Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă, ce se face foarte ușor după o rețetă extrem de simplă.

Prajitură de post cu mere și griș

Și nici nu veți petrece prea mult timp în bucătărie deoarece nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente pentru a o pregăti.

În timpul postului, deserturile ce pot fi consumate nu sunt în număr foarte mare, însă pot fi adaptate sau… făcute în casă. Spre exemplu, această rețetă clasică de prăjitură cu mere vă poate transforma după-amiaza într-un moment de răsfăț. Și nu doar a dumneavoastră, ci și a întreagii familii.

Pentru că este o rețetă de post, normal, nu veți avea nevoie nici de ouă, nici de unt sau de lapte. Cu toate acestea, prăjitura cu mere va fi umedă și delicioasă, fragedă și cu o textură de veți simți că vi se va topi în gură.

Un alt avantaj al acestei rețete este că o puteți prepara pe tot parcursul anului și poate fi servită la micul dejun sau ca o gustare, caldă sau rece. Și puteți adăuga chiar și înghețată deasupra atunci când nu țineți post.

Rețeta de prajitură de post cu mere și griș

Preparare 20 minute
Gătire 40 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1,5 kg de mere suculente
  • 400 de grame de zahăr împărțit
  • 1 lingură de scortțisoară măcinată
  • 250 de grame de făină universală
  • 330 grame de griș
  • 1 lingură de praf de copt
  • 170 grame de margarină rece + 2 linguri la temperatura camerei
  • zahăr pudră, pentru pudrat (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Între timp, curățați și radeți merele, fără a le scurge de suc. Se amestecă cu 200 de grame de zahăr și scorțișoară.

Într-un alt bol, amestecați făina, grișul, restul de 200 de grame de zahăr și praful de copt.

Ungeți o tavă de copt cu 2 linguri de unt vegan / margarină.

Turnați 1/3 din amestecul uscat în tava pregătită. Așezați jumătate din mere deasupra și uniformizați ușor cu o lingură sau cu o spatulă. După aceea, acoperiți uniform cu 1/3 din amestecul uscat, apoi distribuiți peste cealaltă jumătate de mere. Apoi, se toarnă restul de amestec uscat peste mere. Perforați prăjitura cu o furculiță.

Coaceți timp de 40 de minute sau până când se rumenește și devine maro-aurie. Se lasă să se răcească în tavă de tot. Presărați zahăr pudră chiar înainte de servire. Delicioasă, nu-i așa?

Trucuri pentru cea mai bună prajitură cu mere și griș

  • Este important să folosiți mere suculente și să nu le scurgeți sucul deoarece acesta este singurul lichid din rețetă.
  • Cea mai rapidă modalitate de a rade merele este să folosiți un robot de bucătărie cu accesoriul de lamă pentru răzătoare sau chiar un tocător electric.
  • Dacă urmați întocmai instrucțiunile, veți obține o prăjitură delicioasă, moale, umedă și extrem de fragedă.
  • Atunci când nu țineți post, puteți înlocui margarina cu o versiune de unt non-vegană.
  • Puteți înlocui 120 de grame de făină cu nuci măcinate pentru o aromă crocantă și mai bună.