Pentru broccoli tras în tigaie cu usturoi și ulei de măsline aveți nevoie de doar 3 ingrediente și îl puteți tranforma în garnitura perfecta pentru dumneavoastră sau pentru invitați.

Broccoli la tigaie, cu usturoi și ulei de măsline

Broccoli este o legumă cruciferă înrudită cu varza kale, conopida și varza de Bruxelles. De altfel, toate aceste legume sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății.

De cele mai multe ori rețetele simple au un gust la fel de bun ca și cele mai greu de gătit. Cel mai bun exemplu pentru a demonstra asta este această rețetă de broccoli sote cu usturoi. Este pe cât de ușor de praparat pe atât de bună.

Puteți servi această garnitură pentru o cină cu conținut scăzut de carbohidrați sau ca o parte a mesei de prânz.

Mai mult, rețeta de broccoli la tigaie este simplu de adaptat la orice tip de bucătărie. Adăugați-l lângă pui sau friptură și veți avea o masă completă, sănătoasă și delicioasă.

Broccoli este uneori evitat de către gospodine din cauza gustului său, dar la fel de adevărat este și faptul că are nevoie de puțină grăsime, condimente pentru broccoli și o tehnică de gătit potrivită pentru a-i schimba total gustul. Și astfel, până și cei care fug de broccoli, îi vor deveni mari fani.

Cum se prepară broccoli la tigaie, cu usturoi și ulei de măsline

Această rețetă simplă de broccoli tras la tigaie cu usturoi este perfectă indiferent dacă aveți o dietă keto, paleo, low carb, Atkins sau pur și simplu aveți o alimentație variată!

Și până și copiii iubesc acest preparat care este delicios în comparație cu un banal broccoli pregătit la abur.

Iată cea mai bună metodă pentru a face broccoli sote cu usturoi și ulei de măsline

Tăiați broccoli în buchețele. Depinde de dumneavoastră cât de mari le faceți, însă vă recomandăm o mărime mica - potrivită. Cel mai bun sfat ar fi să tăiați buchețelele pe jumătate întrucât se vor găti mai repede și chiar se vor rumeni.

Mai departe, se călește usturoiul în uleiul de măsline încins la foc mediu. Atunci când începe să-și schimbe culoarea luați tigaia de pe foc și adăugați broccoli.

Lăsați buchețelele pe foc, în tigaie, timp de 3-4 minute, până când începe să devină verde strălucitor și să se rumenească puțin. Apoi, adăugați apă în tigaie, acoperiți și gătiți încă 3-5 minute, până devin fragede - crocante.

Sfat

Broccoli se va micșora cu aproximativ 25% la gătit, așa că 300 de grame de broccoli crud vor deveni aproximativ 230 de grame de broccoli gătit.

Cât timp se sotează broccoli

Timpul de gătire pentru buchețelele de broccoli sotate variază în funcție de dimensiune, dar buchetelele mici ar trebui să fie gătite pentru aproximativ 6-9 minute în total. Asta include rumenitul și înăbușitul.

Și dacă-l puneți în tigaia cu ulei pentru a se rumeni, apoi turnați puțină apă și îl lăsați la înăbușit, va ajunge la textura perfectă, respectiv ușor crocant dar fraged.

Rețeta de broccoli la tigaie, cu usturoi și ulei de măsline

Preparare 5 minute
Gătire 7 minute
Timp total 12 minute

Ingrediente

  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi (tocați)
  • 1 bucată de buchetele de broccoli (~300 de grame buchețele tăiate în jumătate)
  • 1/4 linguriță sare de mare (sau 1/2 linguriță - după gust)
  • 1/4 linguriță piper negru (după gust)
  • 50 ml apă

Mod de preparare

  1. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
  2. Se adaugă usturoiul tocat și se călește până se parfumează, aproximativ 30 de secunde.
  3. Adăugați buchețele de broccoli.
  4. Asezonați cu sare de mare și piper negru.
  5. Se călesc timp de 3-4 minute la foc mediu-mare, până când broccoli începe să devină verde strălucitor și să se rumenească puțin.
  6. Adăugați apa.
  7. Acoperiți cu un capac și lăsați-l pe foc încă 3- 5 minute, până când broccoli este fraged. (Va fi abur sub capac)
  8. Scoateți capacul și dacă a mai rămas apă, prăjiți încă un minut până se evaporă.
  9. Ajustați sare și piper după gust, dacă este necesar. Simplu și bun, nu-i așa?

Ce trebuie să mai știi despre broccoli tras la tigaie, cu usturoi

Este sănătos broccoli tras la tigaie (sote)?

Da, această rețetă de broccoli tras la tigaie este sănătoasă.

Când încercați să încorporați mai multe legume în dieta dumneavoastră, acesta reprezintă o opțiune excelentă întrucât pe cât este de delicios, pe atât este de hrănitor!

Se poate pregăti din timp broccoli tras la tigaie?

Această rețetă de broccoli sote cu usturoi și ulei de măsline este delicioasă dacă este servită proaspătă, dar se poate și reîncălzi.

Dacă intenționați să-l pregătiți din timp, gătiți-l cu 1-2 minute mai puțin, astfel încât atunci când îl reîncălziți, să nu devină moale!

Se poate congela broccoli tras la tigaie, după ce l-am gătit?

Această rețetă de broccoli este bună proaspătă, dar o puteți congela dacă este necesar.

După ce ați gătit buchețelele de broccoli, întindeți-le pe o foaie de copt și lasați-le până se răcesc. Apoi transferați într-o pungă de congelare.

Când vreți sa mâncați, scoate-ți punga din congelator și reîncălziți doar până se încinge. Nu va mai fi atât de crocant, dar nici nu va fi moale!

Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli este considerat, pe bună dreptate, un superaliment. Este sărac în calorii, și conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți care ne susțin sănătatea din multe puncte de vedere.

În plus, broccoli este bogat în fibre, vitamina C, vitamina K, fier și potasiu. De asemenea, conține mai multe proteine ​​decât majoritatea altor legume.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies aproximativ 4 porții.

O porție de broccoli la tigaie, cu usturoi și ulei de măsline are 148 kcal.

  • Calorii

    148kcal

  • Carbohidrați

    6g

  • Zaharuri

    1g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    14g

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.