În perioada postului, este o adevărată provocare să te poți bucura în continuare de deserturile preferate, în varianta de post. Checul este unul dintre acelea și se face foarte ușor fără ouă. 

Checul de post are în compoziție banane și nuci, este foarte gustos și sățios și sănătos în același timp. Datorită faptului că are banane coapte în compoziție, nu va fi nevoie să puneți mult zahăr. Așadar, este o variantă bună pentru siluetă și sănătoasă, potrivită și pentru copii.

Checul cu banane și nuci este o variantă asemănătoare cu banana bread, dar mult mai gustos, datorită nucilor din compoziție.

Chec cu banane și nuci - de post
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 50 ml ulei
  • 180 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g nucă tocată
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pasați bananele cu un blender și amestecați-le cu uleiul și esența de vanilie. Într-un bol separat, amestecați făina cu zahărul, praful de copt și un praf de sare.

Încorporați amestecul în vasul cu bananele pasate, amestecând încontinuu. La final, puneți nucile tocate și amestecați.

Turnați compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Decorați cu câțiva sâmburi de nucă întregi. Dați în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, la 180 de grade.

Serviți cu zahăr pudră deasupra sau simplu.

Poftă bună!