Quiche fara aluat

Quiche fara aluat retete: cum gatesti quiche fara aluat si cele mai gustoase retete de pasca fara aluat cuptor, aluat filo, aluat de post, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, aluat filo casa noastra, aluat foietaj cu mac, pizza cu aluat de clatite, prajitura cu aluat razuit de post, aperitive fara carne.

Quiche Lorraine cu aluat de foietaj

400 gr aluat foietaj,75 gr kaizer,175 gr ceapa,15 gr unt,2 oua,100 ml lapte,boia, piper, sare,50 gr cascaval

Quiche cu spanac si rosii

Pentru aluat:250g faina200g unt1 ouUn praf de sarePentru umplutura:1 kg spanac proaspat250g branza telemea de capra100g smantana5 oua1 lingura faina1 ou2 linguri cascaval ras2 rosii medii

Quiche cu aluat de casa

Aluat: 200gr faina 100 gr unt moale un praf de sare Umplutura: 5 rosii 3 bulgari mozzarella 2 oua busuioc uscat 200 ml smantana slaba sare piper un pic de unt pentru tava

Quiche picant- la Multicooker Philips

- pentru aluat 100 g unt 250 g faina 1 ou sare - pentru umplutura 100 g kaizer 100 g carnati picanti uscati 100 g ciuperci taiate 100 g cas de oaie 50 g cascaval 4 oua 2 ardei copti rosii 50 g masline negre fara samburi 3-4 fire ceapa verde 1 praf de copt 100 ml smantana patrunjel verde sare piper patrunjel verde

Quiche lorraine - cea mai simplă rețetă

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche lorraine. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.  Quiche lorraine nu este altceva decât omletă cu bacon și cașcaval, cu bază de aluat de tartă, rumenită în cuptor. Nu este greu de făcut, dar necesită ceva răbdare, pentru că aluatul trebuie să stea odată singur la cuptor, și apoi împreună cu ouăle. 

Quiche cu costita si branza

foaie de aluat din comert costita sau kaizer parmezan 2 oua 2 cutii de smantana putina sare piper

Quiche cu somon afumat

250 gr somon afumat 2 cepe rosii 2 echalote(>pentru olteni > pentru moldoveni !sic !) aluat pentru tarta ( vezi reteta de aluat bris'ee la Etichete :Aluaturi) 200 gr emmental sau parmezan 150 gr frisca lichida ardei gras colorat patrunjel verde sare piper nucsoara kurkuma.

Quiche cu ceapă caramelizată, bacon și cheddar

Nimic nu se compară, într-o zi rece, cu o tartă caldă, fie că este vorba despre una dulce sau sărată, care să-și împrăștie aroma în toată casa. De aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tartă sărată, cu ceapă caramelizată, cheddar și bacon. Se face ușor, mai ales dacă optați pentru aluat cumpărat, gata pregătit. Dacă doriți să preparați și aluatul, aveți instrucțiunile AICI.

Quiche (placinta) cu dovlecei

ALUAT:250 g faina;3 oua;125 g unt;sare;UMPLUTURA:1 ceapa;1 catel de usturoi;2 rosii;3 dovlecei;2 linguri ulei de masline;piper;o legatura patrunjel;2 fire menta;100 g cascaval ras;150 g smantana;boia de ardei;oregano uscat

Quiche cu zucchini

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.   În plus, quiche-ul este un preparat foarte versatil, pentru că puteți adapta și personaliza rețeta în funcție de preferințe și de ce aveți poftă în momentul respectiv. Pornind de la rețeta simplă, cu aluat de tartă, ouă și mozzarella sau brânză, puteți adăuga orice legumă vă place: dovlecei, roșii, broccoli, ciuperci etc. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de quiche cu zucchini sau dovlecei, potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Quiche Alsacienne

o un aluat frantuzesc congelat o 200 g kaiser o 3 oua o 3 linguri mari de sm^ant^ana grasa sau sm^ant^ana pentru gatit o 150 g cascaval si telemea plus extra cascaval pentru presarat deasupra tartei o 2 cepe potrivite o sare piper cimbru uscat patrunjel verde o ulei de masline

Quiche cu vinete

Aluat pentru tarte (pasta brisée) , 2 oua, 100 ml de smantana, 70 ml de lapte, 2 vinete potrivite, 20 gr parmezan, sare, piper, 150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat).

Quiche cu spanac

Aluat: 250g faina 150g unt 1 ou 2 linguri lapte rece sau apa 1/2 lingurita sare Umplutura: 1 kg spanac proaspat sau congelat 250g urda 250g branza de capra 4 linguri smantana 5 oua 1 lingura faina 1 ou pentru pus deasupra 2 linguri cascaval ras sau svaiter

Aluat Fara Gluten

Un aluat potrivit poate fi o alegere complicata pentru persoanele cu alergii alimentare si cele care sufera de intoleranta, insa aceasta reteta rezolva problema.

Quiche cu branzeturi

Pentru aluat: 80 gr de unt 200 gr faina un praf de sare 3-4 linguri apa rece Pentru umplutura: 350 gr branza de vaci 100 gr cascaval 100 gr cas de oaie 3 linguri cu varf cu smantana 3 oua 4 crengute marar verde 4 linguri boabe de porumb 1 bucata ardei rosu rosii cherry sare piper

Mini quiche

Avem nevoie de o foaie pentru tarte sarate de data asta am folosit foaie cumparata pentru ca eram in graba mare un ou 2 linguri de cascaval ras o lingura plina de smantana grasa ( de 30% am pus eu ) sare piper verdeturi asortate ( eu am pus ceva amestec care le avea pe toate inclusiv usturoi deshidratat). Pentru garnisit cele 6 mini quiche am folosit de daca asta : cativa creveti si calamar ( pt cele cu fructe de mare ) 150 de grame de somon crud neafumat ( am facut 2 cu somon) si putina sunca si ciuperci pentru alte 2 bucati.

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat aveti nevoie de: - 300g faina alba - 150g unt rece - un varf de lingurita sare - 9 linguri de lapte rece Pentru umplutura aveti nevoie de: - 8 oua - 2 cepe rosii taiate felii subtire - 2 catei usturoi tocati marunt - 1 morcov ras - 200 g mazare congelata - 100 g rucola - 200 g branza brie - 50 ml smantana - 70 g unt - sare de mare piper

Quiche umplut cu legume si bacon a la Leon

1 aluat de placinta(230 gr),1 dovlecel 200gr,ciuperci proaspete 200gr(din care 4 ciuperci si piciorusele de la restul se pastreaza pt sos),1 rosie si jumatate,100gr bacon felii,1 capatana de usturoi sau jumatate,dupa plac(jumatate se toaca marunt cu cutitul cealalta ramane pt sos nedecojiti,intregi!),1 ceapa ,jumatate de ardei rosu,cine vrea mai picant poate pune si ardei iute,200ml smantana cu gust de ciuperci,vegeta,piper,1 lamaie,1 paharel wiskey sau brandy,patrunjel.Truc:umplutura si sosul da pt.a umple 2 foi!depinde de gustul la fiecare.

Fougasse Riviera

Aluat: 500 g faina, 290 ml apa ,15 g drojdie, 1 lgt zahar, 2 lgt sare, 2 lg ulei. Umplutura: 500 g aluat, rosii uscate, ceapa rosie, frunze de busuioc, ardei galben, ardei rosu, masline negre fara samburi, usturoi, ansoa, parmezan, ulei de masline.

Melci cu visine

aluat foietaj un borcan visine fara samburi esenta de migdale ( optional) un ou 2 pachetele zahar vanilat

Quiche (Placinta cu ceapa)

350g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 25g drojdie 180ml lapte 3 oua 4 linguri ulei/50 g unt 2-3 cepe 200-300g sunculita taraneasca 400g smantana sare piper

Quiche cu praz

- 1 foietaj - 2 bucati de praz - c^ateva rosii - 3 linguri de mustar(optional) - 2 oua ^intregi - 200 ml de sm^antana groasa - sare si piper - un pumn de cascaval ras - c^ateva ciuperci - ulei - marar verde(optional)

"Pere" de g~ain~a (Peras de galinha)

Aluat: 500 gr. f~ain~a 50 gr.unt sup~a de g~ain~a Umplutur~a: carne fiart~a sau pr~ajit~a de pas~are chiar de porc sau vit~a... 1 ceap~a 3 c~atei de usturoi 2 linguri unt 2 rosii f~ar~a piele 1 lingurit~a cepsoar~a tocat~a p~atrunjel Pt. aluat pane: f~ain~a 2 ou~a si pesmet piper nucsoar~a sofran,ervas provence (cimbrisor oregano...)

Quiche cu pangasius

Ingrediente pentru aluat: * 250gr faina * 150gr unt * jumatate de lingurita praf de copt * 100ml apa * 1 ou * 2 lgt zeama de lamaie * sare Umplutura: * 2 fileuri de pangasius * cativa morcovi micuti din conserva * cateva boabe de mazare din aceiasi conserva (am folosit tipul de mazare cu morcovi la borcan care se gasesc in Kaufland - se numeste Naliko) * sos de rosii facut in casa (sau rosii bucatele din conserva)- in orice caz un sos nu prea lichid * 3 oua * 100gr cascaval ras * 100gr smantana * jumatate lingurita nucsoara * 1lg ulei * sare piper

Quiche cu conopida si branza

- 1 conopida - 300g branza telemea - 300ml smantana - 5 oua ecologice - o legatura de marar - sare de mare - piper - o lingura unt

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pentru pulpele in aluat avem nevoie de: 4 pulpe de pui fara pielita 2 oua 1 pahar de bere condimente dupa preferinta faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite Pentru garnitura avem nevoie de: tagliatelle 200 ml smantana 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1 lingurita faina 200 ml supa de carne 50 g branza topita

Gatisoare cu visine

1 aluat foietaj fara drojdii, 1 borcan de 350gr. dulceata de visine mac pentru presarat

Quiche au carotte et lardons (Tarta de morcov si sunca)

Ingrediente (pentru 4 persoane): - O foaie de patiserie - 6 morcovi mari - Br^anza 0% - 3 oua - 100 g slanina afumata (sunca) - 100 g br^anza rasa (cascaval) - Sare si piper - Nucsoara (la dorinta) - Ulei de masline

Palmieri cu curmale

Pentru aluat:4 cani de faina (250ml)1/2 cana margarina/ unt topit1/2 cana de ulei fara gust1 lingura de zahar macinat1/2 ceasca de ceai apa de flori de portocaleApaMiere1 pumn de seminte de susan prajitepentru umplutura:1kg de curmale ( fara simbure)3 linguri apap de flori de portocale1 lingurita de scortisoara ( doar daca vrei)

Plăcintă cu somon și pesto

O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci când aveți musafiri. Puteți face plăcintă sau tartă din orice, de la brânză, până la carne, pește, legume sau carne tocată. Aveți nevoie doar de un aluat foietaj cumpărat, care să vă scutească de mare parte din bătaia de cap și ingredientele cu care să o umpleți. Astăzi vă propunem o plăcintă simplă și delicioasă cu somon și pesto. Este o alternativă excelentă dacă v-ați săturat de somonul clasic, la cuptor. Tot ce aveți de făcut este să îl ungeți cu sos pesto și să îl îmbrăcați în aluat foietaj. 

Spaghete sanatoase cu branza

Pentru 3 persoane:circa 200 de grame de branza de vaca, degresata, sare, apa 500 de grame de spaghete fara colesterol, fara grasimi, fara ou, fara coloranti si cu foarte putin gluten.

Mini surprize cu pui si cascaval

6 bucati de aluat (facut in casa din alimente naturale inclusiv faina integrala lasat sa creasca aluatul nu trebuie sa fie prea subtire insa nici foarte gros) putina sare boia iute 50 de grame de pui (fara piele fara os fara grasimea vizibila bine spalat fiert si taiat in bucati mici dupa ce s-a racit) 50 de grame de cascaval (taiat in bucati mici de tot sau daca vreti sa obtineti mini suprizele mai repede cascavalul topindu-se mai repede dati cascavalul pe razatoare obtinand astfel de fulgi de cascaval).

Flori De Salcam In Aluat De Clatite De Post Si Fara Gluten

Cantitatile se pot mari in functie de numarul de portii. 1 cana (250g) faina fara gluten (eu am folosit de orez ) sau faina de grau daca nu aveti intoleranta la gluten un varf de lingurita bicarbonat de sodiu 4 linguri sirop de agave miere sau zahar apa sau lapte vegetal un praf de sare roz de Himalaya ulei pentru prajit ( am folosit ulei de rapita)

Quiche cu broccoli

Blat: 3 galbenusuri, 150 g unt rece, 1/3 lingurita sare, 250 g faina, 2 linguri apa. Umplutura: 400 g broccoli, 150 g sunca sau bacon afumat, sare, piper. Sos: 3 oua, 150 g smantana, 100 g cascaval ras, sare, piper, nucsoara.

Pizza rapida fara aluat dospit

Blat: -250 ml lapte, -2 oua -100 gr faina -un pumn de cascaval ras Alte ingrediente: kaiser, mozzarella, spanac, rosii si masline

Quiche cu somon

150g file de somon, cubulete1/2 lingura zeama de lamaiepiper negru macinat100g faina50g unt2 oua+1galbenus3 linguri smanatana1/2 lingurita mustar1 ceapa verde tocataforma pentru copt placinta, aprox. 15cm in diametru, unsa cu unt

Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie) 300 gr visine fara samburi 30 ml apa 1 banana(preferabil destul de coapta) 6 lgte lichior cocos sos afine 3 lg zahar

Pulpe de pui umplute,in foietaj

8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita 1 foaie aluat foietaj susan oregano ulei de masline 1 ardei gras rosu 3 linguri de cascaval ras 1 ou sare piper macinat

Gem de pepene galben cu caise

800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi) 500 gr caise (cantarite fara samburi) 500 gr zahar zeama de la 1/2 lamaie

Quiche

o250 gr faina o125 gr unt o1 galbenus o1 lingura smantana osare o3 oua o200 ml smantana o1 lingurita praf de copt o1 lingurita nucsoara o100 gr masline verzi o100 gr ciuperci o2 fire de ceapa verde/praz o200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati) o100 gr telemea/cascaval osare piper

Prajitura cu mere fara aluat

1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca unt mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina (unt)

Prajitura cu mere fara aluat - De post

1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt) mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina

Tarta cu fructe (mere, visine)

10-12 mere sau 2 pungi de visine congelate fara samburi (cca. 500 g) 6 linguri de zahar 100 g margarina/unt Pentru aluat: 6 oua 200 g zahar 1 zahar vanilat 6 linguri faina 1 praf de copt

Pizza Cu Mezel

aluat clasic de pizza (adica apa calda drojdie zahar sare ulei faina), ketchup sos picant sau tocanita la borcan de la camara, diverse mezeluri, masline fara samburi feliate, cascaval sau branza rasa, oua

Aluat de foietaj

Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.

Pizza cu ciuperci si masline si cu marginile umplute cu branza

-un aluat de foietaj -pasta de tomate -masline intregi fara samburi -100 gr -o conserva de ciuperci feliate -o jumatate de ardei gras rosu -mozzarella -cascaval ras -cimbru

Prajitura cu branza fara aluat

- 500 g branza de vaci- 3 oua mici (sau 2 mari)- 125 g zahar- 2 plicuri zahar vanilat- 100 ml smantana- 180 ml lapte- 70 ml ulei- 1 plic budinca vanilie- margarina pentru uns tava- zahar pudra pentru ornat

Quiche cu ciuperci

• 250 gr faina • 125 gr unt • 1 galbenus • 1 lingura smantana • sare • 3 oua • 200 ml smantana • 1 lingurita praf de copt • 1 lingurita nucsoara • 100 gr masline verzi • 100 gr ciuperci • 2 fire de ceapa verde/praz • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati) • 100 gr telemea/cascaval • sare, piper

Prajitura de branza de vaci fara aluat

750 g de brinza de vaci 9 oua 100 g zahar pudra 9 linguri zahar tos zeama si coaja de la o lamiie si jumatate 170 g unt topit dar rece 150 g gris o budinca de vanilie 4 piersici (proaspete sau din compot)

Chec cu piure de mere si ciocolata

Pentru aluat:100 g unt, 1/2 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 oua, 3 linguri cacao, 1 praf de sare,1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 50 g iaurt,1/2 cana piure de mere, 1 cana faina.Pentru umplutura:30 g unt topit, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 50 g alune fara sare,30 g ciocolata, 1 lingura cacao.Pentru decor:50 g alune fara sare, 50 g ciocolata amaruie.