Pilaf turcesc cu legume
Pilaf turcesc cu legume retete: cum gatesti pilaf turcesc cu legume si cele mai gustoase retete de burek turcesc cu branza, pilaf de orez cu bulion, pilaf multicooker, pilaf la multicooker, pilaf de pui la cuptor, pui teriyaki cu legume, lipie libaneza cu legume, hering marinat cu legume, ficatei cu legume mexicane, retete mediteraneene cu legume.Pilaf cu burgul picant " Sebzeli Bulgur"cu snitele din carne de vita-specific turcesc
Avem nevoie de: Pentru pilaf -300 gm burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh) -2 rosii de marime medie -1 ardei verde -1 ardei rosu -2 fire de ceapa verde -1 lingurita de sare -1 lingurita condiment de chilli -piper proaspat macinat -700 ml apa -3 linguri ulei de porumb Pentru snitele -500 gm muschi de vita -5 linguri faina -3 oua -putin lapte -sare si piper dupa gust
Pilaf cu ciuperci si langostine
Pilaf -o ceapa -un morcov -jumatate dovlecel -o ceasca orez -4 cesti de apa -250 gr ciuperci -sare( nu prea multa pentru ca ciupercile contin ele sare) piper -un catel de usturoi -marar
Pilaf turcesc cu vinete
200 gr vinete congelate 1 ceapa mica, taiata marunt 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 rosie, taiata cubulete 3/4 cup orez cu bobul lung 1 cup apa fierbinte varf de cutit de zahar varf de cutit de sare 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)
Tarta cu dovleac turcesc
Aluat: 380 g faina 125 ml ulei de palmier 125 ml apa minerala carbogazoasa 60 g zahar brun coaja de la o portocala 5 g praf de copt Umplutura: 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg necojit) 50 g zahar brun 3 lg zahar brun
Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin
Pui Turcesc -600 gr Piept pui dezosat -2 cepe medii -2 ardei capia -sare,piper, -10 gr curry -4 catei usturoi -30 gr patrunjel -1 ardei iute Cartofi cu Rozmarin -500 gr cartofi fierti in coaja -30 gr unt -30 gr rozmarin
Pilaf cu legume si ciuperci
- 1 cana mica de orez -2 morcovi -1 dovlecel -2 ardei grasi -2 cepe - 1/2 kg ciuperci -Boia dulce -Delikat
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Crema de bostan turcesc
500 grame de bostan turcesc{portocaliu}curatat de coaja si de seminte,50 gr ceapa taiata ,1/2 l de apa,1 fasie de coaja de portocala[fara interiorul alb },4 linguri de ulei de masline,100 gr de branza topita in cuburi,sare si piper
Pilaf cu ciuperci și legume
Pilaful este una dintre cele mai populare mâncăruri cu orez din bucătăria românească. Îl puteți prepara simplu, cu legume, cu ciuperci etc. Este un fel de mâncare economic și potrivit pentru perioarele de post sau pentru cei care urmează un stil de viață vegetarian. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de pilaf cu ciuperci și legume. Se face ușor și îl puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine.
Pilaf de bulgur cu legume - de post
Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale. Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi.
Musaca de dovleac turcesc
600 g cartofi1 dovleac patison mai mare250 g ardei gras4 rosii tari40 ml smantana2 cepe mari3 linguri faina4 catei usturoi1 lingurita boia de ardei1 lingurita coaja de lamaie100 g bacon feliisare si piper macinat dupa gust
Pilaf cu ciuperci la Multicooker
2 cani orez 1 ceapa tocata 500 ml supa de legume sau pui 100 g ciuperci feliate sare piper foaie de dafin
Pilaf Cu Dovlecei
4-5 dovlecei 1 ceasca cu orez 150 ml ulei 1 ceapa potrivita 3-4 rosii mari 2 ardei gras 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare,
Pilaf cu rosii cherry si spanac
Pentru pilaf: orez spanac câteva roşii cherry ulei de măsline delikat, Pentru friptura de pui pulpe de pui, o cana de vin, rozmarin, tarhon, delikat
Pilaf cu morcov
o cana orez 3 cani de apa 1 morcov mare ras 1 ceapa mare ulei sare sau delikat piper patrunjel
Pilaf de orez cu praz
* 200 g orez * 1/2 ardei * 2 buc praz * 1/2 cana bulion * delikat * patrunjel
Pilaf cu muschi de porc la cuptor
4 PORTII 200~300 gr carne de porc(se poate caizer)dupa preferinta 2 cepe mari 2 morcovi mari 2 capia sau ardei gras(se poate uscat la pachet) 2 linguri bulion 1 cana de 300ml orez 3 cani apa fierbinte 1 lingura condiment pentru pilaf sau orez 2 frunze de dafin sare,piper negru dupa gust ulei pentru prajit si 4~5 linguri la copt
Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa
1 cana orez o lingura ulei de masline 1 ceapa medie tocata ( facultativ ) o legatura patrunjel verde tocat marunt 1 morcov mare ras 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici 3-4 catei de usturoi pisati supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale sare si piper dupa gust
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui este o rețetă delicioasă și ușor de pregătit. Este perfectă pentru un prânz sau o cină în familie.
Pilaf de orez simplu - cea mai ușoară rețetă
Pilaful de orez simplu este o garnitură ce se potrivește de minune cu fel și fel de mâncăruri, cu sau fără carne. Modul de preparare este cât se poate de ușor și nu aveți nevoie decât de cinci ingrediente, pe care cel mai probabil le găsiți deja în cămară.
Pilaf caribian
4 linguri de unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 cup de orez 4 1/2 cup de supa de pui sau de legume daca tineti post 1 ardei iute 1 frunza de dafin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper
Pilaf de orez cu ciuperci
Savuros, pufos și delicios, acest pilaf de orez cu ciuperci este ușor de preparat și poate fi o cină vegană pe care toată lumea o va îndrăgi!
Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc
Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple.
Orez cu lapte în stil turcesc
Orezul cu lapte în stil turcesc, cunoscut cu denumirea de „sutlac”, este un desert delicios și cremos, ce se pregătește ușor, pe aragaz și apoi la cuptor, doar din orez, lapte, zahăr și alte câteva ingrediente.
Pilaf de orez negru cu legume
Pilaful de orez negru cu legume este o mâncare sănătoasă și delicioasă, combinând orezul negru cu legume proaspete și ierburi aromatice. Acest amestec savuros și plin de nutrienți vă va satisface atât papilele gustative, cît și nevoile nutriționale.
Karisik Tursu - murături asortate în stil turcesc
Murăturile se regăsesc în toate colțurile lumii, sub o formă sau alta. Rețetele sunt diferite, la fel și gusturile, dar merită să încercați măcar o dată murăturile în alt stil decât le prepară românii. Puțin mai picante, mutărurile asortate în stil turcesc sunt foarte ușor de făcut. Puteți folosi orice legume vreți sau aveți la îndemână. Orice combinație este permisă, dacă vă face plăcere. Astăzi vă propunem o rețetă de murături asortate, pregătite la rece. Zeama în care se murează legumele nu este încălzită pe foc, ceea ce face ca legumele să se păstreze ferme la textură în borcan.
Pilaf cu praz de post
2 buc praz o ceapa 1/2 morcov sau un morcov potrivit 3-4 felii de telina 2 buc ardei gras (am folosit ardei congelat rosu galben verde) 200 g - 300 g ulei sare,piper ,cimbru patrunjel verde tocat marunt Pentru fiecare 100 g din fiecare leguma se pun 200g orez - la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau supa de legume Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate..
Pilaf cu pui și legume la multicooker
Dacă îți dorești un prânz sau o cină echilibrată, plină de arome și texturi plăcute, această rețetă de Pilaf cu pui și legume la multicooker este pentru tine.
Pilaf de bulgur - rețeta turcească
Pilaful turcesc de bulgur este sănătos, consistent și ușor de gătit. Acest preparat este o alternativă excelentă la orez sau pâine și poate fi servit ca atare sau alături de multe feluri de mâncare, la prânz sau la cină.
Rahat turcesc
Avem nevoie de:-500 ml apa-500 gr. zahar-1 lamaie-putin ulei fara gust (eu am ales ulei de migdale dulci)-150 ml apa de trandafiri-50 ml sirop de trandafiri-100 gr amidon alimentar
Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc
Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.
muschi impanat la cuptor cu pilaf de orez
1kg muschi ,ulei,sare,piper,busuioc,o buc. carnat Garnitura:1morcov,1ceapa medie,2 rosii 200g orez,delicat,ulei,apa,o foaie de dafin
Pilaf de bulgur - rețetă libaneză
Pilaful de bulgur în stil libanez este consistent, sănătos și delicios; este plin de fibre și se poate personaliza după gust. Rețetă este ușoară și se poate servi ca atare, cu pâine, sau ca garnitură la pui sau carne de vită.
Pilaf cu carne
1 morcov 1 ceapa 1 bucata de costita de porc o cana orez o lingura bulion sare ulei
Kabak Tatlisi - desert turcesc cu dovleac, zahăr și nucă
Descoperă Kabak Tatlisi, desertul turcesc ce combină dovleac, zahăr și nucă într-un deliciu inedit. Rețeta pas cu pas și sfaturi pentru a-l face perfect!
Pilaf la cuptor
2 morcovi1 ceapa2 ardei1/2 dovlecel1/2 bucata de telina1 cutie de rosiisarepiper1 cana orez
Pilaf cu 7 arome romanesti
4 catei de usturoi tocati 1 ardei iute rosu curatat de seminte si vinisoare si tocat 1 lingurita de pasta de mustar 1/2 lingurita de miere 1/2 lingurita de sare 1 lingura de mieji de seminte de floarea-soarelui prajiti si sarati 1 lingura de cimbru proaspat 1 piept de pui dezosat fara piele taiat fasiute 2 linguri de ulei de floarea-soarelui piper negru proaspat macinat 1 ceapa tocata 1 cana cu orez 200 ml lapte de cocos patrunjel proaspat tocat
Pilaf cu pipote si inimi
1 cutie de pipote si inimi 1 ceapa potrivita 4 ciuperci potrivite 2 cani de orez sare piper ulei
Pilaf cu pasta de bulion
1 pahar jumate cu orez5 pahare cu apa;1 ceapa mare;un morcov2 linguri pasta de bulionpatrunjel proaspatsare, piper
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.
Pilaf cu praz
Pentru 5 portii:praz - 600 gorez - 250 gulei - 100 mlpasta de tomate - 50 g1 cub MAGGI de gainasare si piper dupa gust
Pilaf cu ciuperci si pui
1 Pui ( Copanele si pieptul ) 2 Morcovi 2 Cepe 1 Pastarnac 1 Cana de Orez ( la 1 5 l de apa ) 5 Linguri de ulei 10 Ciuperci proaspete 2 Foi de dafin 1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )
Pilaf de grau cu ciuperci
grau (arpacas), 1 kg ciuperci, 1/2 kg spanac , 2 cepe, ulei, sare
Pilaf cu carne de curcan
800 g carne de curcan 1 cana de orez(250 ml) o ceapa un morcov ardei gras rosu si verde 2 rosii sare piper 50 ml ulei
Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc
Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!
Pilaf de orez picant
1 pui, 2 ardei grasi, 3 morcovi, 1/2 telina, 1 cana orez, vegeta, 2 lg ulei, 1 ceapa, 1 lg boia de ardei iute sau un ardei iute
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez
1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde