Aperitive cu roșii

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat

Tortilla din resturi

o bucatica mamaliga recefainao lingurita boiapatrunjel verde tocatsarepiper

Mozzarella cu salsa de rosii

200 gr mozzarella2 rosii1 ceapa micao mana de patrunjelcativa fulgi de chilli (nu am avut- am pus delikat)cateva linguri de bulionulei de maslinezeama proaspata de lamaie

Minitarte cu rosii, mozzarella si busuioc

1 foaie aluat frantuzesc 3-4 rosii 200 gr mozzarella 2-3 linguri mustar 2 linguri ulei de masline sare busuioc uscat busuioc proaspat- pentru finisare optional : masline tocate ( fara samburi)

Rosii umplute cu conopida si feta

Pentru 4 portii: 8 rosii medii, 1 conopida mijlocie (aprox. 800 g), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 1 ou fiert, 100 g branza feta (sau telemea), 50 ml smantana (sau 100 g iaurt), 1 lingurita mustar, putina nucsoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui

Rosii umplute cu carne de peste

12 rosii mijlocii, Putina carne de peste fiarta sau fripta,3-4 ciuperci,sarepiper putin otet dupa gustPentru maioneza:1 galbenus 1 lingurita mustar50 g ulei

Rosii umplute cu carne tocata si ciuperci

12 rosii mijlocii putina carne de pasare fiarta sau fripta3 sau 4 ciupercisarepiperputin otet.Pentru maioneza: 1 galbenus1 lingurita mustar50 g ulei.

Rosii umplute cu carne de pui si ciuperci

12 rosii mijlociiputina carne de pui fiarta fripta 3 sau 4 ciupercisare,piper, putin otetPentru maioneza: 1 galbenus de ou 1 lingurita mustar 50 g ulei

Rosii umplute

6 rosii, 3 oua,100 gr maioneza de soia,50 gr branza de soia,verdeata, 1 salata verde

Rosii umplute cu dovlecel si vinete

- 2 rosii- 2 vinete- 1 dovlecel- o ceapa- sare- ulei

Tarte cu rosii si mozzarella

Ingrediente pentru 12 portii:1-2 catei de usturoi,150 g. de branza de vaci,6 linguri de ulei,6 linguri de lapte,sare si piper,10 g. praf de copt,1-2 lingurite de praf de condimente,300 g. faina,3 rosii,220 g. branza tip mozzarella,1 legatura de busuioc,ulei de masline,24 de forme de hartie cerata pentru muffins.

Cuburi marmorate de rosii si ricotta

Pentru preparatul pe baza de rosii:- 3 oua90 g faina1 cutie sos de rosii, nu bulion, dar se pot folosi si rosii proaspete, curatate de pielita si seminte si pasirate1 catel de usturoi1-2 lingurite ulei de maslinebusuioc (sau 1 foaie de dafin)un pumn de masline verzi (sau negre), fara samburisare, pipereventual, un pic de ardei iutePentru preparatul pe baza de ricotta:1 ou250 g ricotta20 g faina1 lingurita oreganosare, piper

Rosii umplute cu mozzarella

4 rosii mari300g mozzarella Granarolo (se recomanda utilizarea mozzarella Granarolo 100g, in zer sau mini Granarolo 1kg)50g masline negre fara samburi20g de capere80g paine toast, fara coaja10 frunze de busuioc30ml ulei extra virginsare

Rosii aperitiv umplute

- 4-5 rosii- 200-250 gr de branza telemea- o cutie de crema de branza cu verdeata- 2 fire de ceapa verde- patrunjel si marar- sare