Fierberea este un mod ușor și sănătos de a găti cartofii dulci înainte de a-i adăuga la rețetele preferate. Gătirea lor într-o oală cu apă clocotită este cu siguranță o metodă infailibilă pentru o garnitură ușoară.
Decojirea și tăierea
Puteți accelera procesul de gătire prin decojirea și tăierea cartofilor dulci în bucăți de dimensiuni similare. Tăiați cartofii dulci fie în cubulețe de 3 cm, fie în cubulețe de 5 cm, important este să fie la fel de mari. În acest mod sunteți sigur că se vor găti în același timp.
Nu este nevoie să decojiți cartofii dulci înainte de a-i fierbe. Dacă lăsați coaja, va trebui să străpungeți cartoful cu o furculiță de câteva ori. Luați în calcul că atunci când îi gătiți în coajă, va fi nevoie de ceva mai mult timp a se fierbe bine.
Cum se fierb cartofii dulci
- Dați în fiert o oală mare cu apă sărată. Asigurați-vă că aveți suficientă apă astfel încât cartofii dulci să fie acoperiți de cel puțin 3 cm de apă.
- Decojiți și tăiați legumele în bucăți de 3 cm sau 5 cm. Puteți sări peste acest pas și îi puteți lăsa întregi și cu tot cu coajă, dacă preferați.
- Adăugați cu grijă cartofii în apă.
- Reduceți focul la mediu și mențineți un clocot lent pe toată durata fierberii.
- Fierbeți cartofii dulci până când sunt gata:
- Pentru cuburi de 3 cm - 12 până la 15 minute
- Pentru cuburi de 5 cm - 20-25 de minute
- Pentru cartofii întregi - 30-50 de minute (în funcție de mărimea cartofului)
- Scurgeți-i într-o strecurătoare și folosiți-i în rețetele preferate.
Beneficiile consumului de cartofi dulci
Cartofii dulci sunt plini de fibre alimentare și antioxidanți. Sunt o sursă incredibilă de vitamina A, vitaminele B, vitamina C, magneziu, fier și calciu.
Cartofii dulci și cei obișnuiți au o cantitate similară de carbohidrați și calorii. Cartofii albi au ceva mai puțin zahăr, în timp ce cartofii dulci au un conținut mai mare de vitaminele A și C.