Ți s-a întâmplat vreodată să ajungi acasă și să nu ai chef sau timp de gătit ceva elaborat? O rețetă simplă, din câteva ingrediente pe care le ai tot timpul prin frigider și care se pot transforma rapid într-o cină gustoasă e tot ce îți trebuie.

Dacă îți mai spunem și că e gata în mai puțin de 10 minute și că ai nevoie doar de cuptorul cu microunde, ce zici? Iată 5 rețete rapide care pot ține loc de mic dejun, cină, gustare sau desert și pe care le prepari imediat. Bonus: nici nu murdărești prea multe vase!

Cartof dulce umplut cu bacon și broccoli

(Buzzfeed)

Ai nevoie de: un cartof dulce, broccoli, câteva felii de bacon, puțin lapte, cheddar pentru ornat.

Pune feliile de bacon la microunde pentru un minut. Înțeapă cartoful cu furculița, învelește-l într-un prosop de hârtie umezit și pune-l în cuptorul cu microunde pentru șapte minute.

(Buzzfeed)

După ce cartoful s-a răcit, scoate miezul cu o lingură. Pasează-l și amestecă-l cu puțin lapte, baconul tăiat fâșii și broccoli-ul rupt în buchețele cât mai mici. Amestecă totul și umple cartoful cu acest conținut. Pune deasupra puțin cheddar ras (sau orice brânză îți place) și mai bagă-l în cuptorul cu microunde pentru un minut.

Omletă cu ardei și avocado

(Buzzfeed)

Ai nevoie de: 2-3 albușuri de ou, un avocado, un ardei gras roșu și unul verde, brânză rasă, pătrunjel (opțional).

Pune albușurile cu sare și piper într-o cană și dă-le la microunde pentru 50 de secunde. Toacă mărunt avocado și ardeiul, adaugă-le peste albușuri, amestecă astfel încât să obții o compoziție omogenă.

Pune brânza rasă deasupra și mai bagă totul la microunde pentru încă 40 de secunde. La final poți orna cu pătrunjel verde. PS: poți varia rețeta cu orice alte legume îți plac.

Paste cu cârnați și sos de tomate

(Buzzfeed)

Italienii te vor renega dacă află că faci paste la microunde, dar nu vor avea de unde să afle, așa că…

Ai nevoie de: paste (de care vrei tu, cu condiția să fie de dimensiuni mici. Evită spaghetele sau tagliatelele), cârnați afumați, sos de tomate, parmezan sau cheddar ras, busuioc.

Pune pastele într-un vas termorezistent și adaugă o cantitate dublă de apă (la 50g de paste vei pune 100 ml de apă). Pune-le la microunde și lasă-le cu două minute în plus față de cât scrie pe pachet că trebuie fierte.

Scurge apa și adaugă celelalte ingrediente. Mai pune-le în cuptor pentru 1-1,5 minute, până când brânza s-a topit.

Budincă de ovăz cu măr copt

(Buzzfeed)

Ai nevoie de: fulgi de ovăz, lapte sau apă, măr, unt de arahide, scorțișoară.

Taie mărul felii, adaugă scorțișoară și un strop de apă și pune-l la microunde pentru cinci minute. Pune fulgii de ovăz cu o cantitate dublă de apă sau lapte (exact ca la paste) și lasă în cuptorul cu microunde pentru două minute și jumătate.

Verifică din când în când să nu se umfle prea tare și să curgă din vas. Adaugă o linguriță de unt de arahide, amestecă bine, pune feliile de măr deasupra și gata.

Dacă vrei ceva mai dulce, poți adăuga puțină miere la final sau sirop de arțar. Sau poți pune zahăr pe mere înainte de a le coace, pentru a le carameliza.

Quesadilla cu pesto și mozarella

(Buzzfeed)

Ai nevoie de: două foi de tortilla (sau lipii), pesto, roșii tăiate felii, mozarella dată pe răzătoare, baby spanac.

Pune foile de tortilla în cuptorul cu microunde pentru 30-40 de secunde. Apoi, unge una dintre foi cu sosul pesto (aceasta va fi baza). Pune feliile de roșii, frunzele de spanac și mozarella deasupra. Pune cealaltă foaie, presează cu o farfurie și pune totul în cuptorul cu microunde pentru încă trei minute și jumătate.

Dacă vrei și ceva carne, poți adăuga felii de mușchi afumat.