Zacuscă de fasole verde păstăi se face extrem de simplu și este nevoie de doar câteva ingrediente ieftine. Vezi care sunt pașii si modul de preparare.

Zacuscă de fasole verde păstăi

Zacusca de fasole verde păstăi este excelentă pentru zilele de post sau pentru cele în care pur și simplu nu aveți poftă de mâncăruri cu carne.

Puteți servi această zacuscă de fasole verde ca atare, cu pâine sau mămăligă, în perioadele de post sau ca fel de mâncare vegan, în orice perioadă a anului, dar mai ales în zilele în care nu aveți timp sau dispoziția necesară să gătiți și preferați să apelați la rezervele din cămară.

De asemenea, puteți folosi această zacuscă de fasole verde păstăi pentru a pregăti alte feluri de mâncare, cum ar fi fasole scăzută sau ciorbă de fasole verde.

Cum se face zacusca de fasole verde păstăi

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3 kilograme de fasole verde sau galbenă
  • Un kilogram de ceapă
  • Un kilogram de roșii
  • Un kilogram de ardei de orice culoare, în orice combinație
  • 3 sau 4 morcovi
  • Două sau trei legături de verdeață
  • 250 de mililitri de ulei
  • Foi de dafin
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust

Mod de preparare

Modul de pregătire este floare la ureche. Începeți prin a spăla bine legumele. Apoi, tocați ceapa, roșiile, ardeii, fasolea și verdeața și dați morcovul pe răzătoarea mare.

După aceea, puneți ulei într-o oală sau într-un ceaun și apoi câte un rând din fiecare dintre legumele pregătite. Repetați până când terminați de pus toate legumele.

Lăsați zacusca să fiarbă la foc potrivit spre mic, timp de o jumătate de oră, fără să amestecați în oală sau ceaun. Apoi, adăugați frunzele de dafin și potriviți gustul cu sare și piper.

Atenție! Lăsați oala sau ceaunul pe aragaz până când sunt fierte toate legumele, dacă vreți să serviți zacusca imediat, sau până când amestecul scade bine, dacă doriți să o păstrați pentru iarnă.

Zacusca de fasole verde păstăi se pune fierbinte în borcane curate, ce se închid cu capacele și se lasă învelite în pături, astfel încât să se răcească încet. Apoi, borcanele pot fi etichetate cu numele preparatului și data la care a fost făcut și pot fi puse în cămară.

Zacusca de fasole verde păstăi este delicioasă atunci când este servită cu pâine de casă sau cu mămăligă. Însă, o puteți încerca și pe pâinea preferată din comerț, simplă sau prăjită, dar și lângă o porție de orez simplu sau cu un piure de cartofi cu usturoi copt, în cazul în care doriți o mâncare de post ori vegană ceva mai bogată.