregăti de o zi plină de energie și vitalitate!

Terci de ovăz cu banane și semințe de chia

Iată un mic dejun plin de proteine și îndulcit cu banane proaspete. Nu ai mâncat niciodată terci de ovăz atât de bun și, în plus, vei fi sătul până la ora prânzului.

Ingredientele necesare pentru tercul de ovăz

  • Fulgi de ovăz: Aceștia au textura perfectă și se gătesc destul de repede. Nu folosiți fulgi de ovăz instant - vor da o textură mult mai moale - iar cel integral necesită un timp de gătire mai lung, de aproximativ 20 de minute.
  • Lapte de migdale: Pentru a păstra rețeta vegană, laptele de migdale funcționează foarte bine echilibrat cu apă pentru a obține lichidul în care se gătește ovăzul. Puteți folosi orice fel de lapte sau puteți găti ovăzul doar cu apă.
  • Pudră de proteică: Pudra proteică completează fulgii de ovăz și dă sațietate preparatului. Noi folosim o pudră de vanilie pentru a se potrivi cel mai bine cu bananele, dar orice pudră proteică va funcționa.
  • Semințe de chia: Pentru a adăuga mai multe proteine și substanță la fulgii de ovăz, încercați să adăugați câteva semințe de chia sau semințe de in. Gătindu-le împreună cu ovăzul, acestea își vor mări volumul și vor deveni gelatinoase!
  • Îndulcitor: Pentru a îndulci ovăzul, dar complet opțional și noi sărim de multe ori peste acest pas. Puteți folosi sirop de arțar, miere sau zahăr granulat.
  • Banane: Se adaugă ca topping după ce ovăzul este fiert. Pentru un plus de aromă, încercați să le caramelizați într-o tigaie separată cu ulei de cocos și zahăr brun. Puteți încerca și cu alte fructe, cum ar fi merele sau căpșunile.

Cum se prepară terciul de ovăz cu banane și semințe de chia

  1. Fierbeți apa, laptele și sarea într-o cratiță mică.
  2. Adăugați ovăzul și semințele de chia și amestecați.
  3. Gătiți până când ovăzul este moale, amestecând de câteva ori până când lichidul este absorbit.
  4. Luați de pe foc, adăugați bananele, pudra de proteine dizolvată, amestecați și acoperiți cu un capac până când bananele se înmoaie.

Terciul de ovăz este perfect pentru micul dejun. Se păstrează bine în frigider timp de până la 5 zile și poate fi reîncălzit cu ușurință. Cel mai bine este să adăugați bananele chiar înainte de a mânca fulgii de ovăz, astfel încât acestea să fie proaspete.

5 motive pentru a încerca chiar azi terciul de ovăz cu banane și semințe de chia

  1. Este sănătos: terciul de ovăz este bogat în fibre, proteine și carbohidrați complecși, fiind un aliment nutritiv și hrănitor. Adăugarea bananelor și a semințelor de chia îmbunătățește și mai mult profilul nutrițional al acetuia.
  2. Este ușor de preparat: terciul de ovăz cu banane și semințe de chia poate fi pregătit în doar 10 minute și nu necesită multe ingrediente sau ustensile.
  3. Este satisfăcător: fulgii de ovăz și bananele sunt alimente care te ajută să te simți plin și să nu mai simți nevoia să mănânci mult timp. Acest lucru îl face ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare între mese.
  4. Este versatil: terciul de ovăz cu banane și semințe de chia poate fi personalizat în multe feluri, prin adăugarea altor fructe, nuci sau semințe, în funcție de preferințele tale.
  5. Este potrivit pentru toți: terciul de ovăz cu banane și semințe de chia este o opțiune potrivită pentru toți cei care își doresc să mănânce sănătos, indiferent de preferințele alimentare, de vârstă sau de stilul de viață.

Rețeta de terci de ovăz cu banane și semințe de chia

Preparare 5 minute
Gătire 5 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 80 de grame de fulgi de ovăz
  • 240 ml + 2 linguri de apă
  • 360 ml de lapte la alegere
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 linguri de pudră proteică de vanilie (opțional)
  • 2 linguri de semințe de chia
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 banană tăiată în felii

Mod de preparare

Într-o cratiță mică, dați în fiert apa, laptele și sarea. Reduceți focul.

În timp ce lichidul se fierbe, dizolvați pudra de proteine cu 2 linguri de apă până când devine omogenă și consistentă.

Adăugați ovăzul, semințele de chia și zahărul brun deschis. Gătiți, amestecând ocazional, până când ovăzul este moale și a absorbit cea mai mare parte a lichidului, aproximativ 5 minute. Se ia de pe foc, se adaugă pudra proteică dizolvată și bananele feliate, se acoperă și se lasă să stea timp de 2-3 minute.

Împărțiți în două boluri. Se presară un strop de scorțișoară, dacă se dorește și se savurează cald.

Tips & tricks

  • Amestecați întâi pudra proteică cu laptele și apa înainte de a adăuga ovăzul. Pudra proteică poate face cocoloașe uneori atunci când este adăugată cu ovăzul și semințele de chia. Așa că dizolvați-o în lichid pentru o consistență mai fină.
  • Reîncălziți cu un strop de apă sau lapte. Dacă îi pregătiți din timp, fulgii de ovăz vor avea tendința de a se usca și chiar de a deveni un cocoloș mare. Asigurați-vă că adăugați un strop de lichid înainte de reîncălzire.
  • Nu săriți peste sare. Atunci când preparați fulgii de ovăz, puțină sare chiar face toată diferența. Aceasta scoate în evidență dulceața naturală și gustul de nucă al ovăzului, iar fără ea, poate avea un gust destul de fad.
  • Pregătiți-l rapid în cuptorul cu microunde. Noi facem fulgii de ovăz pe aragaz când avem mai mult timp la dispoziție. Dar îi puteți face în cuptorul cu microunde dacă vă grăbiți. Adăugați toate ingredientele pentru fulgii de ovăz într-un castron, nu-l acoperiți și încălziți la putere mare timp de 2 minute.

Terciul de ovăz cu banane și semințe de chia este o opțiune excelentă pentru un mic dejun rapid, sănătos și satisfăcător. Acesta este bogat în nutrienți și fibre, ajutând la menținerea sănătății intestinale și la îmbunătățirea digestiei. Bananele adaugă un gust dulce natural, iar semințele de chia oferă un plus de textură și aport nutrițional.

Încercă această rețetă simplă și gustă în fiecare dimineață un bol plin de energie și vitalitate!