Plachie de somn
Plachie de somn retete: cum gatesti plachie de somn si cele mai gustoase retete de plachie de novac, plachie de macrou, plachie de somon, plachie de crap taraneasca la cuptor, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, salata de piept de pui cu ceapa marinata, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, friptura de pulpe de pui la cuptor.Somn la tava cu portocale
2 kg somn proaspat (3-4 pesti) 2 portocale 1 lamaie 2 morcovi 1 ardei kapia rosu 1 ceapa 1 rosie 1 capatana usturoi cateva fire patrunjel 1 pahar vin alb 3-4 linguri ulei de masline sare piper condimente pentru peste
Somn marinat in sos mediteranean
4 fileuri de somn 2 catei de usturoi 1 lingurita ulei de masline un praf sare 2-3 boabe piper negru zdrobite coaja de la 1/2 lamaie zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri vin alb sec 1 lingurita marar uscat 2 linguri cu capere
Somn in crusta de mustar Dijon
2 bucati de somn 4 linguri cu mustar cu seminte Dijon cimbru rosmarin o lingura ulei de masline un pahar cu vin alb sec 1 lamaie zeama de la o lamaie sare piper macinat Pentru garnitura 4gogosari 4 cartofi marar verde
Somn in crusta de branza
4 fileuri de somn o lingurita cimbru o lingura ulei de masline 2 catei usturoi o lingurita boia dulce 300 g telemea de vaca zeama de la o jumatate de lamaie 2-3 linguri iaurt ulei pentru uns tava sare dupa gust piper macinat dupa gust
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie
Pentru somn 1 somn (de aprox. 1kg) 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie 1 lingura ulei de masline piperat coaja rasa si zeama de la 1 lamaie sare de mare 2-3 maini de amestec de ierburi proaspete tocate marunt (coriandru lamaita marar patrunjel cimbru) Pentru cartofi si sos 500 gr cartofi noi 1 mana frunze proaspete de menta 40 gr amidon alimentar 200 ml vermouth 500 ml lapte 1 lamaie feliata subtire 1 lingurita zahar sare de mare si piper alb dupa gust nucsoara proaspat macinata
Plachie de somn cu legume și sos aromat de roșii
Redescoperă gustul autentic al bucătăriei românești cu această rețetă savuroasă de plachie de somn.
Placinta de primavara cu somn
600 gr cartofi decojiti 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie 1 lingura ulei de masline 6 fire de ceapa verde tocata 300 gr spanac inghetat decongelat sare si piper negru 3 oua sare cu ierburi aromate 300 gr file de somn fara oase taiat in bucatele 200 gr iaurt 1 lingura amidon alimentar 1 buchetel de patrunjel proaspat tocat sucul de la 1 lamaie
Peste (somn) la cuptor pe pat de legume
(4 &ndash 6 portii) cca. 800 gr. peste (eu am avut 4 bucati mari file somn &ndash peste mare) 4 rosii 3 cepe 2 ardei iuti (unul rosu si unul verde) 1 ardei capia rosu câteva fire de patrunjel câteva fire de cimbru proaspat 1 pahar de vin alb 3-4 linguri ulei de masline 1-2 lingurite cimbru uscat sare piper (dupa gust) optional: 3-4 graunti de usturoi
Plachie la cuptor cu legume si vin
1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper
Plachie de peste
1 kg de peste mare 500 g ceapa 1 borcan cu rosii in bulion 2 linguri bulion de ardei 1 frunza de dafin ulei pentru prajit 50 ml vin alb sare piper faina 1 lamaie inghetata
Plachie de pui
8 ciocanele de pui3 cepe2 ardei capia400 g rosii (conserva )100 ml uleidoua linguri fainao frunza de dafinpiper negru boabe si macinatfrunze oreganoun catel usturoi100 ml vin rosusare
Plachie de caras - rețetă tradițională românească
Plachia de caras este una dintre acele mâncăruri care te aduc mai aproape de gusturile autentice ale copilăriei. Probabil ai văzut-o pregătită de bunici sau de părinți, mai ales dacă ai crescut aproape de o zonă cu ape curgătoare. Este o rețetă simplă, dar cu un rezultat spectaculos: pește fraged și suculent, combinat cu legume care își păstrează dulceața naturală și se transformă într-un sos delicios.
Gulyas de peste
ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.
Saramură de pește lipovenească
Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.
Plachie de cod
2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste) 100 ml ulei 1 ceapa uscata 2-3 cepe verzi 3-4 catei usturoi 200 ml bulion 2 rosii 1/2 ardei gras 1 foaie de dafin 100 ml vin piper macinat sare zeama de lamaie( facultativ)
Plachie de somon
4 bucati file de somon 1 ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 3 catei de usturoi 4 rosii decojite din conserva 2 linguri cu bulion ulei de masline 1 pahar cu vin alb 1 lingura rasa cu zahar 1 legatura de patrunjel verde 2 foi de dafin sare piper macinat
Plachie de macrou
1 kg macroufaina albazeama de lamaie2 ardei rosu4 cepe1 cutie de rosii in sos5 catei usuturoi2 linguri pasta de tomate1 pahar vin alb2 linguri ulei1 pahar de apa2 frunze de dafin1 lingurita zaharsarepiper
Borș de pește ca în Deltă
Borșul de pește este un preparat tradițional din Delta Dunării. Acest fel de mâncare are o savoare aparte datorită ingredientelor proaspete și tehnicilor autentice de gătit. Iată cum poți prepara un borș de pește ca în Deltă, pas cu pas.
Ciorba de perisoare de peste
1 ceapa medie 1 morcov potrivit 1 pastarnac potrivit ½ ardei capia rosu 2 linguri orez 2 rosii coapte 1 lingura pasta de tomate bors delikat patrunjel leustean Pentru perisoare: 300 g carne somn 100 g carne pangasius 1 ceapa mica 2 linguri orez 2 fire patrunjel delikat piper 2 oua
Plachie de novac
3 medalioane de novac6 rosii sau 500 gr6 cepe potrivite200 ml suc de rosii200 ml vin alb100 ml ulei100 gr faina2 ardei grasi rosiipatrunjel verdesare,piper3 foi de dafin
Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei
6 bucati de filé de salau, 4 cartofi potriviti, 2 morcovi, 1 patrunjel, o telina, 2 cepe, o caciulie de usturoi, 4 ardei copti, 300 g popinci fierte, 3 rosii, 100 g faina de grau, sare, piper, delicat, 400 g smantana buna, 300 g unt si un pahar de vin alb, patrunjel ori frunze de telina de decor
Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)
1,4 kg Crap (sau alt peste) fara cap3 cepe100ml ulei Arpis100ml pasta de tomate2g boia de ardei100ml vin alb3g usturoi2g piper macinat4 foi de dafin500g rosii proaspete50g patrunjel verdesare
Plachie de crap - rețeta tradițională românească
Gustul suculent și parfumul intens al plachiei de crap te vor transporta direct în bucătăria românească tradițională!
Papricaș de pește - rețeta tradițională
Rețeta tradițională de papricaș de pește, un preparat sățios și aromat, specific bucătăriei maghiare și românești. O tocană consistentă și aromată, perfectă cu mămăliguță.