Prajitura simpla cu nuca

Prajitura simpla cu nuca retete: cum gatesti prajitura simpla cu nuca si cele mai gustoase retete de prajitura simpla cu visine, prajitura cu portocale simpla, prajitura victoria cu nuca, prajitura cu albusuri si nuca, prajitura tavalita cu nuca macinata, prajitura cu portocale si nuca cocos, trigoane cu nuca, mucenici umpluti cu nuca, cozonac moldovenesc cu nuca, mere coapte cu nuca.

Prajitura simpla cu piersici

26 linguri ulei 30 linguri apa 30 linguri zahar 1 praf de copt(in reteta scria 3) 2 cani nuca de cocos(eu am folosit doar 100 g ) 26 linguri faina coaja de lamaie zeama de lamaie piersici

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

8 albusuri,300 g zahar,200 g nuca de cocos,o esenta de migdale,300 g faina,coaja de la o lamaiemiex de nuca

Prajitura simpla cu mere si scortisoara

1 Kg mere,100 g margarina,150 ml apa minerala,200 g zahar,400 g faina,50 g drojdie,1 lingura scortisoara

Prajitura cu nuca caramelizata

3 linguri de cacao, 200 grame ciocolata, 3 linguri faina, 1 margarina, 600 gr nuca, 10 oua, 500 gr zahar, esenta de rom

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

3 oua intregi ,160 g unt ,100 ml lapte caldut,1 lingurita sare, linguri zahar,420 g faina 1 plic drojdie Dr Oetker 150 g stafide 70 g nuca rupta bucatele esenta rom.

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

9 albusuri 12-13 linguri zahar 3 linguri faina 120 g nuca prajita si sfaramata 130 g nuca macinata 1 budinca de vanilie cu gust de migdale 50 g unt 2 galbenusuri 500 ml lapte 500 ml frisca 150 g zahar 1 zahar vanilat 1 praf de copt(facultativ)

Prajitura cu morcov si nuca de cocos

300 gr morcovi, 200 gr nuca cocos rasa 150 gr zahar 75 gr faina un plic praf de copt 3 oua 15 gr unt

Prajitura cu crema de oua

500 ml frisca lichida400 g Finetti2 cani nuca prajita7 linguri nuca macinata7 oua14 linguri zahar3 linguri faina1 praf de copt300g biscuiti petit beurre

Prajitura cu nuca si ciocolata

-blat:8 albusuri,250g zahar,150g nuca macinata,4 linguri faina,un praf de sare. -crema:750ml lapte, plicuri budinca de ciocolata,8 linguri zahar,200g unt sau margarina. -decor:100g ciocolata cu lapte.

Prajitura raffaello cu nuca de cocos

Ingrediente blat:- 6 oua- 6 linguri zahar- 6 linguri ulei- 6 linguri faina- 1 jumatate de lingurita praf de coptSirop:- 200 ml. apa- 3,-4 pliculete zahar vanilinatCrema:- 250 ml. lapte- 200 g. ciocolata alba- 8 lg fulgi de nuca de cocos- 6-7 lg frisca batutaOrnat: - fulgi de nuca de cocos

Prajitura cu nuca si dulceata

1cana zahar,1cana apa,1/2 cana ulei ,5 linguri gem sau dulceata(eu am folosit dulceata de gutui)3 linguri cacao,1cana nuca macinata ,1lingurita praf de copt ,2 cani de fainamirodenii

Prajitura cu visine si nuca

2 oua 14 linguri zahar 14 linguri de ulei 14 linguri de lapte praf de copt arome (fiecare ce doreste) o cana faina (200-250 gr) 100 gr nuca macinata

Prajitura Carmen cu gem si nuca

INGREDIENTE:250 g faina; 3 oua; 230 g zahar; 200 g iaurt Danone natural; 100 ml ulei; 1 plic zahar vanilat; 1 lingurita plina praf copt; coaja de lamaie rasa; un praf sare; esenta vanilie; 50-100 g nuca; gem.

Prajitura Aricica

500 grame biscuiti populari 3 linguri mari cu miere 4 linguri cacao 100 grame zahar 2 pliculete zahar vanilinat 1 lingurita scortisoara 200 grame nuca 200 grame nuca de cocos 50 grame unt 2 esente de rom 300 ml cafea/lapte cu ciocolata stafide un praf de sare Pentru ornare: bombonele argintii sau colorate cereale de ciocolata sau bucati de nuca (pentru tepi)

Prajitura Cu Caise Si Nuca De Cocos

Transforma fructele intr-un desert decadent plin de caise si de nuca de cocos.

Prajitura simpla cu bezea

6 oua 200 g zahar 200 g faina 100 ml ulei 50 ml apa 2 plicuri zahar vanilat 1 kg visine, sare 1 plic praf de copt stins in otet. Bezea: 4 albusuri 250g zahar

Prajitura simpla Excelent

Ptr. foi: 9 ouă 9 linguri făină 9 linguri zahăr 1 sticluţă esenţă vanilie Ptr. cremă: 2 ouă 200 g zahăr 1 lingură apă 250 g margarină 40 g cacao 2 esenţe rom Ptr. decorat: migdale măcinate

Prajitura simpla cu capsuni

Blat: 2 oua,150 gr. unt la temperatura camerei,150 gr. zahar,200 gr. faina,putin praf de copt,500 gr. capsuni proaspete.

Prajitura Morena

2 foi de pandispan cu cacao (din comert) Pentru blatul cu nuca : 5 oua 5 linguri de zahar 3 linguri de faina 1 plic praf de copt 4 linguri de nuca Crema: 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie 600 ml lapte 5 linguri de zahar

Prăjitură semilună cu cacao și nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Astăzi însă vom face varianta cu cacao, care este un fel de negresă cu nucă deasupra. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dar nu este obligatoriu. Prăjitura va crește oricum și fără. 

Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

- pentru foi 2 oua 1 cana zahar praf 3 linguri miere 125 g unt( margarina) 500 g faina 1 lingurita bicarbonat se sodiu - pentru crema 200 g nuca 100 g zahar 150 ml -200 ml lapte esenta de rom 200 g unt -pentru ornat 3 linguri gem de caise 3 linguri nuca de cocos

Prajitura cu urda

O prajitura simpla si gustoasa care se face foarte repede....daca acum nu mai aveti urda,puteti incerca sa o preparati cu branza de vaci. -pentru aluat 2 oua 22 linguri zahar 22 linguri ulei 22 linguri faina 30 linguri lapte 1 lingura cu varf cacao 1 praf de copt( bicarbonat) un praf sare - pentru umplutura 500 g urda 2 oua 4 pliculete zahar vanilat 100 g stafide esenta rom coaja de lamaie 100 g zahar

Prajitura cu nuca si dovleac

300 gr nuca 1 cana si jumatate dovleac copt 300 gr curmale 1/2 lingurita nucsoara 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita cardamom 2 Linguri ulei cocos topit (optionat)

Prăjitură cu cireșe - simplă și rapidă

Au început să apară fructele de sezon, așa că un desert cu fructe este mai mult decât potrivit. Astăzi vă propunem o prăjitură ușoară, gen pandișpan, cu cireșe. Poate fi făcută la fel de bine și cu vișine, atunci când va veni sezonul lor, sau cu fructe congelate. Prăjitura cu cireșe se face foarte ușor, este pufoasă și aromată și nici nu are nevoie de praf de copt. Va crește suficient în cuptor, dacă ouăle sunt bătute suficient. Atenție, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, nu din frigider atunci când vă apucați să faceți prăjitura. 

Prajitura cu nuca si gem

-blat 450 g faina 190 g unt 150 g zahar pudra 6 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 1 praf de copt 250 ml smantana - bezea 6albusuri( mai multe daca aveti ramase) 270 g zahar 270 nuca prajita tocata 300 g gem de caise 200 g gem de mandarine

Prajitura Regina Maria

- pentru blat : 8 albusuri 350 g zahar 350 g nuca macinata 3 linguri amidon 1 praf de copt - pentru crema : 8 galbenusuri 300 g zahar pudra 200 g unt - pentru caramel : 8 linguri zahar 50 g unt - pentru krantz : 150 g zahar 150 g nuca prajita si taiata

Prajitura cu nuca

300 g nuca (jumatati) Blatul: 6 oua 200 g zahar pudra 2 linguri cacao 4 linguri faina 1 lingura apa minerala 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema: 300 g Finetti (sau Nuttela) 1,5 pachet unt esenta de rom Glazura: 75 g zahar 50 g unt 2 linguri zeama de lamaie

Prajitura Victoria, Cu Nuca

Blat 1: 8 oua 8 linguri zahar 4 linguri faina 8 linguri nuca macinata 1 lingura cocos Blat 2: 6 albusuri 10 linguri zahar 150 g nuca taiata cu cutitul 2 linguri faina Crema: 6 galbenusuri 300 g zahar 500 ml lapte(100 in crema de oua,400 in budinca) 1 budinca vanilie 1 pachet unt de 250 g(eu am pus margarina rama) 1 plic. de finesse aroma de vanilie frisca sau ce doriti voi, se poate si glazura de cicolata ciocolata rasa

Prajitura cu 2 nuci

Foaia de nuca:6 albusuri6 linguri de zahar pudra200 g nuci macinateun praf de sare(dupa preferinta 2-3 picaturi de esenta de rom)Foaia de nuca de cocos:6 albusuri6 linguri de zahar pudra200 g nuca de cocosun praf de sareCrema:12 galbenusuri200 g zahar1/2 lingurita de ness500 ml friscao lingura de zeama de lamaie sau gelatiana (5 grame)

Melci cu nucă din foietaj - rețeta simplă și rapidă

Melci cu nucă din aluat de foietaj, o rețetă tradițională românească, simplă și rapidă de preparat. Un desert delicios și aromat, perfect pentru orice ocazie.

Prajitura cu foi de napolitana

1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate

Prajitura Cu Nuca De Cocos

Aluatul -250 g zahar pudra -50 g ulei -1 ou -2 linguri de miere de albine -cca 200 ml lapte -300 g faina -1 lingurita cu virf de praf de copt Glazura -150 g zahar pudra -3 linguri lapte -2 linguri cacao -100 g unt Pt.decor -nuca de cocos

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente

Această rețetă de prăjitură de ciocolată este atât de simplă, încât și un copil o poate face. Aveți nevoie de numai patru ingrediente, așa că este o variantă ideală atunci când aveți poftă de un desert rapid, cu ingrediente pe care le aveți în casă. Rețeta acestei prăjituri îi aparține celebrei Martha Stewart și este perfectă inclusiv când aveți musafiri neanunțați și vreți să pregătiți un desert simplu, dar delicios.  Prăjitura de ciocolată cu patru ingrediente îi va cuceri pe toți cei care o gustă, pentru că are o textură deosebită: este crocantă la exterior și cremoasă la interior. Interesant este că rețeta nu conține făină, așadar consistența prăjiturii va fi una ușoară, aerată, iar gustul de ciocolată se va simți din plin.

Prajitura simpla cu prune

1 pahar si jumatate de zahar, 7 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri apa,500 g prune sau compot, 1 pahar si o treime de pahar faina, mirodenii ( coaja lamaie, coaja portocala, zahar vanilat, esente)

Clătite pufoase - cea mai simplă rețetă

Clătitele sunt genul acela de desert rapid, pe care îl facem atunci când avem poftă de ceva dulce. Sunt foarte versatile, pentru că le poți schimba gustul într-o mulțime de feluri, în funcție de umplutură.

Prajitura in foi cu miere si nuca

Foi:500gr faina, 220gr zahar, 3 linguri miere, 3 oua, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, 1 lingurita bicarbonat stins.Umplutura:1/2 l lapte, 2oua, 2 linguri faina, 2-3 linguri zahar, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 50gr unt, gem de caise, o mana de nuca macinata.

Prajitura intoarsa cu nuca

PENTRU FOI:400 gr faina100 gr unt100 gr zahar pudra1 ou1 plic praf de copt4 linguri smantana200 gr gem de prunePENTRU UMPLUTURA:300 gr nuca macinata8 oua200 gr zahar tos1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie

Prajitura cu ness si nuca

Blat -8 albusuri de ou -6 galbenusuri -225 g zahar -200 g nuca de cocos sau nuca macinata -3 linguri de faiana -coaja rasa de la o lamaie -1 praf de copt -2 plicuri se zahar vanilat -un praf de sare -30g unt sau 2 linguri de ulei. Pentru uns hartia de cot. Sirop -o cana de zahar -1/2 cana de apa -o felie de lamaie Crema -1 si 1/2 pachet de unt 80% grasime -250g zahar pudra - 2-3 lingurite de ness -2 galbenusuri -100 g nuci macinate

Prajitura simpla si rapida cu cirese

2 oua 150g zahar 1plic zahar vanilat125ml ulei1 pahar iaurt - 125g, simplu300g faina+praf de copttava 28x28cm pregatita cu hartie de copt1 borcan compot cirese  sau cirese proaspete dar se pot pune orice fructe.

Prajitura cu mere simpla

Pentru aluat: 6 oua 6 linguri zahar 6 -8 linguri faina coaja de lamaie 1/2 plic de praf de copt sare 4 linguri ulei 1 esenta de vanilie Pentru umplutura: 2 kg. mere zahar scortisoara 2 linguri ulei

Prajitura cu nuca Jerbou

Coca (pentru 3 foi): 600 g faina 3 galbenusuri 200 g margarina sau 150 g untura (eu am pus 4 linguri untura) un cub de drojdie 2 linguri de zahar 100 ml lapte Umplutura: 500 g nuca 8 linguri de zahar esenta de rom 3 albusuri un plic de zahar vanilat gem Glazura: 2 linguri de cacao 8 linguri zahar praf 2 linguri de ulei o lingura de apa fiarta

Prajitura simpla cu crema de iaurt si mandarine

Pentru blat:5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,1 lingurita praf de coptPentru crema:500 g iaurt, 1 compot mandarine, 3 pliculete gelatina, 2 plicuri frisca, zahar pudra dupa gust

Prajitura cu pere si ciocolata

180 g faina,150 g zahar,125 g unt,doua pere mari,2 oua,1 praf copt,200 ml lapte, g ciocolata,150 g miez macinat de nuca

Prajitura simpla cu nuci si bezea

4 oua200 gr zahar 200 gr. faina cernuta ( am folosit faina normala )50 gr nuci macinate 1 pahar lapte caldutjumatate plic praf de copt150g zahar pudra1 pliculet zahar vanilatdulceata de caise (5-6 linguri)

Prajitura Raffaello

Blat: 8 albusuri 300 grame zahar 200 grame nuca de cocos,5 linguri de faina. Crema: 8 galbenusuri 200 grame de zahar,4 linguri faina 8 linguri de lapte 300 grame unt 2 plicuri de zahar vanilat. 75 grame de nuca de cocos

Prajitura simpla cu visine

125ml ulei125ml lapte2 oua125ml zahar (in acelasi pahar in care ati masurat laptele si uleiul)250ml faina (la fel ca la zahar e vb de ml, nu de grame)1 praf de coptcoaja rasa de la 1 lamaievisine

Prajitura cu branza de vaci si nuca de cocos

Pentru blat cacao: 2 oua 10 linguri lapte 15 linguri faina 15 linguri zahar 15 linguri ulei 1 lingura cu varf pudra de cacao neagra 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 lingurita coaja rasa de portocala Pentru stratul de branza si nuca de cocos: 300 g branza de vaci 2 oua 75 g nuca de cocos 3 linguri smantana 120 g zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie