Retete cu Foi De Placinta
Coșulețe cu fructe de pădure și frișcă
Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie. Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios.
Rulouri cu Snickers și banane
Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace.
Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc
Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.
Trigoane
un pachet foi de placinta 250 gr nuca macinata 30 gr pesmet 150 ml lapte 100 gr zahar coaja de lamaie esenta de rom unt/margarina topita pt uns foile
Foietaj cu capsuni si mascarpone
4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.
Placinta cu carne
400g carne tocata, 1 ceapa potrivita, sare, piper, ulei, 1 ou, foi de placinta (foietaj).
Galaktoboureko
1 l lapte, 10 foi de placinta, 150 g unt, 200 g zahar, 5 oua, 100 g gris,coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, scortisoaraPentru sirop:1 cana zahar, 1 cana apa, scortisoara, 1 ceasca zeama de lamaie
Placinta cu urzici
250 g foi de placinta500 g urzici tinere100 g margarina150 g cascaval ras sau branza de oi2 oua
Baclava delicioasa cu zmeura
1 pachet de foi de placinta3 oua250 g zahar250 g iaurt(eu am folosit lapte amestecat cu smantana)250 g margarina1 praf de copt1 zahar vanilat500 g zmeuraPentru siropul de baclava1 cana de zahar2 cani de apacoaja de lamaie
Briouates - rulouri marocane cu carne tocata (video)
1 pachet foi de placinta1kg carne tocata3 cepe tocate3lg coriandru3lg patrunjel1lg curcuma1lg coriandru4lg ulei de maslinesare dupa gust
Placintele cu tofu si spanac
24 foi de placintaUmplutura:200g spanac congelat,1/2 ceapa,450g tofu,1/2 lingura ghimbir ras,1/2 lingura usturoi ras,1 lingurita rasa praf de curry,sare,piper
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)
Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri
Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb
Pentru 6 portii:6 mere potrivite250 g foi de placinta100 g stafide aurii100 g visine uscate100 g merisoare uscate100 g dulceata de afine100 g zahar brun100 g unt50 g nuci2 galbenusuri de ou1 lingurita de scortisoaraPentru sosul de vin alb aveti nevoie de:3 galbenusuri de ou75 g zahar pudra5 linguri de vin alb demidulce
Placinta cu carne
500 g carne de porc 1 ceapa 4 gr de piper 10 gr de sare 2 oua 1 pachet hartie de copt 1 pachet foi de placinta 3 linguri de ulei 1 ceasca de apa minerala
Triunghiuri cu branza
foi de placinta 100-150 g branza telemea 100 g sunca 1/2 cana mazare fiarta(sau din conserva) 1 ou putin ulei