Ciorba de casa

Ciorba de casa retete: cum gatesti ciorba de casa si cele mai gustoase retete de prajituri de casa, coniac de casa, retete prajituri de casa, pui de casa la cuptor, retete culinare prajituri de casa, aluat filo casa noastra, retete de prajituri de casa usoare, ciorba de, ciorba de vacuta, ciorba de vita.

Ciorbă delicioasă de curcan cu tăiței de casă

Încercă rețeta simplă de ciorbă de curcan cu tăiței de casă, perfectă pentru toată familia. Află cum să faci o ciorbă delicioasă, sănătoasă și pe placul copiilor, cu carne de curcan și tăiței de casă.

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorba de gaina cu taitei de casa

1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba

Ciorba de cocos cu taitei de casa

Carne de cocos (maruntaie,aripi ,spate cu gat), 2 morcovi, o bucatica telina, o radacina patrunjel, o ceapa, 2 ardei, 200 ml suc de rosii, 1 l bors de tarate, patrunjel si leustean verde, sare, 1 ou pentru taitei;un ou, 200 g faina, un praf de sare

Pizza eco

Blatul: 1/2kg faina 2 oua 2 linguri smantana o cescuta lapte 2-3 linguri apa drojdie cat o nuca o lingurita de zahar sare Umplutura: carnat de casa muschi de casa ceafa de casa 2 oua 2-3 linguri smantana 100 ml suc de rosii sau cateva linguri de pasta de tomate de casa 100 g branza de oi sare piper, dupa placere

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Ciorba delicioasa de legume

2 morcovi 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura leustean proaspat o jumatate de telina o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit 2 cartofi medii bors proaspat de casa rosii pasate sau pasta de tomate

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!

Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.

Spaghete Bologneze cu carnat de casa

250 grame spaghete 1 canat de casa 1 ceapa 3 catei usturoi 300 ml de bulion apa Busuioc Oregano Sare Ulei

Ciorbă de miel cu leuștean și orez

Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.

Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională

Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă. 

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

1 kg carne de iepure de casa 1 varza (aprox. 1,5 kg) 200 gr. tagliatelle de casa 175 ml.ulei (50 pt. friptura 100 pt. varza 25 pt. tagliatelle) 200 ml sampanie demisec o legatura de patrunjel sare piper o jumatate ardei rosu un morcov 2 cepe

Varza Noua Calita Cu Taitei De Casa

2 verze noi 100 ml ulei sare si piper taitei de casa: 1 ou 150 g faina 2 linguri apa sare

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Paine de casa cu carnati

3 1/2 cani de faina 1 lingurita de drojdie uscata 1 lingurita de sare de mare 1 1/4 cani de apa calduta un carnat de casa afumat putin lapte

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească

Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

3 jumatati de piept de pui fara os 3 carnati de casa 200 gr ciuperci taiate fasii de ardei rosu sare piper boia dulce 250 gr rosii decojite 1 lingurita busuioc uscat 6 cubulete de unt

Toffee De Casa

1 cana migdale 1 cana unt 1 cana zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita sare 1 1/2 cana fulgi de ciocolata 1/3 cana de nuci pecan, tocate

Ciorba de paste cu legume

1 punga paste, 2 morcovi,1 rosie,mazare,bors magic,vegeta

Înghețată de casă cu Nutella și alune

Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Muschi de vita cu ciuperci champignion si carnaciori de casa..

1/2 muschi de vita. 1 kg ciuperci champignion. 500 gr cascaval ras. 1 pahar vin rosu. 3 carnaciori de casa. 1 plic sos Bolognesse. 4 catei de usturoi. sare, si alte condimente.

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Ardei iuți pentru ciorbă

O rețetă simplă și rapidă pentru un amestec de ardei iuți, ceapă și ardei gras, perfect pentru a adăuga iuțeală ciorbelor tale. 

Ciorba racoritoare de vara

-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya 4 linguri de untura de porc sau ulei, 4 oua, 1,5 l de lapte acru cu smantana, 300 g de carnat de porc de casa, sare dupa gust

Lichior de gutui făcut în casă

Descoperă secretul preparării unui lichior de gutui de casă delicios și aromat. Urmează rețeta noastră pas cu pas pentru a crea o băutură tradițională cu gust bogat, perfectă pentru zilele în care vrei să te răsfeți.

Supa-crema de legume deshidratate

Avem nevoie de:- legume deshidratate (rosii, dovlecei, castraveti, ardei gras, morcov, vinete)--cate 1 lingura din fiecare-vegeta naturala (preparata tot in casa)-verdeturi uscate (obtinute cu ajutorul deshidratorului)-2 linguri ulei de masline-sare, piper-1 praf chilli (eu l-am preparat in casa)-2 l apa-smantana/ iaurt/ creme fraiche pt. servit (optional)

Mulligatawny

1 lingura de unt 1 piept de pui,taiat in bucatele 1 ceapa mare, taiata cuburi 1 mar de casa, taiat cuburi 1 lingura de curry 1 litru de supa de pui (eu mereu pastrez cate o cutie in congelator) 3 linguri de orez cu bobul lung 1 lingurita de suc de lamaie 3 linguri de frisca pentru gatit sare, piper 1 lingurita vegeta de casa (optional)

Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

14 prepelite 7 felii de prosciutto 7 felii de sunca de casa 150g unt 50 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie zeama de la 1/2 portocala 2 lamai 5-6 catei usturoi rozmarin cimbrisor oregano sare piper

Ciorbă de dovlecei cu smântână

Ciorbă de dovlecei cu smântână este o ciorbă ușor de preparat care nu necesită mult timp.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

400 gr carnat de casa, 400gr costita afumata de casa, 350 gr caltabos afumat (nu recomad din magazin), 20 gr branza iute de oaie (framintata cu sare toamna), 0 lingura untura de porc, 500 gr faina de malai, sare piper dupa gust.

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

1 cana orez o lingura ulei de masline 1 ceapa medie tocata ( facultativ ) o legatura patrunjel verde tocat marunt 1 morcov mare ras 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici 3-4 catei de usturoi pisati supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale sare si piper dupa gust

varza la cuptor cu carnat de casa

300 gr carnat de casa 300gr costita afumata 400 ml de bere 2 cepe mari o varza murata mica o vaza dulce mica unt cat o nuca cimbru o foaie de dafin o cana de smantana 150 gr branza de oaie concentrat de legume sare piper dupa gust

Pizza cu porumb si carnati de casa

Pentru aluat: 1 kg de faina 1 cub de 25 de grame de drojdie 1 lingurita de miere 600 ml de apa calduta Pentru pizza: 3 linguri de pasta de tomate 1 lingura de ulei de masline extra virgin usturoi pudra oregano,busuioc,cimbru,rozmarin - toate uscate - se pune dupa gust sare,piper porumb congelat 1 carnat afumat de casa cascaval ras

Ciorba de salata verde ca la Brasov

4 buc. salata verdecateva bucatele de slanina500 g iaurt200 g smantana4 oua2 linguri fainausturoimarar