Zacuscă

Zacuscă de dovlecei pentru iarnă

Dacă nu ați făcut deja zacuscă sau vreți să încercați și altă rețetă, în afară de cea clasică, cu vinete, vă propunem să pregătiți această zacuscă de dovlecei. Este delicioasă, ușor de făcut și puteți adapta foarte ușor cantitățile în funcție de câtă zacuscă vreți să obțineți. 

Zacuscă de vinete după rețeta moldovenească

Nu există gospodină care să nu pregătească o porție de zacuscă toamna. Chiar dacă există o mulțime de sortimente de zacuscă în magazine, nimic nu se compară cu zacusca de vinete făcută în casă. Astăzi vă porpupenm o rețetă de zacuscă foarte populară în zona Moldovei. Spre deosebire de rețeta clasică de zacuscă, aceasta conține morcovi și, datorită lor, are o aromă dulce aparte. 

Zacuscă de fasole pentru iarnă

Bucătăria românească este destul de ofertantă atunci când vine vorba despre conserve și preparate pentru iarnă. În ceea ce privește zacusca, există câteva alternative la rețeta clasică, pe care toți o cunoaștem. V-am prezentat deja o rețetă de zacuscă de ciuperci și una de zacuscă de pește pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o zacuscă de fasole. Simplă, ieftină și foarte la îndemână pentru orice gospodină. 

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre. Zacusca de pește este delicioasă, se face ușor și merită să o încercați măcar o dată. Este adevărat că este mai costisitoare decât zacusca obișnuită, din cauza prețului peștelui, dar vă asigurăm că merită! Puteți folosi orice fel de pește vă place. Macroul este o alegere foarte bună, pentru că are un preț accesibil și un gust bun, deloc fad. 

Zacuscă cu ciuperci pentru iarnă

Dintre toate conservele care se fac pentru iarnă, zacusca ocupă un loc aparte. Este mâncarea care ne aduce aminte de orice perioadă a vieții, din copilărie până în studenție. Și asta pentru că, oricând ți-e foame și nu ai ce mânca, un borcan cu zacuscă te scoate din încurcătură.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de zacuscă cu ciuperci, care se păstrează excelent pe parcursul iernii și al cărei gust vă va cuceri.

Ghiveci De Pui

4 pulpe pui, ardei gras si iute, ceapa, usturoi, zacusca (merge si de cumparat), condimente dupa plac, marar, cartofi, morcovi, suc de rosii

Gogosari aperitiv

3.5kg gogosari, 250ml ulei, 250g zahar sau miere, 250ml otet, 400g pasta de tomate, piper, foi de dafin, sare.

Zacusca cu capia

5 kg vinete, 3 kg ardei capia, 2 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 buc. ardei iute (optional), 500 g ciuperci champinion, 1 kg ceapa, 250 ml bulion, 1 l ulei, 25 g piper alb macinat, 10 g piper negru boabe, 5 g foi dafin, 125 g sare

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)5 kg gogosari2 kg ceapa1 kg fasole boabe1 kg morcovi1,5 uleiaproximativ 500 ml bulionsare,piper,foi de dafin

Zacusca cu morcovi

2,5 kg morcovi2,5 kg gogosari2 kg ceapa2 teline mari500 ml ulei3 linguri vegetafoi de dafin1 kg bulion de casa

Zacusca Clasica

10 kg vinete 3 kg ardei 3 kg gogosari 5 kg ceapa 2 l bulion un litru ulei sare boabe de piper foi de dafin

Zacusca cu vinete si morcov

5 kg vinete, 5 kg gogosari, 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 l bulion, 1 l ulei, sare, piper, foi de dafin

Zacusca cu fasole

5 kg. ardei kapia, 2 kg fasole alba mare, 1 l bulion, 1 l ulei, foi de dafin, sare, piper, cimbru, 2 kg ceapa

Zacusca delicioasa de vinete cu ardei si rosii

4 kg vinete2 kg ardei capia1 kg rosii1 kg ceapa1 kg morcovi½ l uleisarepiper boabe