Salata de conopidă cu maioneză este o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. Dacă aveți deja maioneza făcută sau folosiți maioneză cumpărată, jumătate din treabă este deja făcută.

Salată de conopidă cu maioneză

Puteți prepara maioneza foarte simplu și repede, în timp ce fierbe conopida. În jumătate de oră, aveți o gustare perfectă, hrănitoare și delicioasă, pe placul tuturor.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 2 gălbenușuri crude
  • 1 gălbenuș fiert
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingură muștar

Mod de preparare

Rupeți conopida în buchețele, le spălați bine și le puneți la fiert în apă cu o lingură de sare.

Între timp, vă puteți ocupa de maioneză. Amestecați gălbenușurile crude cu cel fiert și începeți să omogenizați cu o lingură de lemn sau cu un mixer. Turnați uleiul puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Dacă maioneza dă semne că se taie, stropiți-o cu puțină apă foarte rece și își va reveni.

Continuați până când terminați uleiul și maioneza a crescut în volum. La final, adăugați muștarul și zeama de lămâie și puneți la rece.

Când conopida a fiert, o scurgeți de apă și o lăsați câteva minute să te răcească. O puteți tăia foarte mărunt sau în bucățele mai mari, în funcție de preferință.

După ce conopida este complet rece și tacată, amestecați-o cu maioneza. Puneți câteva linguri la început și amestecați. S-ar putea să nu fie nevoie de toată maioneza.

Adăugați sare și piper după gust. Mai puneți zeamă de lămâie și puțin muștar, dacă doriți ca salata să fie mai acrișoară și să nu se simtă așa tare gustul de maioneză.

Serviți cu pâine prăjită.

Poftă bună!