Feluri de ciorbe

Feluri de ciorbe retete: cum gatesti feluri de ciorbe si cele mai gustoase retete de feluri de mancare, ciorbe de post, ciorbe de iarna, ciorbe de pui, tipuri de ciorbe, ciorbe de toamna, ciorbe de post retete, ciorbe de post gustoase, supe ciorbe de post, ciorbe si supe de post.

Ciorba de peste

4 feluri de peste (capete si cozi): eu am folosit somn, stiuca, caras si rosioara2 cepe mari4 morcovi1 pastarnac mareo telina micao legatura de patrunjel verdeo legatura de leustean0,5l bors

Tort cu trei feluri de mousse

Ingrediente pentru baza tortului cu 3 feluri de mousse:112g faina45 g cacao amara226g zahar1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu1 lingurita de praf de copt1 varf de sare2 oua85g untjumatate de cana de lapteun sfert de cana de cafea proaspat facuta1 jumatate de lingurita extract de vaniliecapacele din hartie de coptIngrediente pentru cele trei feluri de mousse3 cani de frisca lichida6 galbenusuri113g miere (se poate amesteca cu coaja de portocala rasa)o lingurita extract de vanilie200g ciocolata cu lapte200g ciocolata amara200g ciocolata alba

1001 feluri diferite în care poți mânca Nutella

Cea mai populară cremă de ciocolată din lume poate fi mâncată ca atare, dar și inclusă într-o mulțime de rețete și combinații.

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Câte feluri de brânză recunoști după o singură fotografie?

Ești iubitor de brânză? Atunci ar trebui să recunoști sortimentele de brânză preferate și din fotografii, nu numai după gust sau miros.

Cinci feluri geniale în care poți folosi votca, în afară de a o bea

În afară de cocktail-uri, shot-uri și ca ingredient în anumite rețete, votca poate fi folosită și în alte feluri.

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

5 feluri de mâncare pe care le poți face în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde ne salvează de multe ori atunci când vrem să încălzim ceva, dar și să gătim rapid un fel de mâncare ușor.

6 feluri de a mânca pepene, la care nu te-ai gândit până acum

Cel mai popular fruct al verii - pepenele roșu - poate fi consumat într-o mulțime de combinații, de la înghețată până la supă rece.

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

11 feluri delicioase de a mânca avocado, la care nu te-ai gândit până acum

Există o mulțime de feluri de a mânca avocado, dincolo de clasicele sosuri și guacamole. Care este preferatul tău?

9 feluri în care poți folosi uleiul de măsline, în afară de gătit

Uleiul de măsline face minuni și atunci când este folosit extern, în alte scopuri decât la mâncare.

12 feluri în care poți folosi Coca-Cola, la care nu te-ai gândit până acum

Te-ai gândit vreodată că, în loc să o bei, poți folosi Cola la diverse treburi casnice cum ar fi curățenie? Pe cât de ciudat sună, pe atât de eficient este!

4 feluri de mâncare despre care credeai că sunt sănătoase, dar nu sunt

Multă lume încearcă să mănânce sănătos, dar unele alegeri pe care le credem sănătoase nu sunt deloc așa.

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Ciroba de potroace

1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

25 de feluri în care poți aranja masa de Crăciun, cu care îți vei impresiona prietenii

Ai pregătit felurile de mâncare, dar te-ai gândit cum vei aranja masa de Sărbători? Avem 25 de idei pentru tine, de la cele mai simple, până la cele mai elaborate.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Macrou in 2 feluri

Macrou congelat Usturoi Patrunjel frunze 1 lam^aie 1 bucatica de ghimbir condiment de peste Kotanyi sos de rosii ulei

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Pateuri cu trei feluri de branza

-1 pachet foietaj din comert -75 gr. cascaval ras -50 gr. telemea de vaca -50 gr. cas -2 oua -1-2 linguri smantana 1-2 linguri iaurt gras

Pizza Double Decadence

Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza, fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca, salam, cremwurst, masline,mozzarela, ardei gras , o cutie ciuperci, porumb din conserva.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Salata Quatro Formaggi

300 g brinza dulce de vaca 200 g brinza telemea 300g brinza feta 150 g cascaval( se pot folosi 4 feluri de brinza pe care le preferati) masline negre 1-2 ceapa rosie 2-3 linguri maioneza 100 g smantana,marar vrede 3-4 oua sare

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Muschiulet de porc impletit servit cu diferite feluri de piure-uri

300-350 g muschi de porc 6 bucati de bacon 3-6 fire de ceapa verde sau praz(partea verde) sare piper nucsoara 120 g unt ulei 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci

Ciorba de praz

4 bucati praz - taiate4 morcovio telina potrivita2 ardei grasi3 radacini de patrunjel500g cartofi1l zeama varza sau bors3-4 linguri ulei de maslineo legatura marar maruntitun varf de lingurita sare

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorba de bolboroace sau de bolbotine

ceapa, morcov, varza, ardei (gras si iute), un carnat afumat (merge orice afumatura buna), dovlecel, fasole verde si cartof, zeama de varza, cimbru, sare, piper.

Ciorba de fasole verde

1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)