Ciorba de peste

Ciorba de peste retete: cum gatesti ciorba de peste si cele mai gustoase retete de ciorba de burta de peste, saramura de peste macrou, pasta de peste afumat, rasol de peste sarat, pasta de peste cu maioneza, peste la cuptor pe pat de cartofi, mancare peste, peste impanat, preparate din peste, peste la cuptor.

Ciorba de peste

4 feluri de peste (capete si cozi): eu am folosit somn, stiuca, caras si rosioara2 cepe mari4 morcovi1 pastarnac mareo telina micao legatura de patrunjel verdeo legatura de leustean0,5l bors

Gulyas de peste

ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.

Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească

Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.

Ciorba de peste

Peste (capete si bucati de carne) Radacinoase, albitura si telina 1-2 morcovi 1 ceapa alba 1 ceapa rosie 1 legatura ceapa verde optional 2 ardei capia rosii cateva tomate 1 cartof 1 mana de orez leustean verde proaspat bors pentru acrit

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Pasta delicioasa de peste

2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Supa delicioasa de peste

1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare

Peste delicios la cuptor

1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.

Mancare de peste

1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Peste de rau, prajit

Peste faina boia ulei sare

File de peste cu garnitura de orez

3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.

Papiote de peste

file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat

Peste cu ciuperci la cuptor

1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust

Ciorba de macrou

3 bucati de macrou (dar se poate face cu orice fel de peste) 1 morcov 2 tulpini de telina 1 ceapa 2 ardei 2 rosii 1 cartof 2 linguri de orez 1 lingura de pasta de tomate 1 lingura ulei leustean,patrunjel suc de lamaie ptr acrit sau bors

Chiftele de peste

300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce

Peste prajit clasic

Pentru 4 portii:1 kg peste taiat si curatat100 g faina de grau100 g malaio ceasca de ulei (80 ml)sare dupa gust

Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti

- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.

File de peste

Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.

Ciorba de peste (crap)

Lista ingrediente:un crap de 3-4 kilograme,putina sare,o jumatate de litru bors,jumatate de litru de suc de rosii,3-4 linguri de orez alb,apa pentru fiert,3-4 morcovi,2-3 cepe potrivite,1 legatura de verdeata pentru decor,1 radacina de telina potrivita2 ardei grasi medii.

Gratar de peste cu cartofi

peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.

Salata de cartofi cu peste afumat

8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.

Macrou cu orez

1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste

Peste cu cartofi si sos pesto

cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente

Salata de peste cu legume

O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Peste mediteranean la gratar

4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

Salata De Peste Afumat

4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor

APERITIV CU PESTE

350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.

Peste la gratar cu garnitura de dovlecei

Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper

Ciorba de perisoare de peste

1 ceapa medie 1 morcov potrivit 1 pastarnac potrivit ½ ardei capia rosu 2 linguri orez 2 rosii coapte 1 lingura pasta de tomate bors delikat patrunjel leustean Pentru perisoare: 300 g carne somn 100 g carne pangasius 1 ceapa mica 2 linguri orez 2 fire patrunjel delikat piper 2 oua

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Rulada de peste crud

frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete

Peste alb in folie

6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu

Peste in crusta

Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei

Peste la gratar cu cartofi

Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde

Ciorbă de fasole ca la mama acasă

O supa care se poate servi cu panini cu ton.

Peste cu sos de lamaie

2 bucati peste file 1 lamaie sare piper ulei

Rosii umplute cu icre si peste afumat

Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Peste cu cartofi si conopida la cuptor

4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper

Orez cu peste pane

Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Peste prajit cu mujdei de usturoi

-1kg peste (crap de dunaresau alt peste) -200 ml ulei -10 catei usturoi -sare -piper -faina de malai.

Rulouri de peste la slow cooker Crock Pot

4 bucati de fileuri de merluciu sau peste alb (o bucata cca 150 gr) condiment pentru peste lamaie patrunjel pentru decor

Macrou la gatar

1,2 kg macrou, ulei 50 g, condimente pentru peste, sos a la grec 400g