Zacusca

Zacuscă de dovlecei pentru iarnă

Dacă nu ați făcut deja zacuscă sau vreți să încercați și altă rețetă, în afară de cea clasică, cu vinete, vă propunem să pregătiți această zacuscă de dovlecei. Este delicioasă, ușor de făcut și puteți adapta foarte ușor cantitățile în funcție de câtă zacuscă vreți să obțineți. 

Zacuscă de vinete după rețeta moldovenească

Nu există gospodină care să nu pregătească o porție de zacuscă toamna. Chiar dacă există o mulțime de sortimente de zacuscă în magazine, nimic nu se compară cu zacusca de vinete făcută în casă. Astăzi vă porpupenm o rețetă de zacuscă foarte populară în zona Moldovei. Spre deosebire de rețeta clasică de zacuscă, aceasta conține morcovi și, datorită lor, are o aromă dulce aparte. 

Zacuscă de fasole pentru iarnă

Bucătăria românească este destul de ofertantă atunci când vine vorba despre conserve și preparate pentru iarnă. În ceea ce privește zacusca, există câteva alternative la rețeta clasică, pe care toți o cunoaștem. V-am prezentat deja o rețetă de zacuscă de ciuperci și una de zacuscă de pește pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o zacuscă de fasole. Simplă, ieftină și foarte la îndemână pentru orice gospodină. 

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre. Zacusca de pește este delicioasă, se face ușor și merită să o încercați măcar o dată. Este adevărat că este mai costisitoare decât zacusca obișnuită, din cauza prețului peștelui, dar vă asigurăm că merită! Puteți folosi orice fel de pește vă place. Macroul este o alegere foarte bună, pentru că are un preț accesibil și un gust bun, deloc fad. 

Zacuscă cu ciuperci pentru iarnă

Dintre toate conservele care se fac pentru iarnă, zacusca ocupă un loc aparte. Este mâncarea care ne aduce aminte de orice perioadă a vieții, din copilărie până în studenție. Și asta pentru că, oricând ți-e foame și nu ai ce mânca, un borcan cu zacuscă te scoate din încurcătură.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de zacuscă cu ciuperci, care se păstrează excelent pe parcursul iernii și al cărei gust vă va cuceri.

Ghiveci De Pui

4 pulpe pui, ardei gras si iute, ceapa, usturoi, zacusca (merge si de cumparat), condimente dupa plac, marar, cartofi, morcovi, suc de rosii

Zacusca de dovlecei cu ardei gras

3800 g dovlecel 400 g ardei gras 600 g ceapa 1500 g rosii 100 ml ulei, sare, piper, zahar frunze de patrunjel si de telina

Gogosari aperitiv

3.5kg gogosari, 250ml ulei, 250g zahar sau miere, 250ml otet, 400g pasta de tomate, piper, foi de dafin, sare.

Zacusca de ciuperci champion

1 l de ulei; 1 kg de ceapa; 1 kg de morcov; 3 kg de gogosari; 1 kg de ardei capia; 1 kg de ardei gras; 1 kg de vinete; 2 kg de ciuperci champignon; 200 ml bulion de rosii; Foi de dafin; Boabe de piper; Piper macinat; Sare.

zacusca de ciuperci, varianta hibernala

cozile de la 800gr champignoane+4 ciuperci, 2 morcovi, 5 cepe potrivit de mari, 2 lingurite de pasta iute de ardei rosii, 2 lg bors, 2 lg suc de rosii, 1lgt zahar, un praf de piper verde, sare, 50 ml ulei,

Zacusca cu dovlecei copti

3,5 kg ardei din care au ramas 1,360 kg de ardei copti,1,5 kg de vinete din care au ramas 440 gr de vinete coapte,2 kg de dovlecei din care au ramas 1,7 kg de dovlecei copti,Ceapa calita din care a ramas 400 de gr de ceapa calita,200 de ml de ulei de masline extravirgin,o cutie de 440 de gr de bulion de rosii,fleur de sel de Camargue,boabe de piper negru.

Zacusca cu capia

5 kg vinete, 3 kg ardei capia, 2 kg gogosari, 1 kg ardei gras, 1 buc. ardei iute (optional), 500 g ciuperci champinion, 1 kg ceapa, 250 ml bulion, 1 l ulei, 25 g piper alb macinat, 10 g piper negru boabe, 5 g foi dafin, 125 g sare

Zacusca de vinete

12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit) 1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin

Zacusca de fasole

1,5 kg de capia sau gogosari 1 kg de ceapa, 1/2 kg fasole, 1/2 l ulei, 1/2 bulion sau 2 kg de rosii, foi de dafin, 2 morcovi

Zacusca de dovlecei

3 dovlecei mari (1 kg) 4 ardei mari,capia 5 cepe mari 2 morcovi mari 5 rosii mari400 ml ulei sare,piper,foi de dafin

Zacusca de fasole boabe

800 g fasole 500 g ceapa 500 g morcovi 500 g ardei capia 500 g rosii400 ml ulei sare, piper

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)5 kg gogosari2 kg ceapa1 kg fasole boabe1 kg morcovi1,5 uleiaproximativ 500 ml bulionsare,piper,foi de dafin

Zacusca cu morcovi

2,5 kg morcovi2,5 kg gogosari2 kg ceapa2 teline mari500 ml ulei3 linguri vegetafoi de dafin1 kg bulion de casa

Zacusca Clasica

10 kg vinete 3 kg ardei 3 kg gogosari 5 kg ceapa 2 l bulion un litru ulei sare boabe de piper foi de dafin

Zacusca cu vinete si morcov

5 kg vinete, 5 kg gogosari, 2 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 l bulion, 1 l ulei, sare, piper, foi de dafin

Zacusca cu fasole

5 kg. ardei kapia, 2 kg fasole alba mare, 1 l bulion, 1 l ulei, foi de dafin, sare, piper, cimbru, 2 kg ceapa

Zacusca de vinete cu sau fara ghebe

5 kg vinete4 kg gogosari1 kg ardei kapia3 morcovi1,5 kg ceapaSarePiperFoi de dafin5 kg rosii pentru a prepara 2l suc de rosii3 catei usturoi1,5 kg ulei1kg ghebe

Zacusca delicioasa de vinete cu ardei si rosii

4 kg vinete2 kg ardei capia1 kg rosii1 kg ceapa1 kg morcovi½ l uleisarepiper boabe