Anghinarea contine fibre, vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, vitaminele B6, B12, A, E, D, vitamina K, calciu, fier, zinc, sodiu, potasiu, mangan, fosfor si zinc.

Mai mult, ceaiul de anghinare are efecte benefice pentru slabit si regleaza tranzitul intestinal si digestia. Este considerata cel mai bun antioxidant si din acest motiv, unii specialisti cred ca ar putea preveni cancerul.

Pe langa faptul ca rezolva problemele digestive pentru ca este bogata in fibre alimentare, anghinarea este folosita ca tonic hepatic, reduce si elimina toxinele din ficat si din corp si imbunatateste sanatatea inimii.

Pentru a prepara ceaiul de anghinare, se taie marunt frunzele. Se fierbe apa intr-un vas. Se pun frunzele tocate in apa fiarta si se asteapta 15 minute. Se strecoara. Dupa ce s-a racit, lichidul se bea pe stomacul gol. Se poate amesteca si o lingurita de miere.

Chiar daca poate face minuni pentru organismul uman, aceasta planta poate avea si cateva contraindicatii:

  • poate creste fluxul biliar, de aceea nu se recomanda administrarea acesteia in cazul obstructiei de duct biliar, al calculilor biliari si al bolilor de ficat
  • exista riscul unor reactii alergice
  • nu sunt suficiente informatii despre consumul in timpul alaptarii