O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 buc muschi de miel
  • 500g cartofi
  • ulei de masline
  • 3 catei de usuroi
  • 2 cepe rosii
  • 3 fire de rozmarin
  • 200g kale
  • 1 1/2 linguri otet balsamic
  • felii de lamaie

Mod de preparare

1. Se taie mielul in bucati. Se taie cartofii in cuburi de 1 cm si se incalzeste ulei, intr-o tigaie mare. Se adauga cartofii si se prajesc timp de 5 minute. Se taie usturoiul si ceapa si se pun deoparte.Se taie kale, se opareste, se scurge si se pune deoparte.

2. Se gatesc cartofii timp de 10 minute, agitand tigaia ocazional, pana cand devin aurii. Se asezoneaza, apoi se pun deoparte. Se asezoneaza mielul si se adauga in tigaie. Se gateste timp de 2 minute pe fiecare parte. Se pune pe o farfurie.

3. Se adauga ulei in tigaie si se prajeste ceapa, usturoiul si rozmarinul timp de 8-10 minute pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga otet, apoi se adauga kale si se fierbe timp de 2 minute. Se adauga mielul si cartofii, apoi se asezoneaza. Se serveste cu felii de lamaie.