Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi retete: cum gatesti tocanita de cartofi si cele mai gustoase retete de tocanita de rata cu cartofi, tocanita de plamani, tocanita de rata, tocanita de porc, tocanita de ciuperci, tocanita de iepure, tocanita de pui, tocanita de post, tocanita de ghebe, tocanita de ciuperci ardeleneasca.

Tocanita de cartofi cu salata de sfecla coapta

Pentru tocanita avem nevoie de: - 1 kg cartofi fainosi - 1 ceapa mare - 1/2 lingurita piper - 1 lingurita de srae - 3 linguri ulei de masline - cateva fire de partunjel Pentru salata de sfecla avem nevoie de: - 2 sfecle - o lingura de ulei - zeama de lamaie - sare

Tocanita de vitel cu piure de cartofi

Pt tocanita trebuie: 800-1000 g carne de vitel 2 cepe 1 morcov 1 ardel 3 catei de usturoi ulei sare piper boia dulce un cub de vita de la Knorr patrunjel 2 linguri de faina apa Pt piure trebuie: 1000 g cartofi sare ulei lapte 3 catei de usturoi

Tocanita de cartofi cu scarita afumata

scarita afumata 2 cepe morcov suc rosii cartofi sare patrunjel foi dain ulei

Tocanita de cartofi (mancare de post)

-1kg cartofi -o ceapa -un ardei rosu -3-4 catei de usturoi -4-5 linguri de ulei -sare piper foi de dafin ,patrunjel verde

Tocanita de cartofi cu carnati

4-5 cartofi taiati cubulete 2-3 bucati de carnati taiati felii 1 morcov dat pe razatoare 2 cepe tocate marunt 1 ardei rosu tocat sare piper

Tocanita De Cartofi

- un kilogram de cartofi - 3-4 linguri de bulion - 2 cepe - un morcov - un ardei gras - patrunjel - sare - 3 linguri de delicat - busuioc - oregano maruntit - ulei - o capatana de usturoi

Tocanita cu ardei gras

4 cartofi mai mari3 cepe potrivite3 rosii mai maricele2 ardei grasi rosii3 linguri uleipatrunjel verdesare

Tocanita De Cartofi Cu Carnat Afumat

-carnat afumat taiat felii -ceapa maruntita -rosii taiate marunt -cartofi taiat cubulete -frunze verzi de patrunjel -sare piper

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Tocaniță de miel cu cartofi și rozmarin

Descoperă tocanița de miel cu cartofi și rozmarin, o combinație armonioasă de gusturi, perfectă pentru sărbători și mese în familie.

Tocanita de cartofi cu mazare

1 kg de cartofi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 500 g mazare congelata 3 linguri pasta de rosii marar cimbru boia de ardei iute afumata sare si piper

Tocanita de cartofi cu carne de porc si cimbru

700 g pulpa de porc 1,200 kg cartofi 1-2 cepe potrivite 1 lingura de cimbru uscat 5-6 linguri de ulei 250 ml suc de rosii proaspat sare piper boia dulce

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

700 gr pulpa de porc dezosata 4 cartofi potriviti 1 cutie mica mazare 2 cepe 1 morcov 200 gr rosii decojite 1 lingura pasta de tomate 2-3 linguri ulei 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita cimbru uscat

Tocanita De Cartofi Cu Cabanos

1 ceapa 800 g cartofi rosii 1 ardei gras verde 1 rosie mare 1 cescuta de ulei 2 lingurite boia 1 lingurita vegeta sare piper 1 ramurica de frunze telina o leg. patrunjel verde 1 lingurita faina pt diresatura cateva fire de cabanos.

Tocanita taraneasca de porc cu ciuperci si pita de casa.

Pentru ca este primavara si pietele abunda de ceapa si usturoi verde va prezint in cele ce urmeaza o delicioasa tocanita pregatita cu aceste minunate verdeturi pline de vitamine. 1,5 kg pulpa porc taiata cuburi 500 gr ciuperci 2 cartofi 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de usturoi 500 gr rosii la cutie sare de mare piper boia dulce/iute

Tocanita de cartofi cu costite de porc marinate

o o bucata de coaste de porc o o ceapa mare alba o 4 catei de usturoi o 2 rosii coapte o cartofi noi curatati o cimbru rozmarin si patrunjel verde o boia sare piper si un v^arf de lingurita de chimen macinat o ulei de masline o o lingura de otet balsamic rosu

Tocanita de vitel in sos de vin cu cartofi

1 kg jumate de muschi de vitel, 1 ceapa, 1 kg jumate de cartofi taiati cubulete, sare,piper, 400 ml vin rosu, ardei pasta la borcan, patrunjel verde, pentru salata: varza, smantana, ulei de masline, otet, zahar.

tocanita de purcel

0,300 g carne de porc pulpa 3 cepe 2 ardei iuti 4 rosi 3 cartofi noi 3 fire marar 5-6 boabe enibahar nucsoara 1 foaie de dafin 1 lingurita zahar sare, 0,100 ml ulei

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

500 g ceafa de porc afumata un ardei gras alb un ardei gras rosu 4 catei de usturoi 2 cepe sare boia piper maghiran cimbru frunze de patrunjel 3 linguri ulei o lingura de faina 2 cani cu apa o lingura vegeta 5-6 cartofi un pahar de vin alb

Tocanita de porc cu macaroane

-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina

Tocanita de cartofi cu carne

4-5 bucati de costita afumata (eu am folosit scarita afumata),2-3 cepe, morcovii,gogosarii macinati de la borcan,secretul gustului,piper,putin curry 4 cartofii mai marisori 2 oua,patrunjel,cimbru,busuioc,si sm^ant^ana.

Tocăniță de cartofi în stil grecesc

Această tocaniță de cartofi în stil grecesc poate fi foarte rapidă și simplu de făcut, și în același timp este plină de savoare și este și super versatilă.

Tocanita din carne de vitel

1 kg carne macra de vital 2-3 cepe rosii 4-5 cartofi 1 lingura pasta de tomate 2 ardei gasi sare si piper dupa gust 1 legatura marar proaspat 3-4 linguri ulei

Tocanita cu sepie

-500 g sepie (taiata in bucatele) -4 cartofi -2 ardei verzi -2 rosii -1 ceapa -3 foi de dafin -sare,piper,colorant alimentar -100 ml ulei de masline. -50 ml vin alb de masa.

Tocanita poloneza

-1 ceapa mare -3 morcovi mari -2 1/2 kg cartofi -300 ml suc de rosii -5 carnati Cabanos -1 lingurita de secretul gustului -1 tub de branza topita cu unt -1 cutie de 400 ml de smantana

Tocanita de cartofi de post

1,5 kg de cartofi1 ceapa mare2 rosii kumato – se pot pune si rosii normale daca nu aveti100 ml suc de rosii1 lingurita boia de ardei5 catei de usturoi50 ml ulei de masline1 praf de tarhon3 fire de cimbru verde – daa nu aveti, puteti pune cimbru uscatjumatate de legatura de patrunjelsare si piper

Tocanita cu afumatura

1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii)2 ardei grasi verzi1 ardei gras rosu1 morcov2 cepe500 gr scaricica de porc afumata50 ml ulei3 linguri pasta de tomateleustean verde

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Tocanita de ceapa si carne fara cartofi

6 cepe mari 8 pulpe de pui sau orice alta carne depinde de gust pasta de tomate (bulion) vegeta sau sare si piper patrunjel cimbru ulei apa.

Tocanita de pasare cu legume

o pasare(fara piept) Eu am avut o curca mai t^anara. legume de sezon ceapa verde cartofi c^ateva ciuperci ulei sau unsoare verdeata piper sare boia faina pentru sos

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Tocăniță de pui cu cartofi și măsline

Tocănița de pui cu cartofi și măsline este un preparat gustos, cu pui fraged și cartofi tăiați gros, în sos de roșii cu măsline și condimente grecești parfumate.

Tocanita cu afumatura

1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii) 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu 1 morcov 2 cepe 500 gr scaricica de porc afumata 50 ml ulei 3 linguri pasta de tomate leustean verde

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

500 g carne de porc 2 bucati de praz 1 morcov 2 cepe uscate 5 cartofi mari 1 cutie de rosii cubulete Marar si patrunjel Sare si piper dupa gust 1 lingura bulion

Tocanita De Ceapa Cu Carne

Se poate folosi carne de porc,costita,cap de piept slanina,bacon,carnati proaspeti sau afumati,carne de pasare. Eu am folosit pentru aceasta tocanita 3 pulpe de pui. 1 kg de ceapa un ardei gras sau capia cateva felii de telina 6 rosii sare,piper,cimbru dupa gust o frunza de dafin cateva boabe de piper si coriandru bulion sau pasta de tomate dupa gust

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

pt perisoare 500 gr carne vitel patrunjel verde 1 ceapa galbena uscata 1/2 canita orez 1 praf sare 2-3 linguri ulei masline 1 ou de tara pt sos 2-3 linguri ulei masline 1 legatura ceapa verde 2 fire subtiri usturoi verde 1 canita baby carrots (morcovei) 2 cartofi mari 2 linguri bulion 1 praf sare patrunjel verde

Nokedli cu tocanita de ciuperci

Nokedli: 3 oua jumatate de kg de faina Putina apa dupa ochi sare piper Tocanita de ciuperci 1 Ardei rosu 2 linguri ulei 1 Ceapa 500 de grame de ciuperci sau doua conserve de ciuperci de 250 de grame 3 linguri de ulei 1 lingura de faina 350 De grame de smintina 1 Catel de usturoi Sare piper patrunjel verde

Tocaniță de pipote cu ceapă

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi

Tocanita cu vita si dovleac

800 g Vrabioara vita 300 g Dovleac 2 buc. Morcovi 200 g Masline kalamata 4 fire Ceapa verde 4 catei Usturoi 2 buc. Cartofi 2 fire Cimbru 2 buc. Ardei rosu 80 ml Vin rosu 2 linguri Ulei de masline 10-15 fire Chives Sare si piper negru dupa gust

Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi

*200 de grame de carnita de porc*1 morcov*1/2 ardei rosu*1 ceapa*2 catei de usturoi*7-8 cartofi*rantas(2 linguri de faina se amesteca cu 4 linguri cu apa rece un praf de sare si 2 linguri de bulion)*50 ml ulei de masline*patrunjel*2 foi de dafin.

Tocanita de legume

o ceapa mare 1 ardei verde 1 rosie 2 morcovi o vanata 1/2 dovlecel mare sau un dovlecel mai mic 6 cartofi 1 lingurita sare de mare un pic de piper 1/2 lingurita paprika rosie o legatura patrunjel verde 2-3 linguri ulei un pahar de apa

Tocăniță de ciuperci cu cartofi. Rețeta de post, consistentă și delicioasă

Făcută cu ciuperci delicioase și cu cartofi gătiți într-un sos savuros, această rețetă de tocăniță de ciuperci cu cartofi este ideală pentru zilele de post sau când nu vreți să mâncați carne.

Tocanita cu legume si chiftele

Pentru chiftelute 500 g carne de porc(eu am avut fleica) 3 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde sare piper mnacinat 1 ou 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 felii de paine ulei pentru prajit faina Pentru tocanita 3 fire de ceapa verde 1 fir usturoi verde 1/4 telina o mana mini-carote 1 ardei gras 3-4 felii bacon 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin ulei sare piper macinat

Tocanita cu piept de porc

800-900 g piept de porc 7-8 cepe 3 cartofi mai mari 1-2 morcovi 1 ardei gras rosu (gogosar) 4-5 rosii 100 ml ketchup de rosii si ardei rosii 50 ml ulei 1 legatura marar si patrunjel 1 lingurita zahar cimbru 2-3 foi de dafin sare piper

Tocăniță de miel turcească

Descoperă tocanița turcească tradițională de miel, preparată cu legume proaspete, ierburi și condimente aromate.

Tocanita de vita cu telina

1,5 kg carne de vita 1 ceapa mare, taiata cubulete 2 tulpini de telina, cu tot cu frunze,taiate 3-4 catei de usturoi 1 cutie de rosii 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita 1/2 cana de patrunjel, taiat marunt 4 foi de dafin 1 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mai mari 1 cana de morcovi, taiati sare piper

Cum să faci piure de cartofi PERFECT

Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.

Tocanita de iepure cu arpagic la slow cooker Crock Pot

pentru marinat carnea: cateva linguri de ulei de masline rozmarin sare de mare piper boabe enibahar rozmarin dafin 1 lingura otet balsamico 1/2 lingurita turmeric Pentru tocanita la Crock Pot o bucata de iepure spate sira o mana de arpagic 2 ardei bianca de marime medie 1/2 ardei gras rosu taiat bucati 200 gr ciuperci feliate 200 ml suc de rosii 2 rosii mari o mana de pastai galbene 1 morcov 1 doza de bere neagra sare piper 1/2 lingurita harissa rozmarin

Cartofi prajiti picanti

500 gr cartofi, 1 ceapa, 1 ardei iute, sare, ulei