Ciorba de primavara
Ciorba de primavara retete: cum gatesti ciorba de primavara si cele mai gustoase retete de ciorba de, ciorba de ciocanele, ciorba de ciuperci, ciorba de burta, ciorba de legume, ciorba de cartofi, ciorba de porc, ciorba de salata, ciorba de vacuta, ciorba de craciun.5 Alimente Care Nu Trebuie Sa-ti Lipseasca Din Farfurie Primavara Aceasta
Vitamina C este foarte importanta pentru sistemul nostru imunitar, iar la trecerea dintre anotimpuri este de preferat sa ne "ajutam" organismul pentru a face fata schimbarilor climatice.
Ciorbă de miel cu măcriș
Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.
Salata de primavara
2-3 rosii 1-2 castravetzi 3 oua fierte tari 2-3 carnaciori 1 ceapa verde sos:1 lingura mustar,1 iaurt,1-2 linguri ulei,branza
Ciorba cu carne de pasare
500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana
Salata primavara
rosii 300gr telemea 300gr dressing knorr grecesc salata verde 1 buc
Ciorbă de ardei umpluți
Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi.
Pachețele de primăvară cu legume
Rețetă ușoară și rapidă pentru pachețele de primăvară cu legume, un aperitiv delicios, specific bucătăriei asiatice.
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.
Salata De Primavara Cu Sos De Lamaie
450g orez basmati 300g fasole boabe - conserva 2 legaturi de sparanghel 1 lamaie patrunjel menta zahar 3 linguri ulei de masline
Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!
Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.
Ciorbă de miel cu leuștean și orez
Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.
Salata simpla de primavara
-o salata chinezeasa -o legatura de ceapa verde -o legatura de usturoi verde -2 legaturi de ridichii -o jumatate de castravete lung de sera -sare -ulei de masline -otet balsamic -zahar
Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională
Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Mancaruri din resturi de friptura
în zona noastra a doua zi dupa nunta se face "zama acra" unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ramân multe bucatele pe care le poti refolosi. În afara de ciorba am mai pregatit si o mâncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute în tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei
Omletă de primavară. Rețetă rapidă și colorată
Învață să prepari o omletă de primăvară plină de gust și culoare, ideală pentru un mic dejun sănătos.
Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească
Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.
Varza noua cu carne
Este primavara si o mancarica de varza noua plina de vitamine merge de minune cu mamaliguta! :) 1 kg pulpa de porc taiata cuburi 3 verze noi medii 1 cutie cu rosii cuburi 3 linguri cu bulion 1 legatura marar 2 lamai (zeama) 200 ml ulei sare si piper
Pachețele de primăvară cu piept de pui
Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.
Ardei iuți pentru ciorbă
O rețetă simplă și rapidă pentru un amestec de ardei iuți, ceapă și ardei gras, perfect pentru a adăuga iuțeală ciorbelor tale.
Ciorba racoritoare de vara
-3 morcovi taiati rondele -3 rosii taiate cubulete -2,5 l de apa -200 ml bors -sare dupa gust
Perișoare de primăvară cu sos de smântână
Rețetă simplă de perișoare cu sos de smântână. Sunt gata în doar 30 de minute și sunt perfecte pentru un prânz rapid sau o cină ușoară.
Salată de lobodă crudă. Rețetă de primăvară, gustoasă și sănătoasă
Rețeta de salată de lobodă crudă, vibrantă și nutritivă, perfectă pentru o masă ușoară sau ca garnitură.
Orez cu legume la cuptor
Orez cu legume la cuptor, o garnitură delicioasă preparată din orez bazmati. Orezul iese atât de pufos și copt la perfecție.
Ciorbă de dovlecei cu smântână
Ciorbă de dovlecei cu smântână este o ciorbă ușor de preparat care nu necesită mult timp.
Ciorba de salata ca la Brasov
4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar
Parjoale de post
Ingrediente- 5 cartofi. 4 cepe mari, urzici vii (am cules din primavara urzici si le-am fiert ,le-am clatit le-am stors si le-am pus in pungute la frigider fiecare punguta este de marimea unui pumn), 300 gr.faina de grau, 1/2 paine neagra, 1 lingurita piper macinat, 1 lingura vegeta cu legume, 1 lingurita tarhon, 1 capatana de usturoi, 1 kg.ciuperci( eu am folosit hulughite culese de mine pe timpul verii).
Salată de primăvară cu hasmaţuchi
1 kg de cartofi fierti in coaja4-5 oua fierte taiate felii4-5 cepe mari taiate pestisoriun morcov mare ras pe razatoarea micacateva ridichiun manunchi mare de hasmatuchi sau patrunjel verde5-6 castraveti muratio mana de maslinesare, piper, mustar si zeama de lamaie pt maionezaceapa verde cu foi taiata maruntel rondeleulei pt maionezaun ou crud pentru maioneza
Ciorba cu spanac
Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust
Ciorba de cocos
1 cocos, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei rosu, fidea / taitei/ speghete, sare, delikat, bors proaspat, patrunjel, marar, leustean
Ciorbă de castraveți murați
Descoperă rețeta simplă și rapidă de ciorbă de castraveți murați, o mâncare tradițională românească, apreciată pentru gustul său acrișor și revigorant.
Ciorbă de perișoare a la grec
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.
Ciorba taraneasca de vita
2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Ciorba de pui cu ciuperci
2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.
Ciorba de salata cu oua si iaurt
2 bucati salata1 legatura ceapa verde1 morcov1 borcanel iaurt,lapte batut,obtional2 oua2 linguri pasta de tomatebors dupa gust2 linguri uleisareleustean verde
Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc
Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline.
Ciorba de varza cu afumatura
½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel
Ciorbă de găină la oala sub presiune
Ciorba de găină este un preparat tradițional românesc, savurat de generații întregi. Însă, în ritmul alert al vieții moderne, gătitul poate deveni o provocare. De aceea, oala sub presiune vine în ajutorul nostru, reducând semnificativ timpul de preparare al acestei delicioase ciorbe.
Salată de primavară cu ouă de prepeliță
O salată ușoară și hrănitoare, plină de legume proaspete și ouă de prepeliță bogate în nutrienți. Perfectă pentru o masă ușoară sau o gustare sănătoasă. Rețetă simplă și rapidă, gata în 15 minute!
Ciorbă de spanac cu afumătură
Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta. În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!
Ciorbă de praz - cea mai simplă rețetă
Ciorba de praz este un preparat tradițional românesc, sănătos și ușor de preparat, ideal pentru o masă hrănitoare. Descoperă rețeta completă și beneficiile acestei ciorbe delicioase!
Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală
Descoperă cum să prepari o ciorbă rădăuțeană de pui ca la carte! Urmează rețeta originală, de la alegerea ingredientelor până la modul corect de a fierbe. Gust autentic garantat!
Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt
Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi.
Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume
Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.
Ciorbă de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!