Cum se fierb cartofii dulci în 5 pași simpli

Fierberea este un mod ușor și sănătos de a găti cartofii dulci înainte de a-i adăuga la rețetele preferate. Gătirea lor într-o oală cu apă clocotită este cu siguranță o metodă infailibilă pentru o garnitură ușoară.

Decojirea și tăierea

Puteți accelera procesul de gătire prin decojirea și tăierea cartofilor dulci în bucăți de dimensiuni similare. Tăiați cartofii dulci fie în cubulețe de 3 cm, fie în cubulețe de 5 cm, important este să fie la fel de mari. În acest mod sunteți sigur că se vor găti în același timp.

Nu este nevoie să decojiți cartofii dulci înainte de a-i fierbe. Dacă lăsați coaja, va trebui să străpungeți cartoful cu o furculiță de câteva ori. Luați în calcul că atunci când îi gătiți în coajă, va fi nevoie de ceva mai mult timp a se fierbe bine.

Cum se fierb cartofii dulci

  1. Dați în fiert o oală mare cu apă sărată. Asigurați-vă că aveți suficientă apă astfel încât cartofii dulci să fie acoperiți de cel puțin 3 cm de apă.
  2. Decojiți și tăiați legumele în bucăți de 3 cm sau 5 cm. Puteți sări peste acest pas și îi puteți lăsa întregi și cu tot cu coajă, dacă preferați.
  3. Adăugați cu grijă cartofii în apă.
  4. Reduceți focul la mediu și mențineți un clocot lent pe toată durata fierberii.
  5. Fierbeți cartofii dulci până când sunt gata:
    • Pentru cuburi de 3 cm - 12 până la 15 minute
    • Pentru cuburi de 5 cm - 20-25 de minute
    • Pentru cartofii întregi - 30-50 de minute (în funcție de mărimea cartofului)
  6. Scurgeți-i într-o strecurătoare și folosiți-i în rețetele preferate.

Beneficiile consumului de cartofi dulci

Cartofii dulci sunt plini de fibre alimentare și antioxidanți. Sunt o sursă incredibilă de vitamina A, vitaminele B, vitamina C, magneziu, fier și calciu.

Cartofii dulci și cei obișnuiți au o cantitate similară de carbohidrați și calorii. Cartofii albi au ceva mai puțin zahăr, în timp ce cartofii dulci au un conținut mai mare de vitaminele A și C.