Prajitura cu blat de gris
Prajitura cu blat de gris retete: cum gatesti prajitura cu blat de gris si cele mai gustoase retete de prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris, budinca de gris cu portocale, budinca de gris cu zahar ars, savarina cu gris, gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, prajitura cu sirop de artar, prajitura cu ananas de post, prajitura cu piure de mere.Basbousa - Prajitura Cu Gris
In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Pentru Blat:6 linguri lapte4 linguri miere6 lingura ulei250 g zahar800 g faina1 lingurita praf de copt2 ouaCrema:750 ml lapte10 linguri gris200 g zahar250 g untvanilie2 linguri cacao
Prajitura Insiropata De Gris
Pentru Blat: 500 ml lapte 100 gr gris 100 gr cocos 50 gr unt 2 lg zahar Pentru Sirop: 100 ml apa 100 gr zahar 3 lg miere de albine
Prajitura cu pere si gris
200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare
Prajitura de mere cu blat de gris
Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi
1 cana zahar 1 cana faina alba 1 cana gris 1/2 plic praf de copt 1,5 kg mere 2 pliculete zahar vanilat scortisoara dupa gust 100 g unt ulei pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita
Prajitura gris cu lapte batut
250 gr.lapte batut (sau iaurt) 150 gris 100 zahar 2 oua 3 g bicarbonat un varf de sare zahar vanilat (optional) suc de lamaie
Prajitura de gris cu fructe
500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)
prajitura bounty
Pentru blat: 250 g unt 100 g zahar brun 6 oua 400 g faina 4 linguri cacao 4 linguri lapte 1 lingurita praf de copt Pentru crema: 600 ml lapte 6 linguri pline de gris 160 g unt 160 g zahar 200 g cocos vanilie glazura de ciocolata-200g ciocolata o lingurita de ulei
Tort cu mere fara blat
Pentru “blat”: o cana de faina, o cana de gris, o cana de zahar; Pentru umplutura: 2 kg de mere, 1-2 pliculete de zahar vanilat, scortisoara dupa preferinte, sucul de la o lamaie.
Prajitura cu gris si cocus
4 oua despartite-albus galbenus 3/4 pahar ulei 1 pahar suc de portocale 1 pahar de gris 1 pahar de faina 1 pahar de cocus 1 plic praf de copt 3/4 pahar zahar Pentru sirop: 1 pahar apa 1 pahar zahar Pentru ornat 1/2 pahar cocos
Prajitura Bounty Bars
Blat:125gr unt, 50 gr zahar brun, 2 oua, 200 gr faina, 2lg cacao, 2 lg lapte, 1 linguritza plina praf de copt.Umplutura:300 ml lapte, 3 lg pline de gris, 80 gr unt, 80 gr zahar, 100 gr cocos, 2 lingurite extract de vanilie.Glazura:200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte.
Prajitura cu mere si biscuiti
1,5 kg mere curatate si date prin razatoarea mare, 300 gr biscuiti, 5 oua, 4 lg ulei, 150 gr faina, 200 gr unt/margarina, 1 lingura de amidon sau 3 linguiri gris, 200 gr zahar pentru blat + aprox. 5 linguri pentru mere, 100 gr nuci(optional), 100 gr ciocolata(optional), zahar vanilat(optional), coaja de lamaie, sare, scortisoara, ghimbir(optional).
Prajitură de post cu mere și griș
Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă, ce se face foarte ușor după o rețetă extrem de simplă.
Tort Franco
Blatul I: 350g faina, 275g zahar, 250g unt, 250ml lapte, 5oua, 120g cirese confiate, 1lingurita pulbere de cuisoare, 1lingurita scortisoara, 1 pachetel praf de copt, 1lingurita otet, sareBlat II: 120 g unt, 130 g caramelle marshmallows, 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte, 70 g migdale macinate, 90 g orez expandatCrema de gris: 500ml lapte, 75g zahar, zeama de la o lamaie, 50g gris
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Blat :125gr unt;50 gr zahar brun;2 oua;200 gr faina;2lg cacao;2 lg lapte;1 linguritza plina praf de copt;Umplutura:300 ml lapte;3 lg pline de gris;80 gr unt;80 gr zahar;100 gr cocos;2 lingurite extract de vanilie;Glazura:200 gr cuvertura ciocolata neagra sau de lapte.
Salată de icre cu griș
Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.
Prajitura cu struguri si branza dulce
Ingrediente blat: 2 oua mari 10 linguri de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 9 linguri de ulei 9 linguri de lapte 10 linguri de faina 1 pachet de praf de copt o lingura de cacao Ingrediente crema: 700 gr branza de vaci grasa 3 oua 6 linguri de gris 6 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat In plus: cateva boabe de struguri
Prajitura cu branza dulce
Pentru blat: 180 gr zahar 2 galbenusuri un pachet de unt 100 ml lapte 450 gr faina 1 varf cutit bicardonat sodiu 3/4 plic praf de copt esenta de vanilie Pentru umplutura: 500 gr branza proaspata cu 4,4% grasime 200 gr zahar 4 galbenusuri 6 albusuri 1 lingura faina 2 linguri gris 50 gr unt 1/4 plic praf de copt esenta de lamaie
Budinca de gris cu prune
1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune
Tort aniversar printesa
BLAT MARE:- 4 oua- 2 linguri de apa- 6 linguri de zahar- 5 linguri de faina- 1 lingura de gris- un praf de sare- 1/2 plic de praf de copt- un varf de lingurita bicarbonat de sodiuBLAT MIC:- 3 oua- 1 lingura de apa- 4 linguri de zahar- 2 linguri de faina- 1 lingura de cacao- 1 lingura de gris- un praf de sare- 1/2 plic de praf de copt- un varf de lingurita bicarbonat de sodiu CREMA- 100 g unt- 5 linguri de zahar pudra- 250 g "MASCARPONE"CEVA FIN,DELACO( 1 cutie)- 300 ml frisca batuta- 1 plic intaritor de friscaDECOR- 300 ml frisca batuta- 2 plicuri intaritor de frisca- perle si trandafirasi decorativi- o papusa
Prajitura cu blat alb si negru
Blat cu lamaie250 gr faina, 200 gr unt, 250 gr zahar praf, coaja de lamaie, 1/2 praf de copt, 10 galbenusuri.Blat cu cacao10 albusuri, 250 gr zahar praf, 250 gr nuca, 2 linguri cacao, o lingura rom.
Prajitura Cu Soc
Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.
Prajitura cu mere si bezea
400 g aluat foietaj 1 kg mere 150 g zahar 3-4 linguri gris 4-5 albusuri( pot fi si mai multe) 1 lingurita scortisoara putin unt( ulei)
Prajitura din gris cu caise
o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire
Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris
FOI:10 linguri ulei10 linguri apa5 linguri zahar1 lingura amoniac2 linguri de bulionfaina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foileCREMA :se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )se mixeaza apoi cu crema de gris.GLAZURA:la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)
Prajitura cu branza si mere
2 mere mari 500g branza 100ml lapte 4 oua 100g zahar un plic zahar vanilat 50g stafide 3 linguri gris
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)
Pentru blat: 5-6 galbenusuri 200 g unt 100 g zahar 500 g faina alba 1 praf de copt o cana lapte 50 g gris coaja rasa de la o lamaie Pentru umplutura: 1-1,1/2 kg mere 100 g zahar 1 lingurita scortisoara ( daca se face cu branza de vaci avem nevoie de 1kg branza zahar dupa gust 2 oua intregi si un pachetel zahar vanilat) Pentru bezea: 6( sau mai multe) albusuri 199 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie
Prajitura cu branza dulce si cacao
Blat: 3 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, un praf de sare, 10 linguri de lapte, un pachet de praf de copt, 10 linguri faina, o lingura cacao, 2 pliculete de zahar vanilatCrema: 800 grame de branza, 3 oua, 3 linguri rase de faina, 2 linguri gris, jumatate de pachet de praf de copt, 5 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, stafide
Prajitura cu prune
3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao
Blat: * 3 oua * 10 linguri de zahar * 10 linguri de ulei * un praf de sare * 10 linguri de lapte * un pachet de praf de copt * 10 linguri faina * o lingura cacao * 2 pliculete de zahar vanilat Crema: * 800 grame de branza * 3 oua * 3 linguri rase de faina * 2 linguri gris * jumatate de pachet de praf de copt * 5 linguri de zahar * 2 pliculete de zahar vanilat * coaja de la o lamaie ** Daca va plac puteti adauga si stafide **
Blinele cu gris
1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.
Griș cu lapte și scorțișoară
Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare.
Galuste de gris pentru supa de pui
2 oua un pumn de gris ( 5-6 linguri) 2 linguri ulei
Prajitura After Eight
blat :4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei .decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida .sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.
Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra
Pentru crema 100 g cacao 4 oua 250 g zahar 200 g unt 1 fiola esenta de rom 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie Pentru blat 300 g biscuiti digestivi sau populari 200ml margarina lichida Unirea Pentru ornat 30 de visine 30 g ciocolata alba
Prajitura cu mere Alecu
1 cana faina 1 cana gris 2 cani zahar 4 linguri lapte praf 1 praf de copt 2 kg mere scortisoara 50 g nuca 4 linguri ulei 50 g unt
Prajitura cu prune si blat crocant
Pentru blat: 400 g faina 400 g smantana 4 oua 300 g zahar pudra 700 g prune 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 1 varf de lingurita sare Pentru blatul crocant: 150 g faina 100 g zahar tos 100 g unt fulgi de migdale
Prăjitură cu griș și sirop de portocale
Prăjitură grecească cu griș și sirop de portocale are o textură moale și o aromă intensă de citrice și se potrivește perfect lângă ceai sau cafea.
Urzici cu gris
jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust
Griș cu lapte - cea mai simplă rețetă
Grișul cu lapte și scorțișoară oferă o senzație de confort asemănătoare cu cea dată de îmbrățișarea unei persoane iubite.
Prajitura cu branza, lamaie si bezea
Pentru blat :4 galbenusuri,frecate spuma cu:9 linguri zahar,9 linguri lapte,9 lnguri ulei,12 liguri faina + un praf de copt.Crema :600 g brinza de vaci grasa (de la piata),200 g zahar,3 oua intregi,vanilie,coaja si zeama de la 2 lamai.Bezeaua:4 albusuri (cele de la blat) batute foarte bine cu7 linguri de zahar.
Prajitura cu visine si crema de ciocolata
2 foi blat tort ( putem face un blat amandina si sa il taiem in 2 parti) 350 ml smanatana ptr frisca 200 gr ciocolata menaj 50 gr cacao 150 gr zahar 70 gr unt 1 esenta rom visine ( fara samburi) ptr finisare : 1 plic glazura duo ( de la Dr Oetker)- eu am ales-o tot din comoditate! :) bombonele decorative!
Placinta intinsa
Faina(1.5 kg), sare, apa calduta, Umplutura poate fi cu: branza, nuci, struguri negri, parfumati, varza acra, gris fiert in lapte, mere, gris prajit si amestecat cu zahar, mac etc.
Prajitura cu mere fara aluat
1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca unt mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina (unt)
Prajitura cu mere fara aluat - De post
1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt) mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina
Prajitura cu firimituri
1/2 kg de faina, 1 kg de mere, 200 ml ulei de masline, o ceasca de apa fierbinte, un praf de sare, o lingurita de scortisoara, o lingurita de nucsoara, 4 linguri de miere, 3 linguri de gris.
Prajitura de rabarbura
350 g rabarbura 6 oua16 linguri de zahar8 linguri de faina1 praf de copt1 zahar vanilatun paharel de uleio jumatate de paharel de laptegris
Prajitura Albina
foi: 150gr zahar pudra 1ou 400gr faina 2-3linguri miere 1/2 lingurita bicarbonat 7 linguri lapte 2 linguri unt/margarina zeama lamaie.crema: 250gr unt vanilie 250gr lapte 3 linguri gris 1 borcan gem acrisor (caise) decor zahar pudra sau glazura ciocolata.
Ladenia - reteta lui Papa Gheorghiu -
Pentru blat : 3 si 1/2 cesti faina 1 ceasca gris 1 cubulet drojdie apa calduta sare, ulei de masline Umplutura : 2 cepe albe,2 cepe rosii 4-5 rosii coapte br^anza tare de oaie c^ateva felii de cas masline feliate oregano