Pilaf turcesc cu legume

Pilaf turcesc cu legume retete: cum gatesti pilaf turcesc cu legume si cele mai gustoase retete de burek turcesc cu branza, pilaf de orez cu bulion, pilaf multicooker, pilaf la multicooker, pilaf de pui la cuptor, pui teriyaki cu legume, lipie libaneza cu legume, hering marinat cu legume, ficatei cu legume mexicane, retete mediteraneene cu legume.

Pilaf cu burgul picant " Sebzeli Bulgur"cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Avem nevoie de: Pentru pilaf -300 gm burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh) -2 rosii de marime medie -1 ardei verde -1 ardei rosu -2 fire de ceapa verde -1 lingurita de sare -1 lingurita condiment de chilli -piper proaspat macinat -700 ml apa -3 linguri ulei de porumb Pentru snitele -500 gm muschi de vita -5 linguri faina -3 oua -putin lapte -sare si piper dupa gust

Pilaf cu ciuperci si langostine

Pilaf -o ceapa -un morcov -jumatate dovlecel -o ceasca orez -4 cesti de apa -250 gr ciuperci -sare( nu prea multa pentru ca ciupercile contin ele sare) piper -un catel de usturoi -marar

Pilaf turcesc cu vinete

200 gr vinete congelate 1 ceapa mica, taiata marunt 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 rosie, taiata cubulete 3/4 cup orez cu bobul lung 1 cup apa fierbinte varf de cutit de zahar varf de cutit de sare 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)

Tarta cu dovleac turcesc

Aluat: 380 g faina 125 ml ulei de palmier 125 ml apa minerala carbogazoasa 60 g zahar brun coaja de la o portocala 5 g praf de copt Umplutura: 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg necojit) 50 g zahar brun 3 lg zahar brun

Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Pui Turcesc -600 gr Piept pui dezosat -2 cepe medii -2 ardei capia -sare,piper, -10 gr curry -4 catei usturoi -30 gr patrunjel -1 ardei iute Cartofi cu Rozmarin -500 gr cartofi fierti in coaja -30 gr unt -30 gr rozmarin

Pilaf de orez cu pui

4-5 pulpe de pui 300-400g orez cu bobul lung 1-2 cepe 1 morcov telina ardei rosu piper boabe 2-3 linguri ulei,sare,condimente pentru pilaf dupa preferinta patrunjel

Pilaf de orez simplu

1 cana orez 1 ceapa medie 1 manunchi patrunjel verde 2 morcovi 2 linguri ulei de masline 1,5-2 l supa de legume sare dupa gust

Pilaf cu legume si ciuperci

- 1 cana mica de orez -2 morcovi -1 dovlecel -2 ardei grasi -2 cepe - 1/2 kg ciuperci -Boia dulce -Delikat

Pilaf de orez cu legume

Pentru 4 portii: -2 cani de orez. -1 ceapa potrivita. -2 morcovi. -1rosie potrivita. -1/2 ardei gras rosu sau gogosar. -1/4 radacina de telina. -50 ml ulei. -1/2 pahar vin alb sec sau demisec. -1cubulet knorr de legume sau pui. -sare si patrunjel verde.

Pilaf de orez...simplu de tot

1 cana orez 2 1/2 cani supa de carne patrunjel verde tocat 2 linguri ulei

Crema de bostan turcesc

500 grame de bostan turcesc{portocaliu}curatat de coaja si de seminte,50 gr ceapa taiata ,1/2 l de apa,1 fasie de coaja de portocala[fara interiorul alb },4 linguri de ulei de masline,100 gr de branza topita in cuburi,sare si piper

Pilaf colorat.

* 500 gr orez cu bob rotund * 1 aredei gras rosu * 2 morcovi * 300 gr ciuperci * 2 rosii * 1 ceapa * sare,piper * verdeata proaspata

Pilaf cu ciuperci și legume

Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine. 

Pilaf de bulgur cu legume - de post

Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale.  Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi. 

Musaca de dovleac turcesc

600 g cartofi1 dovleac patison mai mare250 g ardei gras4 rosii tari40 ml smantana2 cepe mari3 linguri faina4 catei usturoi1 lingurita boia de ardei1 lingurita coaja de lamaie100 g bacon feliisare si piper macinat dupa gust

Pilaf cu rosii cherry si spanac

Pentru pilaf: orez spanac câteva roşii cherry ulei de măsline delikat, Pentru friptura de pui pulpe de pui, o cana de vin, rozmarin, tarhon, delikat

Pilaf cu ciuperci la Multicooker

2 cani orez 1 ceapa tocata 500 ml supa de legume sau pui 100 g ciuperci feliate sare piper foaie de dafin

Pilaf Cu Dovlecei

4-5 dovlecei 1 ceasca cu orez 150 ml ulei 1 ceapa potrivita 3-4 rosii mari 2 ardei gras 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare,

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

2 masuri de orez cu bob rotund (eu am masurat cu accesoriul aparatului) 4 masuri de apa 1 morcov taiat cubulete 1 ceapa mica tocata 1 ardei rosu taiat cubulete 2 pulpe superioare de pui sare piper patrunjel

Pilaf de orez cu ciuperci

250 g orez 250 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov 1/2 ardei rosu 800-900 ml apa sare ulei

Pilaf cu morcov

o cana orez 3 cani de apa 1 morcov mare ras 1 ceapa mare ulei sare sau delikat piper patrunjel

Pilaf cu legume

500 gr orez cu bob rotund1 ardei gras rosu2 morcovi300 gr ciuperci2 rosii1 ceapasare, piperverdeata proaspata

Pilaf de orez cu praz

* 200 g orez * 1/2 ardei * 2 buc praz * 1/2 cana bulion * delikat * patrunjel

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

4 PORTII 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta 2 cepe mari 2 morcovi mari 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet) 2 linguri bulion 1 cana de 300ml orez 3 cani apa fierbinte 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez 2 frunze de dafin sare,piper negru dupa gust ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt

Pulpe De Pui Crocante Cu Pilaf De Legume

Invelisul crocant este realizat cu nuci si seminte bogate in uleiuri esentiale, perfecte pentru sanatatea creierului.

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

1 cana orez o lingura ulei de masline 1 ceapa medie tocata ( facultativ ) o legatura patrunjel verde tocat marunt 1 morcov mare ras 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici 3-4 catei de usturoi pisati supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale sare si piper dupa gust

Pilaf de hrisca

-2 pahare de hrisca -3 pahare de apa -1 ardei verde taiat marunt -1 ceapa de marime medie taiata marunt -3 rosii de marime medie -1 cub de Maggi -ulei de masline -legume mixte congelate -sare dupa gust( eu am pus o lingurita) -piper proaspat macinat dupa gust -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Pilaf Cu Lamaie Si Marar

O garnitura rapida si foarte usor de preparat.

Pilaf caribian

4 linguri de unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 cup de orez 4 1/2 cup de supa de pui sau de legume daca tineti post 1 ardei iute 1 frunza de dafin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Pilaf cu pui

1 cana mare cu orez 1 litru apa 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 rosie 3 linguri ulei 1 lingurita de Delikat legume Condimente: boia dulce oregano cimbru sare si piper dupa gust 4 copanele de pui 1 pahar ulei 2 pahare apa 1 pahar vin alb

Karisik Tursu - murături asortate în stil turcesc

Murăturile se regăsesc în toate colțurile lumii, sub o formă sau alta. Rețetele sunt diferite, la fel și gusturile, dar merită să încercați măcar o dată murăturile în alt stil decât le prepară românii.  Puțin mai picante, mutărurile asortate în stil turcesc sunt foarte ușor de făcut. Puteți folosi orice legume vreți sau aveți la îndemână. Orice combinație este permisă, dacă vă face plăcere. Astăzi vă propunem o rețetă de murături asortate, pregătite la rece. Zeama în care se murează legumele nu este încălzită pe foc, ceea ce face ca legumele să se păstreze ferme la textură în borcan. 

Pilaf cu praz de post

2 buc praz o ceapa 1/2 morcov sau un morcov potrivit 3-4 felii de telina 2 buc ardei gras (am folosit ardei congelat rosu galben verde) 200 g - 300 g ulei sare,piper ,cimbru patrunjel verde tocat marunt Pentru fiecare 100 g din fiecare leguma se pun 200g orez - la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau supa de legume Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate..

Pilaf de orez cu legume si pulpe de pui

Ingrediente pentru 4 portii:o 4 pulpe de puio o cana de orez (250g)o 3 ardei (verde si rosu)o 2 cepe mijlociio 2 rosii mari si coapteo patrunjel verdeo ulei de maslineo 3 cani de supa de pui sau din vegeta o putin vin alb (50 ml) o sare piper

Rahat turcesc

Avem nevoie de:-500 ml apa-500 gr. zahar-1 lamaie-putin ulei fara gust (eu am ales ulei de migdale dulci)-150 ml apa de trandafiri-50 ml sirop de trandafiri-100 gr amidon alimentar

muschi impanat la cuptor cu pilaf de orez

1kg muschi ,ulei,sare,piper,busuioc,o buc. carnat Garnitura:1morcov,1ceapa medie,2 rosii 200g orez,delicat,ulei,apa,o foaie de dafin

Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc

Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.

Pilaf cu carne

1 morcov 1 ceapa 1 bucata de costita de porc o cana orez o lingura bulion sare ulei

Salata Nicoise Cu Ton

- 2-3 cartofi noi mici sau un cartof potrivit - o rosie marisoara - 4-5 pastai fasole verde - un castravete sau 10 felii daca aveti castravete lung turcesc - 2 fire ceapa verde - 7-8 frunze salata - o conserva ton - 2 oua - dressing pentru salata gata cumparat sau preparat din zeama unei lamai cu 2 linguri de ulei de masline

Pilaf la cuptor

2 morcovi1 ceapa2 ardei1/2 dovlecel1/2 bucata de telina1 cutie de rosiisarepiper1 cana orez

Pilaf de orez cu morcovi

2 morcovi,o cana orez,1 ceapa mare,sare,100 ml ulei masline

Pilaf cu carne de pui

2 pulpe de pui, cani de orez,2 cepe, morcov,2-3 rosii,marar verde,sare,vegeta,ulei.

Pilaf cu pipote si inimi

1 cutie de pipote si inimi 1 ceapa potrivita 4 ciuperci potrivite 2 cani de orez sare piper ulei

Pilaf de orez cu pulpe de pui

-orez -pulpe de pui -1 ceapa -2 morcovi -ulei -sare -piper -boia dulce -vegeta -frunze de patrunjel

Pilaf cu pasta de bulion

1 pahar jumate cu orez5 pahare cu apa;1 ceapa mare;un morcov2 linguri pasta de bulionpatrunjel proaspatsare, piper

Pilaf cu 7 arome romanesti

4 catei de usturoi tocati 1 ardei iute rosu curatat de seminte si vinisoare si tocat 1 lingurita de pasta de mustar 1/2 lingurita de miere 1/2 lingurita de sare 1 lingura de mieji de seminte de floarea-soarelui prajiti si sarati 1 lingura de cimbru proaspat 1 piept de pui dezosat fara piele taiat fasiute 2 linguri de ulei de floarea-soarelui piper negru proaspat macinat 1 ceapa tocata 1 cana cu orez 200 ml lapte de cocos patrunjel proaspat tocat

Pilaf cu praz

Pentru 5 portii:praz - 600 gorez - 250 gulei - 100 mlpasta de tomate - 50 g1 cub MAGGI de gainasare si piper dupa gust

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Pilaf cu ciuperci si pui

1 Pui ( Copanele si pieptul ) 2 Morcovi 2 Cepe 1 Pastarnac 1 Cana de Orez ( la 1 5 l de apa ) 5 Linguri de ulei 10 Ciuperci proaspete 2 Foi de dafin 1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )

Pilaf de grau cu ciuperci

grau (arpacas), 1 kg ciuperci, 1/2 kg spanac , 2 cepe, ulei, sare