Supă crema de broccoli, sănătoasă, ce conține doar ingrediente simple și care este gata în mai puțin de 30 de minute * Cum se face supa cremă de broccoli și câte calorii are.

Supă cremă de broccoli, sănătoasă și de dietă

Această versiune a supei de broccoli este una sănătoasă, ce conține doar ingrediente simple și care este gata în mai puțin de 30 de minute!

Este perfectă pentru prânz, alături de o felie de pâine sau o puteți servi la cină cu un sandviș.

Majoritatea supelor cremă conțin multă smântână sau făină, ceea ce le face bogate în grăsimi și calorii.

Pentru această rețetă, vom folosi legumele pentru a o îngroșa, apoi adăugăm puțină smântână și cheddar. Rezultatul final va fi o supă bogată în arome, cremoasă și delicioasă și atât de ușor de făcut!.

Dacă doriți un prepat vegan, omiteți laptele și cheddarul și folosiți o smântână vegană. Puteți adăuga, de asemenea, un cartof sau niște buchețe de conopidă, pentru un plus de cremozitate.

Este supa de broccoli sănătoasă?

Beneficiile pentru sănătate ale supei de broccoli:

  • Susține pierderea în greutate, deoarece are un conținut scăzut de calorii
  • Este, de asemenea, benefică pentru inimă datorită antioxidanților, numărului scăzut de calorii și proprietăților antiinflamatoare
  • Broccoli îmbunătățește digestia datorită fibrelor pe care le conține
  • Broccoli poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge
  • Broccoli conține vitamina C care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar

În concluzie, puteți avea incredere că broccoli este o alegere alimentară sănătoasă și poate fi inclus în orice dietă. Însă, în ciuda beneficiilor oferite de legumă, contează foarte mult modul în care este gatită.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare în timpul pregătirii:

  • Puteți folosi ulei de măsline extravirgin în locul uleiului vegetal obișnuit pentru a reduce semnificativ conținutul de grăsime
  • Faceți supa (de legume sau de pui) cu conținut mai mic de grăsimi și sodiu.
  • Evitați să folosiți smântână în supă. Dacă doriți să adăugați smântână, alegeți una cu conținut scăzut de grăsimi și lapte degresat.

De asemenea, în cazul supelor, porțiile pot fi mai mari datorită consistenței lichide și gustului delicios. De aceea, se recomandă un consum moderat.

Sfaturi pentru supe cremoase și delicioase

  • În general, cel mai bun lucru cu care puteți începe este achiziționarea unui blender cu imersiune. Economisiți foarte mult timp și nu mai sunteți nevoiți să pasați supa fierbinte într-un blender în mai multe tranșe
  • Anumite legume precum cartofii, fasolea, leguminoasele și conopida într-o supă vor adăuga cremozitate și vor îngroșa preparatul final
  • Și, în sfârșit, pentru a obține acel gust cremos, câteva linguri de smântână ușoară sau chiar iaurt grecesc sunt suficiente și poți avea garanția că supa nu va avea un conținut caloric ridicat

Rețeta de supă cremă de broccoli

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 850 ml supă de pui sau legume
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 1 morcov, decojit și tocat
  • 1 tulpină de țelină, tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 340 de grame buchețele de broccoli
  • 120 ml lapte (2% grăsime)
  • 3 linguri de smântână cu conținut redus de grăsimi
  • piper negru măcinat, după gust
  • 120 de grame de brânză cheddar, mărunțită

Mod de preparare

Într-o oală de mărime medie, dați în fiert supa de pui, ceapa, morcovii, usturoiul și țelina. Acoperiți și fierbeți 5 minute.

Adăugați broccoli, laptele și piperul și lăsați la fiert, acoperit, încă 10 minute.

Adaugati smântâna și pasați supa cu un blender.

Condimentați cu piper negru după gust, adăugați brânza cheddar și serviți.

Calorii și valori nutriționale pentru supa cremă de broccoli

O porție de 300 ml de supă cremă de broccoli are 150 calorii.

  • Calorii

    150kcal

  • Proteine

    10g

  • Carbohidrați

    14g

  • Zaharuri

    7g

  • Fibre

    4g

  • Grăsimi

    7g

  • Grăsimi saturate

    4g

  • Colesterol

    20mg

  • Sodiu

    797mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.