Mazare cu afumatura

Mazare cu afumatura retete: cum gatesti mazare cu afumatura si cele mai gustoase retete de varza a la cluj cu afumatura, ciorba de fasole verde cu afumatura, mazare cu aripioare, mazare cu friganele, mazare cu galuste, mazare cu salam, mazare cu coasta, mazare uscata cu carne, mazare cu coaste de porc, mancare de mazare.

Mazare cu afumatura

2 cutii mici de mazare Bonduelle pe post de afumatura am folosit coaste afumate 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa foi de dafin 2 linguri pasta de tomate marar ulei sare piper macinat

Mancare de mazare cu afumatura

jumatate de kilogram de mazare sau congelata si prefiartaun carnat afumat, crud si uscat bine. doi catei de usturoi doua cani de rosii zdrobite (din conserva, s-a cam dus vremea rosiilor coapte din piete)ceapapatrunjel

Supa de mazare si afumatura

1 kg ciolan afumat sau oase afumate 4 foi de dafin 500 gr mazare verde uscata 3 cartofi 1 lingurita cimbru 2 linguri ulei 2 cani cu ceapa tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2 lingurite usturoi,taiat 2 tulpini de telina,taiate 1 lingura unt 1 lingurita zahar sare piper otet balsamic

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Mancare de fasole boabe cu afumatura

.500g fasole boabe .500 g afumatura .2 cepe .1 ardei gras .2 morcovi .2-3 rosii .foi de dafin .cimbru .piper boabe .sare

Varză a la Cluj cu afumătură, rețeta simplă și rapidă. Cum se prepară pentru un rezultat delicios

Varză a la Cluj cu afumătură este gustoasă și ușor de preparat. Este o combinație de varză călită, afumătură , orez și condimente, așezate pe straturi și pregătite la cuptor.

Varza noua cu afumatura in vas roman

.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei

Tocanita de marar cu ceapa verde si afumatura

4legaturi de marar 4-5legaturi de ceapa 500gr afumatura de porc 2-3linguri bulion

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Învață să prepari ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură, după o rețetă tradițională, plină de gust și arome, ideală pentru o masă în familie.

Varza noua cu marar si afumatura

2 verze de 1,5 kg 3 legaturi ceapa verde 5 linguri ulei 3 linguri bulion 3 legaturi de marar tocat afumatura sare piper.

Pui mănăstiresc cu afumătură și smântână

Rețeta de pui mănăstiresc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face cu carne de pui. Combinația de pui cu smântână, la cuptor, aromat cu usturoi și afumătură este extrem de gustoasă și sățioasă.  Puiul mănăstiresc se potrivește foarte bine cu mămăliguță sau cartofi, dar poate fi servit și simplu. Se face ușor, iar la final se rumenește puțin la cuptor, cât să se îngroașe sosul și carnea să capete crustă crocantă.  Pentru această rețetă puteți folosi pui cumpărat sau pui de țară și puteți adapta cantitățile în funcție de cât de mult vreți să vă iasă. Puteți pune tot puiul sau jumătate, caz în care veți înjumătăți cantitățile și pentru celelalte ingrediente.

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Fasole verde cu afumatura si cabanos

Pentru 4 persoane: 500 g fasole verde 100 g afumatura 300 g cabanos 1 ceapa 1 rosie 4 linguri ulei pentru calit ulei pentru prajit cabanosul cateva fire de patrunjel 50 ml bulion sau ketchup sare piper chili paprika 2-3 lingurite faina optional 3-4 catei usturoi

Mazare cu carnaciori

500 gr mazare (2 cutii de mazare deja fiarta) 1 ardel 1 ceapa 1 morcov 3 carnati suc de rosii patrunjel sare piper

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Descoperă rețeta de ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon. O ciorbă simplă, dar gustoasă și hrănitoare, cu un gust autentic ardelenesc.

Mazare cu prosciutto cotto si mozarrella

100g prosciuto cotto;1kg mazare inghetata sau mazare verde;250g mozarrellavin alb (1 paharel)sare, piper

Risotto cu mazare si mar verde

Pt. 4 persoane: 300 g orez 2 mere verzi 300 g de mazare congeleta sau 1 cutie mazare conserva 1 ceapa 1 cub de supa de legume 1/5 pahr vin alb,30g unt,2 linguri parmezan sare piper.

Ciorbă de fasole cu afumătură

Descoperă rețeta autentică de ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Învață pașii detaliați, sfaturile și trucurile pentru o ciorbă delicioasă și sățioasă. Află cum să servești și să păstrezi ciorba pentru a te bucura de gustul său unic mai mult timp.

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Încearcă delicioasa ciorbă de fasole verde (păstăi) cu afumătură, o rețetă tradițională românească ce îmbină gustul intens al afumăturii cu prospețimea fasolei verzi. Pregătită cu pasiune și respect pentru autenticitate, aceasta ciorbă îți aduce în farfurie aromele bucătăriei tradiționale.

Mancare de mazare cu tocana de legume

1 borcan mazare (sau mazare proaspata am folosit eu...din gradina proprie) 1 borcan tocana de legume facuta in casa sare,piper 2 cepe 1 lingura ulei patrunjel tocat marunt 3 ling faina

Limba cu mazare scazuta

700 g limba de porc 500 g mazare boabe (1 borcan de 800 g mazare) 3 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 ardei grasi rosu/galben 1 peperoni nu prea iute 1 rosie mica 1 legatura patrunjel marar 1-2 linguri faina 3 linguri ulei 2 linguri otet 1-2 lingurite zahar 1 cub sau 1 lingurita concentrat ciuperci sau pui sare piper cimbru

Mancare de mazare cu praz

1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

2 prepelite (200g x 2 bucati), 6 cartofi potriviti, 200 g de mazare, 2 bucati de morcovi, 2 cepe, 1 pachet gelatina, Seminte de rodie, Boabe de mazare, Sare piper, Ulei,unt, 6 felii de bacon, 2 catei de usturoi, 2 frunze de busuioc, 20 g de cascaval, Germeni de praz, Supa de pui, Vin alb 75 ml Dressing dulce-acrisor,

Mazare cu praz

o cutie 800 gr mazare 1 praz tocat marunt 1 conserva rosii decojite 2 catei usturoi piper,ienibahar,sos soia

Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Pentru friptura: 165g cotlet de porc fara os, 120g muschiulet de porc, Vin cimbru ulei, Foi de dafin boabe de piper, Optional: 1-2 carnati si 1 cartof, Pentru Cartofi la cuptor: Ulei, Sare piper rozmarin boia, Usturoi, Pentru piure de mazare: 200 g de mazare, 30g unt, Smantana pentru gatit sare piper. Decor :baby morcovi, chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mancarica de mazare

O cutie mazare 1 ceapa un morcov o lingura sos de ardei o lingura pasta de tomate 3 linguri ulei

Mancare de mazare cu galuste

1 borcan de mazare boabe 1ceapa 1 morcov 2oua 4 linguri de faina sare pasta de rosii sau bulion smantana.

Mazare cu pipote la cuptor

* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar

Mazare de post

Pentru 4 portii:1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata, curatatajumatate de ceasca de ulei (50 ml)2 cepe mici1 morcov marejumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)sare, piper si busuioc dupa gust1 varf de cutit de bicarbonat

Piccata de curcan cu piure de mazare si orez

700 g carne de curcan 2 catei usturoi 1/2 gogosar 1 ceapa 1 lamaie 100 g unt 100 g faina 250 ml supa de carne 1 lingura capere 1 ceapa 1/2 lamaie patrunjel verde sare piper smantana( optional) - pentru piureul de mazare: 300 g mazare 50 g unt nucsoara sare piper

Sos delicios de mazare

ulei, 1 ceapa mare, 1 borcan mazare, 1 litru lapte, 1 lingura cu varf de faina, 2 – 3 linguri smantana, 1 manunchi de patrunjel, 1 manunchi marar.

M^ancare de mazare verde

Mazare verde proaspata sau congelata 400 g Apa c^at acopera bine mazarea Sare jumatate lingurita (rasa) Faina 2 linguri rase Ulei 2/4 linguri Marar 1/2 legaturi

Mazare cu carne la cuptor

2 cefe de porc 450 g mazare congelata 3 linguri de rosii in bulion o cescuta de apa sare marar o ceapa un morcov ulei pentru stropit mancarea

Mancare de mazare cu aripoare de pui

800 g aripioare de pui 900 g mazare congelata 1 ceapa 1 ardei suc rosii sare delikat de gaina marar verde

Ficat de pasare cu mazare

500g ficat de pasare 600g mazare congelata "Iglo" un morcov o ceapa doi ardei iuti ulei Sare si piper (dupa gust)

mazare cu creveti

500 gr creveti congelati(o punga) 1 kg de mazare congelata( o punga) 3 catei de usturoi o lingurita vegeta 4 linguri de ulei

Saculeti cu piure de mazare, somon fume si rucola

Ingrediente pentru aluatul de clatite: 125 g faina alba 25 g unt topit un ou 70 ml apa minerala 30 ml lapte seminte de susan negru un praf de sare Ingrediente pentru piureul de mazare: 200 g mazare congelata 35 g unt 30 ml sm^ant^ana dulce un praf de sare putin piper rosu file de somon rucola

Sote de mazare cu menta

1/2 kg mazare, 200 g boabe de fasole verde,40 g unt; frunze de menta, parmezan,marar, sare

Vitel cu mazare verde

1 cutie mazare verde fina 500 g carne vitel 1 ceapa 1 gogosar 2 linguri pasta ardei patrunjel verde sare piper

Mancare Cu Mazare

- 2 pungi de mazare congelata - 3 legaturi de ceapa verde - 100 grame de ulei - 2 linguri de bulion - 2 linguri de delicat - o legatura de marar

Muschi de porc cu piure de mazare

365 g muschi de porc mazare smantana dulce sare piper unt

Paste cu prosciutto si mazare

Pentru 4 persoane: -350g paste fierte in apa sarata -100g prosciutto in cuburi sau felii -50g mazare -50ml smantana -patrunjel,sare,piper -un cub unt si parmezan dupa dorinta

Mancare de praz cu mazare

6 tulpini praz,250 gr mazare, 50 gr unt,sucul de la jumatate de lamaie

Mazare cu salam

300 g mazare o ceapa un morcov 1 lingura de faina 2 lingura de pasta de tomate 4-5 felii salam taiat bucatele ulei pt prajit sare piper boia dulce

Supa de mazare galbena

500g mazare galbena, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 rosie, 2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, ciolan afumat, cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, ulei de masline.

Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella

Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.