Retete cu Foi De Placinta
Coșulețe cu fructe de pădure și frișcă
Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie. Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios.
Rulouri cu Snickers și banane
Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace.
Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc
Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.
Trigoane
un pachet foi de placinta 250 gr nuca macinata 30 gr pesmet 150 ml lapte 100 gr zahar coaja de lamaie esenta de rom unt/margarina topita pt uns foile
Foietaj cu capsuni si mascarpone
4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.
Placinta Cu Iaurt
1 kg iaurt natur ( nu conteaza de care) 7-8 oua 250-300 g zahar (eu am pus 300 gr zahar brun si a iesit un pic cam dulce) 1 pachet foi de placinta ( eu am utilizat numai 8 foi ) vanilie, coaja de lamaie rasa, stafide (sau fara)
Placinta cu carne
400g carne tocata, 1 ceapa potrivita, sare, piper, ulei, 1 ou, foi de placinta (foietaj).
Ton cu ou in foi de placinta
6 portii1 conserva de ton 297gr branza rasa 100 gr de care vreti voiputin patrunjel sau coriandrusare, piper6 foi de placintaunt pentru uns foile6 oua
Galaktoboureko
1 l lapte, 10 foi de placinta, 150 g unt, 200 g zahar, 5 oua, 100 g gris,coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, scortisoaraPentru sirop:1 cana zahar, 1 cana apa, scortisoara, 1 ceasca zeama de lamaie
Placinta cu paste si sos de vin rosu
4 foi de placinta, 300 g paste subtiri, 1 lingura unt, 3 oua, 6-7 linguri zahar, 100 g smantana, 200 g branza proaspata ,esenta de vanilie ,cateva stafide, coaja rasa de lamaie, ulei, pesmetPentru sos:300 ml vin rosu dulce, 1 cana zahar, scortisoara, cardamom
Placinta cu urzici
250 g foi de placinta500 g urzici tinere100 g margarina150 g cascaval ras sau branza de oi2 oua
Placinta cu praz
- 500 gr foi de placinta- 2 buc praz- 1 ceapa- 250 gr smantana- 2-3 oua- branza- putina sare, putin ulei, apa
Baclava delicioasa cu zmeura
1 pachet de foi de placinta3 oua250 g zahar250 g iaurt(eu am folosit lapte amestecat cu smantana)250 g margarina1 praf de copt1 zahar vanilat500 g zmeuraPentru siropul de baclava1 cana de zahar2 cani de apacoaja de lamaie
Briouates - rulouri marocane cu carne tocata (video)
1 pachet foi de placinta1kg carne tocata3 cepe tocate3lg coriandru3lg patrunjel1lg curcuma1lg coriandru4lg ulei de maslinesare dupa gust
Sigara Borek
Pentru umplutura:2 lingurite ulei de masline500g carne slaba de vita1 ceapa tocata2 catei de ustoroi tocati4 linguri seminte de pin2 lingurite scortisoara3 lingurite oregano100 g patrujnel proaspat tocatSare si piperAmbalaj:Foi de placinta1 ou100g ulei de masline2 linguri lapte2 lingurite seminte de susan
Placintele cu tofu si spanac
24 foi de placintaUmplutura:200g spanac congelat,1/2 ceapa,450g tofu,1/2 lingura ghimbir ras,1/2 lingura usturoi ras,1 lingurita rasa praf de curry,sare,piper
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)
Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri
Mere invelite in foietaj cu sos de vin alb
Pentru 6 portii:6 mere potrivite250 g foi de placinta100 g stafide aurii100 g visine uscate100 g merisoare uscate100 g dulceata de afine100 g zahar brun100 g unt50 g nuci2 galbenusuri de ou1 lingurita de scortisoaraPentru sosul de vin alb aveti nevoie de:3 galbenusuri de ou75 g zahar pudra5 linguri de vin alb demidulce
Placinta cu spanac si branza feta
Pentru 6 portii:300 g branza feta100 g branza cheddar300 g spanac congelat – eu am folosit frunze congelate50 g seminte de pin5 ouafoi de placinta1 lamaie25 g untulei de masline1 varf de cutit de oregano1 varf de cutit de nucsoarasare si piper dupa gust
Placinta cu iaurt
1 kg de iaurt 8 oua 250-300 gr zahar 1 pachet foi de placinta stafide coaja de lamaie, esenta de lamaie
Placinta cu carne
500 g carne de porc 1 ceapa 4 gr de piper 10 gr de sare 2 oua 1 pachet hartie de copt 1 pachet foi de placinta 3 linguri de ulei 1 ceasca de apa minerala
Placinta cu iaurt
-1 pachet foi de placinta - 1 litru iaurt - 6 oua - 1 ceasca zahar - 3 pliculete de vanilie - 1 ceasca faina - 1 plic nuca de cocos
Triunghiuri cu branza
foi de placinta 100-150 g branza telemea 100 g sunca 1/2 cana mazare fiarta(sau din conserva) 1 ou putin ulei
Melcisori aperitiv
Foi de placinta 250 gr. gouda light 200 gr. jambon degresat un ou 2 linguri unt.