Ciorba de primavara
Ciorba de primavara retete: cum gatesti ciorba de primavara si cele mai gustoase retete de ciorba de, ciorba de ciocanele, ciorba de ciuperci, ciorba de burta, ciorba de legume, ciorba de cartofi, ciorba de porc, ciorba de salata, ciorba de vacuta, ciorba de craciun.5 Alimente Care Nu Trebuie Sa-ti Lipseasca Din Farfurie Primavara Aceasta
Vitamina C este foarte importanta pentru sistemul nostru imunitar, iar la trecerea dintre anotimpuri este de preferat sa ne "ajutam" organismul pentru a face fata schimbarilor climatice.
Ciorba de vacuta
500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana
Ciorbă de miel cu măcriș
Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.
Salata de primavara
2-3 rosii 1-2 castravetzi 3 oua fierte tari 2-3 carnaciori 1 ceapa verde sos:1 lingura mustar,1 iaurt,1-2 linguri ulei,branza
Salata de rosii, castraveti, branza si ou
Primavara s-a lasat mult asteptata anul acesta. Dupa o iarna bogata in produse pe baza de carne de porc trebuia sa vina odata si odata primavara cea iubita ca sa dau startul la salate pentru detoxifierea organismul. Asadar am demarat primavara aceasta in forta preparand salate din cele usoare dar si complicate cu multe fructe si legume proaspete pentru un aport zdravan de vitamine. Si va trimit si voua o reteta de salata delicioasa pe care o puteti pregati chiar si la micul dejun nu va rapeste multe minute pe cadranul ceasului. Iata si lista ingredientelor: 2 oua fierte 1 varf de sare 1 lingurita cu ulei de masline 1 castravete mic sau o jumatate de castravete mare (lasati-i si coaja acolo stau vitaminele) 2 rosii cherry si 100 si ceva de grame de branza din lapte de vaca (nu foarte sarata). In plus puteti adauga si 1 lingurita cu seminte de in.
Ciorba cu carne de pasare
500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana
Salata primavara
rosii 300gr telemea 300gr dressing knorr grecesc salata verde 1 buc
Dor de primavara
- stevie - urzici - pulpa de porc - rosii decojite - ceapa verde - 1 ou - ulei de masline - delikat pikant
Ciorba de gulii umplute
gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper
Ciorbă de ardei umpluți
Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi.
Ciorba de varza dulce cu iaurt
o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.
Salata De Primavara Cu Sos De Lamaie
450g orez basmati 300g fasole boabe - conserva 2 legaturi de sparanghel 1 lamaie patrunjel menta zahar 3 linguri ulei de masline
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.
Reteta de primavara cu cartofi copti
4-5 cartofi 1 ardei gras rosu 100 g cascaval ras Putin ulei Condimente: oregano rozmarin sare si piper dupa gust.
Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!
Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.
Ciorbă de miel cu leuștean și orez
Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.
Reteta de primavara cu peste picant
3 bucati peste macrou 1 lamaie 1 portocala Ulei de masline Mirodenii: sare rozmarin piper mozaic 3 foi de dafin, cateva fire de marar si patrunjel.
Salata de leurda cu rosii
leurdă proaspătă ridichi de primăvară 2 roşii de mărime potrivită un ardei gras ulei de măsline o pâine arăbească mare
Pachetele de primavara cu legume
400 g foi de placinta, 2 linguri ulei de arahide sau masline, 4 fire ceapa verde, 50 g bambus, 150 g muguri de fasole, 2 morcovi mari, 1/4 varza alba, 1 ou, sos de soia, ulei pentru prajit.
Salata cu cartofi noi de primavara
500 g cartofi noi,supa de legume, 2 inguri otet balsamic,1 lingurita ulei de masline,1 lingurita miere,1 lingurita sare2 linguri patrunjel,1 ceapa rosie tocata
Salau de primavara
- 1 salau de 500 g - 1 pahar mic orez - 1 ardei gras verde - 2 morcovi - 1 ceapa mare - 1 mana urzici - 500 ml supa pui - 20 ml vin alb - sare piper faina alba ulei masline
Placintele de primavara
500gr faina 50 ml ulei un cub de drojdie 350 gr branza proaspata de oaie o legatura cozi de ceapa o legatura marar sare dupa gust ulei pt prajit 100gr de smantana un pahar de iaurt proaspat
Salata simpla de primavara
-o salata chinezeasa -o legatura de ceapa verde -o legatura de usturoi verde -2 legaturi de ridichii -o jumatate de castravete lung de sera -sare -ulei de masline -otet balsamic -zahar
Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională
Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Tort de primavara cu capsuni
300 g biscuiti 150 g unt 2-3 linguri lapte 300 g alune de padure sfaramate 600 g frisca 150 g zahar praf 20 g gelatina 1 lamaie 400 g crema de branza 1 kg capsuni 200 g gem de capsuni
Perisoare de primavara cu sos de smantana
300 gr carne curcan tocata 1 legatura mica de marar 2 ceape verzi 1 usturoi verde 2 linguri pesmet sare 3 linguri mari de smantana 2 linguri ulei masline.
Mancaruri din resturi de friptura
în zona noastra a doua zi dupa nunta se face "zama acra" unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ramân multe bucatele pe care le poti refolosi. În afara de ciorba am mai pregatit si o mâncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute în tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei
Omletă de primavară. Rețetă rapidă și colorată
Învață să prepari o omletă de primăvară plină de gust și culoare, ideală pentru un mic dejun sănătos.
Tort Inima de primavara
Blatul este pandispan simplu:-5 oua-150 gr zahar-zahar vanilat(2 pliculete)-125 gr. faina albaPt. crema:- 1 pachet de unt-zahar pudra (dupa gust)-3 linguri cacao-1 pliculet cafea solubila-1 lingurita extract de cafea-2 fiole esenta de rom
Briose ghivece de primavara
Ingrediente briose:2 oua, 150g zahar, 2 plicuri de vanilie, un pic de sare, 75 ml ulei, 250ml iaurt, 50 ml lapte sau frisca nebatuta, ½ pliculet de praf de copt, 30g faina, 2 mere mari.Crema de unt:unt si zahar in parti egale
Briose de primavara
Pentru blat:140g unt foarte moale,140g zahar brun,3 oua medii,100g faina,25g amidon;Pentru decor:600g zahar pudra cernut,3 linguri de apa si 3 linguri suc de lamaie,colorant alimentar verde si roz,flori decorative de zahar.
Salata pastel de primavara
Ingrediente (4 persoane)200 g muschiulet de porc100 g ciuperci champignon100 g dovlecei100 g vinete60 g ardei gras mixt80 g rosii20 g ceapa verde30 g ulei de masline20 ml otet balsamic4 g busuioc verde0,8 g oregano verdesare, piper
Somon si legume de primavara in lasagna
300gr somon, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper alb, 150gr morcovi, 150gr pastai de mazare verzi, 200gr cepe verzi, 40gr unt, 4 foi de lasagna, 150gr Creme Fraiche, 1 lingurita mustar.
Rulada din carne de porc cu arome de primavara
1 kg carne tocata de porc 2 lingurite boia piper macinat 3 lingurite vegeta sare 2 felii de paine 1 cartof de marimea unui mar 1 legatura usturoi verde(eu am pus si 3 catei) 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel verde tocat 3 linguri faina 3 oua.
Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească
Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.
Ficatei de primavara (Pentru o zi buna!)
Pentru 2 persoane -400g ficatei de pasare -50g unt -2-3 linguri coniac -salata verde -3-4 rosii -sare piper Pentru sos avem nevoie de : -ou -100ml ulei -100ml iaurt -zeama de la 1/2 lamaie -un pliculet de Knorr mediteraneean Pentru ornat folosim 2-3 rosii chery si 2 masline
Rapsodie de Primavara
100 g de piept de pui 50 g de pasta de masline 100 g de orez 100 g de spanac 4 rosii cherry 100 g ardei 100 g morcov 50 g de telina 50 g parmezan unt 1 catel de usturoi ulei de masline sare piper Pt dessign: Sticksuri din spanac Acetto balsamico Spaghetti
Ghivece de primavara
Aluat: 2 oua 15 dkg zahar 2 plicuri de vanilie un pic de sare 75 ml ulei 250 ml iaurt 50 ml lapte sau frisca nebatuta 1/2 pliculet de praf de copt 30dkg faina 2 mere mari. Butercream :200 gr unt 400 gr zahar pudra 2 linguri de lapte 10dkg = 100gr
Pilaf de primavara
- carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara!)- ceapa verde- morcov- loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana)- orez- spanac proaspat- sare si 2 felii de lamaie
Piept de pui cu legume de primavara
3 bucati piept de pui, 1 zucchini feliat, 2 jumatati de ardei gras(rosu si galben), 3 morcoviori - feliati subtire, 3 cepe verzi - felii groase de 1 cm, 200 g mazare pastai, 3-4 linguri ulei de masline, sare de mare,piper,chili (din risnita), rozmarin,oregano uscate (din risnita), otet balsamic dupa gust
Varza noua cu carne
Este primavara si o mancarica de varza noua plina de vitamine merge de minune cu mamaliguta! :) 1 kg pulpa de porc taiata cuburi 3 verze noi medii 1 cutie cu rosii cuburi 3 linguri cu bulion 1 legatura marar 2 lamai (zeama) 200 ml ulei sare si piper
Pachețele de primăvară cu piept de pui
Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.
Ciorba de post
1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust
Floricele dulci de primavara
Pentru aluat 50 gr unt 50 gr miere 50 gr zahar 1 ou 100 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de portocale 1 lingurita scoertisoara macinata 350 gr faina 1 plic praf de copt un praf de sare Pentru decor 1 plic Tort Gelle Transparent coloranti alimentari
Ardei iuți pentru ciorbă
O rețetă simplă și rapidă pentru un amestec de ardei iuți, ceapă și ardei gras, perfect pentru a adăuga iuțeală ciorbelor tale.