Ciorba de casa

Ciorba de casa retete: cum gatesti ciorba de casa si cele mai gustoase retete de prajituri de casa, coniac de casa, retete prajituri de casa, pui de casa la cuptor, retete culinare prajituri de casa, aluat filo casa noastra, retete de prajituri de casa usoare, ciorba de, ciorba de vacuta, ciorba de vita.

Ciorbă delicioasă de curcan cu tăiței de casă

Încercă rețeta simplă de ciorbă de curcan cu tăiței de casă, perfectă pentru toată familia. Află cum să faci o ciorbă delicioasă, sănătoasă și pe placul copiilor, cu carne de curcan și tăiței de casă.

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorba de gaina cu taitei de casa

1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba

Ciorba de cocos cu taitei de casa

Carne de cocos (maruntaie,aripi ,spate cu gat), 2 morcovi, o bucatica telina, o radacina patrunjel, o ceapa, 2 ardei, 200 ml suc de rosii, 1 l bors de tarate, patrunjel si leustean verde, sare, 1 ou pentru taitei;un ou, 200 g faina, un praf de sare

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Ciorba delicioasa de legume

2 morcovi 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura leustean proaspat o jumatate de telina o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit 2 cartofi medii bors proaspat de casa rosii pasate sau pasta de tomate

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!

Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.

Ciorbă de miel cu leuștean și orez

Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.

Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională

Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă. 

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească

Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Ciorba de paste cu legume

1 punga paste, 2 morcovi,1 rosie,mazare,bors magic,vegeta

Toffee De Casa

1 cana migdale 1 cana unt 1 cana zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita sare 1 1/2 cana fulgi de ciocolata 1/3 cana de nuci pecan, tocate

Înghețată de casă cu Nutella și alune

Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Ardei iuți pentru ciorbă

O rețetă simplă și rapidă pentru un amestec de ardei iuți, ceapă și ardei gras, perfect pentru a adăuga iuțeală ciorbelor tale. 

Ciorba racoritoare de vara

-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust

Lichior de gutui făcut în casă

Descoperă secretul preparării unui lichior de gutui de casă delicios și aromat. Urmează rețeta noastră pas cu pas pentru a crea o băutură tradițională cu gust bogat, perfectă pentru zilele în care vrei să te răsfeți.

Supa-crema de legume deshidratate

Avem nevoie de:- legume deshidratate (rosii, dovlecei, castraveti, ardei gras, morcov, vinete)--cate 1 lingura din fiecare-vegeta naturala (preparata tot in casa)-verdeturi uscate (obtinute cu ajutorul deshidratorului)-2 linguri ulei de masline-sare, piper-1 praf chilli (eu l-am preparat in casa)-2 l apa-smantana/ iaurt/ creme fraiche pt. servit (optional)

Mulligatawny

1 lingura de unt 1 piept de pui,taiat in bucatele 1 ceapa mare, taiata cuburi 1 mar de casa, taiat cuburi 1 lingura de curry 1 litru de supa de pui (eu mereu pastrez cate o cutie in congelator) 3 linguri de orez cu bobul lung 1 lingurita de suc de lamaie 3 linguri de frisca pentru gatit sare, piper 1 lingurita vegeta de casa (optional)

Ciorbă de dovlecei cu smântână

Ciorbă de dovlecei cu smântână este o ciorbă ușor de preparat care nu necesită mult timp.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba de cocos

1 cocos, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei rosu, fidea / taitei/ speghete, sare, delikat, bors proaspat, patrunjel, marar, leustean

Ciorbă de castraveți murați

Descoperă rețeta simplă și rapidă de ciorbă de castraveți murați, o mâncare tradițională românească, apreciată pentru gustul său acrișor și revigorant. 

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Ciorba de salata cu oua si iaurt

2 bucati salata1 legatura ceapa verde1 morcov1 borcanel iaurt,lapte batut,obtional2 oua2 linguri pasta de tomatebors dupa gust2 linguri uleisareleustean verde

Savarină făcută în casă

Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe vremea bunicilor noștri, savarina este un desert aparent simplu, care poate fi reprodus și acasă cu succes.  Practic, este vorba despre un aluat ca de gogoși, dar mai moale, un sirop de zahăr și frișcă (naturală, dacă le faceți acasă). Dacă v-ați hotărât să recreați una dintre cele mai populare rețete din cofetărie, iată ce pași trebuie să urmați. 

Tart~a bezea cu crem~a de lam^aie - Tarte de lim~ao merengada

Aluat: aluat pt. tarte din comert sau de cas~a Crema: 500 gr. crem~a de patiser de cas~a sau budinc~a de vanilie din comert sucul de la o lam^aie mare 3 linguri sm^ant^an~a pt. frisc~a Bezea: 4 albuse si 100 gr. zah~ar optional suc de l~am^aie.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ouă umplute cu pate de porc și maioneză

Ouale umplute cu pate de porc și maioneză sunt printre cele mai cunoscute aperitive reci iar acestă rețetă este una extrem de gustoasă și foarte ușor de făcut.

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de găină la oala sub presiune

Ciorba de găină este un preparat tradițional românesc, savurat de generații întregi. Însă, în ritmul alert al vieții moderne, gătitul poate deveni o provocare. De aceea, oala sub presiune vine în ajutorul nostru, reducând semnificativ timpul de preparare al acestei delicioase ciorbe.

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorbă de praz - cea mai simplă rețetă

Ciorba de praz este un preparat tradițional românesc, sănătos și ușor de preparat, ideal pentru o masă hrănitoare. Descoperă rețeta completă și beneficiile acestei ciorbe delicioase!

Aceasta Crema Preparata In Casa Te Scapa De Celulita

Celulita este una dintre problemele de care femeile scapa cel mai greu. Aspectul inestetic al pielii are multe cauze printre care se numara o dieta necorespunzatoare, lipsa consumului de apa sau factorul genetic.