Cornulete ca la mama acasa

Cornulete ca la mama acasa retete: cum gatesti cornulete ca la mama acasa si cele mai gustoase retete de mancare ca acasa, prajitura alba ca zapada cu crema de ciocolata, cornulete cu untura, cornulete cu iaurt, cornulete cu osanza, cornulete cu susan, retete cornulete cu untura, cornulete cu faina integrala, cornulete cu untura si smantana, cornulete fragede de post cu otet.

Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă

(pentru aproximativ 40 de cornulețe)300 g de făină150 g de unt cu minimum 80% grăsime 70 g de zahăr tos 1 linguriță de praf de copt un praf de sare fină 1 gălbenuș 1 ou întreg 2 linguri de lapte 150 g de rahat 150 g de zahăr pudră

Turte (ca la mama acasa)

1 kg faina 1 varf cutit sare 2linguri zahar drojdie cat o nuca 1 cana jumate cu apa

PIinicele ca la mama acasa.

1kg de faina alba 30 gr drojdie 3 linguri de zahar 2 lingurite de sare 2 pahare apa calduta 2oua 1/4 pahar de ulei.

Melcișori cu lapte - Secretul pentru o rețetă ca la mama acasă

Melcișorii cu lapte sunt foarte ușor de făcut și bineînțeles, sunt preferații copiilor. Și un alt avantaj important este că pot fi serviți la micul dejun sau la cină.

Mancare de urzici ( ca la mama acasa)

5 legaturi de urzicute ( asa am cerut eu la piata pentru cca 2 portii) 2 linguri ulei 1 ceapa mare 1 lingura faina sare ( eventual chiar si delikat ) 2 catei de usturoi optional : 1 ou prajit / portie sos de hrean ( hrean ras+ sare + otet ).

Varza ca la Mama Acasa

1 Varza 1-2 cepe jumatate de kilogram de coasta afumata 3-4 carnati 2-3 fire ceapa verde jumatate de ardei rosu si jumatate de ardei portocaliu sare piper(boabe) boia pasta de tomate 1 ardei iute 1 cubulet de concentrat

Sarmalute si ardei umpluti ca la mama acasa

4 - 5 cepe mari 1 ardei rosu ,1 ardei verde 2 morcovi patrunjel ,marar,oregano 200 gr orez 1,5 kg carne tocata ,3 sau 4 ardei mai mici ,o varza murata sau proaspata,frunze de vita de vie ,sos de tomate sare piper.

Tocanita de vitel ca la mama acasa

800 gr carne de vitel 2 cepe mari 1 ardei verde 1 ardei capia rosu 1 rosie mare 3 linguri pasta de gogosari cu rosii 3-4 linguri ulei sare si piper dupa gust patrunjel verde

Ciorbă de fasole ca la mama acasă

O supa care se poate servi cu panini cu ton.

Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa

Pentru 3 foi: * 7 linguri de ulei * 7 linguri de zahar * 7 linguri de lapte * 2 ou * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie * faina cat cuprinde(cca 600g) Pentru crema: * 500 ml de lapte * 10 linguri de faina * 7 linguri de cacao * 7 linguri de zahar * 7 linguri de margarina (sau unt) esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Curry de pui ca la mama lui acasa

Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India. * 500 g carne pui * 250 g ceapa (tocata marunt) * 2-3 rosii medii (taiate mic) * 2 cm ghimbir ras fin * 2 catei de usturoi ras fin * 1/2 lingurita chilli pudra * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra * 2 linguri iaurt * 1/2 lingurita piper negru pudra * sare dupa gust * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura) * o legatura de patrunjel frunzele taiate

Placinte ca la mama Marie

500 g de faina 3 linguri de ulei 2 ligurite de sare 300 ml de apa ulei de uns si de copt

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Cozonac ca la mama

COZONAC (reteta pentru 1kg – 2 cozonaci) o 1 kg. Faina o 40 gr. Drojdie o 1 lingurita sare o 200 gr zahar o 5 oua (galbenusuri) de preferat oua de casa o ½ l. lapte o 100 ml. Ulei o Esenta de rom, vanilie (ce/cat prefera fiecare)

Cornulete Cu Mere

Aluatul: 70 g unt 100 g brinza de vaci 120 g faina coaja de lamiie Umplutura: 1 mar citiva stropi zeama lamiie 3 linguri stafide scortisoara 3 linguri miere 30 g nuci macinate

Cornulete Dospite

1 ou 1 pahar mic de lapte caldut ( cam 100 ml lapte) 550-600 gr. faina 1 pachet margarina (250 gr) 1 pachetel de drojdie proaspata (25 gr.) 2 pliculete zahar vanilat

Cornulețe cu smântână și untură. Un deliciu ca pe vremea bunicii

Cornulețe fragede cu smântână și untură - una din cele mai delicioase și mai bune rețete de cornulețe.

Cornulete Cu Unt Si Susan

500 gr faina 1 galbenus 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr) 1/2 lingura sare 1 lingurita zahar 300 ml lapte caldut unt albus pentru uns diverse seminte (susan, chimen, in)

Paprikasch de pui, ca la mama si bunica in Banat

Un pui 3 cepe mari 200 ml vin rosu 3 lingurite boia dulce 1,5 lingurita boia iute 0,5 lingurite majoran uscat 0,5 lingurite kimion pisat sare piper coaja rasa de lamaie (lamaie mare) 100 g untura de porc (sau 100 g ulei ) 2 catei de usturoi 500 g cartofi

Cornulete Delicioase Cu Rahat

500 gr făină, 250 gr unt, 4 gălbenuşuri, 30 gr drojdie dizolvată în 4 linguri de lapte, 1 lingură de zahăr, 2 linguri de smântână, 1 linguriţă rasă de sare, zahar pudra, rahat

Cornulete Cu Osanza

Aluat: * 2 oua * 4 linguri zahar * 4 linguri ulei * 4 linguri otet * 1 lingura amoniu * 1 kg faina * 1,5-2 pahare apa minerala * coaja rasa de lamai, portocala * arome Crema * 1 kg osanza de porc * 400 g faina * dulceata * rahat

Cornulete Cu Cascaval Si Mac

1 kg. de faina, un sfert de kg. de cascaval, 5 linguri margarina, 6 linguri smintina, (2 linguri chimen macinat era in reteta) mac.

Cornulete Cu Sunca Si Branza Afumata

Aluat: 350 g faina, 20-25 g drojdie, 5 linguri ulei, 150 ml lapte(aprox.), 1 ou, putin zahar, sare dupa gust- eu am pus o lingurita, 1 ou batut, amestecat cu ceva apa, pentru uns cornuletele. umplutura: sunca, branza afumata.

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

- 500 gr faina - 25 gr drojdie proaspata - 150 ml lapte - 1 lingurita rasa zahar - 1 galbenus - 50 gr unt - 1 lingurita sare - 200 gr sunca presata - 200 gr cascaval * 1 albus * fulgi de chilli * chimen

Cornulete Cu Faina Integrala De Post

200ml ulei 120ml bors 7g drojdie uscata 1 praf de sare 1 lingura esenta naturala de vanilie 1 lingurita zahar vanilat 200g faina integrala 300g faina alba 000 1 lingura coaja de portocala dezhidratata magiun de prune sau alte umpluturi dupa gust

Cornulete Cu Dulceata

2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

o varza infoiata 350 gr de carne tocata un praz o ceapa un morcov u telina micuta un polonic de orez marar si patrunjel o cutie de rosii intregi in suc propriu un ou o cana de bors (pt cei de acasa ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic) doua linguri de concentrat de bulion de rosii sare piper negru putin cimbru

Parjoale ca acasa

1000g carne de porc+vita 2 oua 2 felii paine 2-3 morcovi 1-2 cepe mijlocii 2 cepe verzi cu coada 2 catei de usturoi 1/2 leg patrunjel 1/2 leg marar cartofi / pt.garnitura sare piper ulei floarea soarelui 250g faina

Cum faci ca legumele congelate să aiba un gust la fel de bun ca și cele proaspete

Legumele congelate sunt extrem de utile pentru o cină de ultim moment. Iată cum să gatiți legumele congelate să aibă un gust la fel de bun ca și cele proaspete.

Cum să faci acasă Pumpkin Spice Latte, mai bun decât cel de la Starbucks

Combinația de cafea, dovleac și condimente clar nu este pentru oricine. Dar cei care o iubesc toamna o pot recrea acasă și pot adapta rețeta la gusturile lor.

Salata beouf a la mama Fira

2kg cartofi 1 kg morcovi 2 borcane d e 800g gogosari in otet 2 borcane de 800g castraveti in otet 300g boabe mazare 3 oua crude 1/2ml ulei 50g mustar sare

Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

400 g faina 300 g cartofi sau 150 g branza sarata marar verde 2 fire ceapa verde. apa calduta ulei sare

Pilaf de primavara

- carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara!)- ceapa verde- morcov- loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana)- orez- spanac proaspat- sare si 2 felii de lamaie

Curcubeu In Farfurie - Cum Prepari Coloranti Alimentari Acasa

Colorantii din produsee alimentare din magazine sunt artificiali si, de cele mai multe ori, contin derivati de gudron, hidrocarburi si chiar substante petrochimice. Insa culoarea face, de cele mai multe ori, mancarea mai atragatoare.

Tortellini - cum îi faci acasă și cu ce se mănâncă

Tortellini sunt niște paste italiene în formă de inel, umplute cu brânză sau carne, care se servesc în mod tradițional în bulion (broth), deși sunt populare și alte sosuri - inclusiv cele din roșii, ciuperci sau carne.

Iata Cum Poti Prepara Acasa Celebra Black Mask

Masca neagra, care te scapa de punctele negre, a devenit din ce in ce mai populara in randul produselor pentru un ten curat si luminos, iar daca inca nu ai apucat sa o comanzi, avem o veste buna: o poti prepara, singura, acasa si te va costa mult mai putin.

Tort diplomat pentru mama

Ingrediente blat: - 2 oua - 105 g. zahar - 1 pachetel zahar vanilat - 30 g. faina - 1 praf de copt - 25 g. alune macinate Ingrediente pentru crema diplomat: 500 ml frisca 3 plicuri gelatina Dr.Oetker 4 oua 8 linguri rase de zahar fructe taiate cubulete ( ananas mango kivi portocala decojita de pelita ) nu exagerati cu cantitatea de fructe pentru-ca apare riscul sa se prinda rau crema din cauza exsesului de suc din fructe,lasati fructele sa se scurga de suc preventiv cantitatea de fructe nu trebuie sa depaseasca 1/3 din cantitatea cremei . Ingrediente pt ciocolata plastelina: 120 gr ciocolata neagra 60 gr miere + 1 lingura rasa de praf de lapte in caz ca ciocolata nu se modeleaza si se lipeste de dege 120 gr ciocolata alba 50 gr miere

Muschi afumat (acasa)

2 bucati muschi proaspat (3 kg) sare mare,piper ienibahar,cimbru,nucsoara (macinate) Baitz: la 3 l apa 3 linguri sare mare o ceapa 2 foi de dafin boabe de piper si de ienibahar 0 caciulie usturoi

"Mezeluri" sanatoase la tine acasa

1 kg muschi de porc 1 lingura mustar chilly busioc orgeano boia dulce 3 linguri de ulei diverse condimente o lingura apa rece (Condimente pentru gratar am folosit eu) baza pentru mancaruri

Placinta impletita

Ingredientele ptr o placinta - eu am facut 2. asa ca am dublat cantitatile; (o sa va dau cantitatile din revista si specificarile lor)300g sau 3 cups faina50g sau 1/4 cup zahar1 plic ((7g) drojdie uscata cu agent foarte rapid de crestere (quick-rise yeast) - mama a folosit si drojdie uscata normala si a iesit si asa;120 ml sau 1/2 cup lapte115g sau 1/2 cup margarina sau unt60 ml sau 1/4 cup apa1 ou1/2 lingurita sare;4 - 5 mere

Iata Cum Poti Prepara Acasa Sare De Baie Cu Lavanda

Uleiurile esentiale "sunt pe val" acum, iar daca suntem sinceri, merita 100%. Acestea pot fi folosite in mai multe scopuri, de la curatarea casei, detoxifiaza aerul, sau ca ingrediente pentru gatit. Nu e de mirare ca sunt numite "esentiale". Acum le poti folosi pentru a face sare pentru o baie relaxanta.

Acadele din caramel facute acasa

150 g zahar brunbete pentru acadele

Turte de Craciun sau Scutecele lui Iisus

As vrea sa va spun despre o datina ce se pastreaza si in ziua de azi,in zona de unde ma trag. Este vorba despre Turtele de Craciun sau cum le mai spune "Scutecele lui Iisus" sau in alte zone: "julfa". Cand eram copil mama facea cate 100-150 de turte. Trebuia sa faca pentru ca eram si multi frati,6 si trebuia sa mai dea si de pomana. Turtele astea nu se coceau intr-o singura zi ci in mai multe zile. Femeile se ajutau intre ele (rude) se adunau cate 3-4 si coceau pentru toate. In seara premergatoare ajunului turtele se inmoaie (o sa vedeti mai jos),se pun pe masa,in camera "buna" cum se spune la tara iar alaturi se pune un vas cu apa si busuioc o lumanare si un scul de ata (cand eram copil se punea un fuior,din canepa). In ziua de ajun venea preotul cu nasterea si sfintea cele puse pe masa. Dupa acest ritual puteam manca din turtele pe care le asteptam cu atata nerabdare. Tot in ziua de ajun se pregateste orez cu prune uscate si alaturi de scutecele lui Isus trebuia sa dai de pomana la rude si la finii de botez si cununie. Asta este povestea Turtelor de Craciun! Si eu pastrez traditia chiar daca stau la oras pentru ca este un dulce ce place la toata familia. Ingrediente: pentru aluat: -faina alba -apa -sare pentru umplutura: -coaja rasa de lamaie -zahar -nuca macinata -stafide

Cum să faci Egg McMuffin perfect, acasă

Dacă ați mâncat vreodată un mic dejun la fast food, atunci cu siguranță v-ați intersectat cu celebrul MC muffin sau egg MC muffin. Celebrul sendviș cu bacon, ou și cașcaval este micul dejun perfect într-o dimineață de weekend, alături de o cafea sau un pahar de suc de portocale.  Există mai multe variante de a reproduce un MC muffin în propria bucătărie. Puteți alege fie ou ochi, fie omletă. Astăzi vă prezentăm o variantă simplă și rapidă cu ou ochi și bacon. Alegeți o chiflă pufoasă și un cheddar de calitate și reușita este sigură!

Bomboane Bounty făcute acasă

Combinația de ciocolată cu nucă de cocos este irezistibilă, poate și de aceea batoanele Bounty au atâta succes. Partea cea mai bună este că le puteți face acasă, foarte simplu și rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui. Bomboanele Bounty sunt genul de desert care îți iese chiar dacă nu ești expert în bucătărie. Și asta pentru că nu necesită coacere, deci nu ai ce să greșești. Ai nevoie doar de câteva ingrediente la îndemâna oricui și puțin mai multă răbdare, pentru că bomboanele trebuie să stea la frigider destul de mult înainte de a fi savurate. 

Crema de frisca cu fructe

-4 oua-200 gr zahar-3 pahare frisca proaspata (de cofetarie)-1 plic gelatina-esenta de vanilieFructele pot fi, dupa gust, felii de mere, piersici, pere, sau kiwi, portocale , ananas, sau ce alte combinatii preferati. Daca alegeti fructe tari, ca merele, se recomanda sa fie preparate ca la compot, sau date putin la cuptor cu putin zahar presarat deasupra

inghetata 1

Aceleasi ca la reteta"Inghetata" fulgi de porumb stafide

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cum să faci mozzarella acasă

Dacă vă place mozzarella, ar trebui să încercați măcar o dată rețeta făcută în casă. Gustul și cremozitatea mozzarellei pot fi recreate în propria bucătărie, iar prețul va fi mai mic decât al mozzarellei din comerț. Înainte să faceți mozzarella în casă, ar trebui să știți că preparatul necesită destul de multă grijă și migală. Este nevoie să alegeți un lapte cu cel puțin 2% grăsime și care să nu fie pasteurizat.