Mazare cu afumatura

Mazare cu afumatura retete: cum gatesti mazare cu afumatura si cele mai gustoase retete de varza a la cluj cu afumatura, ciorba de fasole verde cu afumatura, mazare cu aripioare, mazare cu friganele, mazare cu galuste, mazare cu salam, mazare cu coasta, mazare uscata cu carne, mazare cu coaste de porc, mancare de mazare.

Mazare cu afumatura

2 cutii mici de mazare Bonduelle pe post de afumatura am folosit coaste afumate 3 cartofi 2 morcovi 1 ceapa foi de dafin 2 linguri pasta de tomate marar ulei sare piper macinat

Mâncare de mazăre cu afumătură

Mâncarea de mazăre cu afumătură este una dintre cele mai întâlnite mâncăruri „cu sos” din bucătăria românească. E simplă, gustoasă și, cel mai important, e hrănitoare. Fie că ești de la oraș sau de la sat, sigur ai mâncat așa ceva măcar o dată. Sau poate ai auzit de ea de la bunici, care o făceau din ochi”, fără rețetă.

Supa de mazare si afumatura

1 kg ciolan afumat sau oase afumate 4 foi de dafin 500 gr mazare verde uscata 3 cartofi 1 lingurita cimbru 2 linguri ulei 2 cani cu ceapa tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2 lingurite usturoi,taiat 2 tulpini de telina,taiate 1 lingura unt 1 lingurita zahar sare piper otet balsamic

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Mancare de fasole boabe cu afumatura

.500g fasole boabe .500 g afumatura .2 cepe .1 ardei gras .2 morcovi .2-3 rosii .foi de dafin .cimbru .piper boabe .sare

Varză a la Cluj cu afumătură, rețeta simplă și rapidă. Cum se prepară pentru un rezultat delicios

Varză a la Cluj cu afumătură este gustoasă și ușor de preparat. Este o combinație de varză călită, afumătură, orez și condimente, așezate pe straturi și pregătite la cuptor.

Varza noua cu afumatura in vas roman

.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei

Borș de afumatură - rețeta simplă și delicioasă

Borșul de afumatură este o ciorbă tradițională românească, sățioasă și aromată. Combinația de afumătură, legume proaspete și borș acrișor creează un gust unic, greu de egalat.

Tocăniță de mărar cu ceapă verde și afumatură

Tocăniță de mărar cu ceapă verde și afumatură este o mâncare simplă, tradițională, dar surprinzător de gustoasă. Dacă n-ai încercat-o până acum, e momentul!

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Învață să prepari ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură, după o rețetă tradițională, plină de gust și arome, ideală pentru o masă în familie.

Conopidă cu smântână și afumătură la cuptor

Conopida cu smântână și afumătură la cuptor este o mâncare reconfortantă, perfectă pentru o cină în familie sau o masă festivă. Combinația dintre conopida fragedă, smântâna cremoasă și aroma afumată este pur și simplu irezistibilă.

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon

Descoperă rețeta de ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon. O ciorbă simplă, dar gustoasă și hrănitoare, cu un gust autentic ardelenesc.

Pui mănăstiresc cu afumătură și smântână

Rețeta de pui mănăstiresc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le poți face cu carne de pui. Combinația de pui cu smântână, la cuptor, aromat cu usturoi și afumătură este extrem de gustoasă și sățioasă. 

Mazare cu prosciutto cotto si mozarrella

100g prosciuto cotto;1kg mazare inghetata sau mazare verde;250g mozarrellavin alb (1 paharel)sare, piper

Ciorbă de fasole cu afumătură

Descoperă rețeta autentică de ciorbă de fasole boabe cu afumătură. Învață pașii detaliați, sfaturile și trucurile pentru o ciorbă delicioasă și sățioasă. Află cum să servești și să păstrezi ciorba pentru a te bucura de gustul său unic mai mult timp.

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Încearcă delicioasa ciorbă de fasole verde (păstăi) cu afumătură, o rețetă tradițională românească ce îmbină gustul intens al afumăturii cu prospețimea fasolei verzi. Pregătită cu pasiune și respect pentru autenticitate, aceasta ciorbă îți aduce în farfurie aromele bucătăriei tradiționale.

Mancare de mazare cu tocana de legume

1 borcan mazare (sau mazare proaspata am folosit eu...din gradina proprie) 1 borcan tocana de legume facuta in casa sare,piper 2 cepe 1 lingura ulei patrunjel tocat marunt 3 ling faina

Mancare de mazare cu praz

1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust

Mazare cu praz

o cutie 800 gr mazare 1 praz tocat marunt 1 conserva rosii decojite 2 catei usturoi piper,ienibahar,sos soia

Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie

Pentru friptura: 165g cotlet de porc fara os, 120g muschiulet de porc, Vin cimbru ulei, Foi de dafin boabe de piper, Optional: 1-2 carnati si 1 cartof, Pentru Cartofi la cuptor: Ulei, Sare piper rozmarin boia, Usturoi, Pentru piure de mazare: 200 g de mazare, 30g unt, Smantana pentru gatit sare piper. Decor :baby morcovi, chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mancarica de mazare

O cutie mazare 1 ceapa un morcov o lingura sos de ardei o lingura pasta de tomate 3 linguri ulei

Mazare cu pipote la cuptor

* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar

Mazare de post

Pentru 4 portii:1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata, curatatajumatate de ceasca de ulei (50 ml)2 cepe mici1 morcov marejumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)sare, piper si busuioc dupa gust1 varf de cutit de bicarbonat

M^ancare de mazare verde

Mazare verde proaspata sau congelata 400 g Apa c^at acopera bine mazarea Sare jumatate lingurita (rasa) Faina 2 linguri rase Ulei 2/4 linguri Marar 1/2 legaturi

Ficat de pasare cu mazare

500g ficat de pasare 600g mazare congelata "Iglo" un morcov o ceapa doi ardei iuti ulei Sare si piper (dupa gust)

Sufleu de mazăre. Rețeta simplă și delicioasă

Sufleul de mazăre este o alegere excelentă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Acest preparat aerat și ușor este plin de proteine și fibre, fiind perfect pentru orice ocazie. În plus, rețeta este simplă și rapidă, ideală pentru a impresiona familia sau prietenii.

Vitel cu mazare verde

1 cutie mazare verde fina 500 g carne vitel 1 ceapa 1 gogosar 2 linguri pasta ardei patrunjel verde sare piper

Sote de mazare cu menta

1/2 kg mazare, 200 g boabe de fasole verde,40 g unt; frunze de menta, parmezan,marar, sare

Muschi de porc cu piure de mazare

365 g muschi de porc mazare smantana dulce sare piper unt

Mancare de praz cu mazare

6 tulpini praz,250 gr mazare, 50 gr unt,sucul de la jumatate de lamaie

Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella

Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Tarta cu mazare si ricotta

baza: 20 g tarate de grau 36 g tarate ovaz 24 g complex de tarate grau orz secara 6 g tarate Psyllium 10 g faina integrala de orz 190 g iaurt natural 1 albus 1 lg lapte 1 praf de sare Umplutura: 255 g ricotta 170 g mazare din conserva 50 g iaurt natural 1/8 lgt sare 1/8 lgt piper Decor: 1 morcov 1 sfecla rosie mica fiarta cateva boabe de mazare

Mancare de mazare cu vita

500 g mazare 100 g morcov 2 cepe 1 ardei 1 catel de usturoi 1 lingura faina 300 g carne de vita pasta de tomate sare piper ulei marar

Mazare Cu Parizer De Curcan

-parizer de curcan taiat bucatele -mazare verde -ceapa mica -ulei de masline -2 cups supa de vegetale -1-2 linguri de faina -1 cupa bulion

Mancarica de cartofi cu ficatei si mazare

4 cepe, 2 morcovi, 1 lingura bulion, usturoi, un ardei, 500g ficatei, 10 cartofi potriviti, 400g mazare, o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust

Tarta cu mazare

Aluat 250 g faina 125 g unt 1 lingurita drojdie uscata 1 ou 1 lingurita zahar 1 lingurita sare UMPLUTURA 300 g branza de vaci 2 oua 100 g smantana 1 borcan de mazare 1 piept de pui 4 catei usturoi ulei marar verde sare piper

Frittata Cu Spanac, Praz Si Mazare

O reteta plina de legume cu frunze verzi, ideale pentru buna functionare a organismului si este si ieftina de preparat.

Tartine cu mazăre și pesto

Oricând ai poftă de ceva bun și rapid, sau trebuie să prepari niște aperitive pentru musafiri, un platou cu tartine te scoate din încurcătură. Astăzi vă propunem o rețetă de tartine cu mazăre și pesto, delicioase, colorate și foarte simplu de făcut.  Tot ce aveți de făcut este să puneți toate ingredientele în blender și să le pasați. În cinci minute aveți deja crema pentru tartine pregătită și tot ce trebuie să mai faceți este să o întindeți pe feliile de pâine. 

Piure de mazăre cu mentă

Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Omletă cu mazăre și brânză feta

Rețetă pentru o omletă delicioasă cu mazăre și brânză feta. Ușor de preparat, această rețetă îți va energie dimineața și te va ține sătul până la prânz.

Paste alla Gricia

Pastele sunt o alegere delicioasă și sățioasă atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă, dar consistentă. O porție de paste vă asigură necesarul de carbohidrați de care aveți nevoie și, în funcție de alte ingrediente cu care le combinați, aveți o masă completă care să vă dea energie pentru câteva ore.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de paste, cu bacon și parmezan. Puteți folosi orice fel de paste, de la spaghetti până la penne, în funcție de ce aveți prin casă și de ce vă place. 

Macaroane cu mazare, branza si bacon

200 g macaroane 100 g mazare 100 g telemea de capra (sau de vaca)100 g bacon 200 ml smantana 1 lingurita mustar sare si piper dupa gust

Salata de mazare verde cu sunca

mazare verde - 400 gcastraveciori murati - 4, 5 bucatimorcovi - 3 bucatisunca presata - 300 gmaionezacateva frunze de salata verde

Mancarica De Mazare Cu Galuste

400g mazare proaspata sau congelata 3 morcovi 3 cepe 2 pulpe de pui 1 legatura marar 1 conserva de rosii in bulion maruntite ulei sare piper,patrunjel iar pentru galuste: 2 oua 2 linguri ulei de masline sare faina

Tocanita de cartofi cu mazare

1 kg de cartofi 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 500 g mazare congelata 3 linguri pasta de rosii marar cimbru boia de ardei iute afumata sare si piper