Prajituri fara faina de grau

Prajituri fara faina de grau retete: cum gatesti prajituri fara faina de grau si cele mai gustoase retete de prajituri cu faina de hrisca, prajituri fara zahar, retete de prajituri cu biscuiti fara coacere, grau fiert cu lapte, retete cu faina de hrisca, prajitura din faina de malai, cornulete cu faina integrala, ciorba de legume fara carne, mancare de post fara ulei, retete de mancare fara carne.

Briose din grau spelt, cu mere

150 g unt150 g zahar120 g faina din grau spelt30 g faina alba din grau spelt2 oua1 lingurita praf de coptcoaja rasa de la o lamaieun mar mare, ras

Mousse de ricotta cu mascarpone și frișcă

Deserturile simple și rapide, eventual fără coacere, sunt ideale atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid pentru musafiri. Și, cu cât sunt mai răcoritoare și se fac din ingrediente mai puține, cu atât sunt mai potrivite pentru orice ocazie. Astăzi vă propunem o cremă super simplă, din mascarpone, ricotta și frișcă, o spumă pe bază de brânzeturi, așadar. Decorată cu nuci caramelizate, crocante și aromate. Puteți înlocui siropul de arțar cu zahăr, pe care să îl caramelizați ușor. 

Înghețată de căpșuni și iaurt

E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere. Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate.  Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc. 

Grau fiert de Sf. Ilie

200 gr arpacas sau grau pisat 1 l de apa 1 lingurita sare

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere

Deserturile ușoare și rapide, fără coacere, sunt o idee bună pentru orice ocazie. Se fac repede, nu necesită mult timp și multă răbdare și majoritatea rețetelor sunt ușoare. Îi puteți implica și pe copii în prepararea acestor deserturi care nu necesită coacere, pentru că vă pot da o mână de ajutor și se vor simți utili în procesul de pregătire a desertului.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de prăjitură cu ciocolată și nuci, fără coacere. Puteți folosi orice fel de oleaginoase în loc de nuci, sau chiar amestec. Rezultatul va fi delicios și cu nuci de Macadamia, fistic sau migdale. 

Mousse de ciocolată fără zahăr

Cum se numește un desert cu ciocolată și care nu îngrașă? Un desert ideal! Iar acest mousse de ciocolată îndeplinește exact aceste calități, pentru că nu conține nici zahăr, nici făină. Este ideal ca răsfăț în curele de slăbire sau dacă urmați un regim alimentar fără zahăr. Se poate servi cu fructe proaspete, cu fulgi de cocos sau de migdale. 

Prăjitură ecler (fără coacere)

Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să aștepți să fie gata. În plus, sunt ideale în sezonul cald, se fac repede și nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru ca reușita să fie sigură. Dacă nu ai încercat niciodată prăjitura ecler, este momentul să o încerci. Este gata repede, nu necesită coacere sau blaturi complicate. Tot ce trebuie să faci este să pui în comun câteva ingrediente banale, dar rezultatul final va fi unul deosebit. 

Biscuiti de post

Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase. 

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Cremă de ciocolată cu năut (Chocolate Hummus)

Atunci când te gândești la năut, automat îți vine în minte o porție delicioasă de hummus cu condimente sau, în orice caz, o mâncare sărată. Dar, năutul poate fi, la fel de bine, o bază pentru un desert delicios, cremos și cu gust de ciocolată.  Năutul poate fi folosit ca bază pentru o cremă de ciocolată vegană, simplu de făcut, dar foarte gustoasă și consistentă. Gustul neutru al năutului fiert și consistența îl fac perfect ca bază pentru acest desert și nu numai.

Paine cu faina integrala de grau

Pt 1 paine de 500 g: - 350 g faina integrala de grau - 150 g faina alba - 1 cub de drojdie 25 g - 1 lingurita de miere (sau 1 de zahar) - 1 lingurita plina de sare - 350-360 ml apa calduta - 2 linguri de ulei

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina fara gluten apa sare ulei de masline sirop de agave bicarbonat de sodiu . o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau) 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga) un varf de lingurita sare de mare sau de Himalaya un varf de lingurita bicarbonat de sodiu jumatate de lingurita sirop de agave seminte crude de floarea soarelui o lingura ulei de masline ( inca putin ulei pentru uns lipiile si tigaia)

Flori De Salcam In Aluat De Clatite De Post Si Fara Gluten

Cantitatile se pot mari in functie de numarul de portii. 1 cana (250g) faina fara gluten (eu am folosit de orez ) sau faina de grau daca nu aveti intoleranta la gluten un varf de lingurita bicarbonat de sodiu 4 linguri sirop de agave miere sau zahar apa sau lapte vegetal un praf de sare roz de Himalaya ulei pentru prajit ( am folosit ulei de rapita)

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat ceva complicat, dar aveți poftă de ceva dulce. Iar această prăjitură Oreo este perfectă pentru orice ocazie, pentru că se face doar din patru ingredinente, este rapidă, delicioasă și arată senzațional în farfurie.

Prăjitură Nanaimo - fără coacere

Prăjitura Nanaimo este un desert tipic japonez, foarte bun și ușor de făcut. Este o prăjitură fără coacere, la rece, rapidă și foarte aspectuoasă. Atunci când este tăiată, veți avea trei straturi, adică trei culori în secțiune. Este un desert rapid pe care îl puteți prepara cu orice ocazie și nu necesită ingrediente sofisticate. 

Quesadilla dulce, cu Nutella și banane

Ce faci când ai poftă de clătite cu Nutella și banane, dar nu ai resurse sau chef să le prepari? Faci o quesadilla dulce, din lipii sau tortilla wraps, cu ciocolată, banane și alune. Acesta este unul dintre cele mai rapide și ușoare deserturi pe care le puteți face în casă. Atunci când aveți poftă de ceva dulce și bun, dar nu vreți să mâncați ciocolată simplă sau doar fructe, o astfel de quesadilla vă scoate din încurcătură. 

Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

Pt 2 buc.avem nevoie de:-3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)-3 linguri tarate de grau-3 linguri faina alba-75 ml apa calduta-1 pliculet drojdie uscata-3-4 linguri ulei de masline-sare, piper, busuioc, cimbru

P^ainici gustoase si sanatoase

- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine

Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini.  Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!

Tort de biscuiți cu ciocolată și alune (fără coacere)

Dacă aveți poftă de ceva bun și ușor de făcut, acest tort de biscuiți cu ciocolată este ideal. Se face repede, la rece, nu are nevoie de cuptor și este un desert simplu, dar foarte gustos. Tortul de biscuiți cu ciocolată va fi pe gustul copiilor, dar și pe placul celor mari și vă puteți juca cu ingredientele, astfel încât să adaptați rețeta la propriile gusturi. De exemplu, puteți folosi biscuiți integrali sau biscuiți digestivi, iar la ciocolată puteți opta pentru ciocolată amăruie, dacă nu vreți ca tortul să fie așa dulce. Rețeta este foarte simplă și nu aveți cu ce să dați greș. 

Cheesecake cu topping de afine (fără coacere)

Atunci când vă e poftă de ceva dulce și ușor de făcut, deserturile fără coacere sunt cele care vă scot cel mai repede din încurcătură. Se fac ușor, nu aveți cum să dați greș, pentru că nu există riscul să coaceți prea mult sau prea puțin desertul. În plus, le puteți face oriunde, fără să fie nevoie de un cuptor. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de cheesecake cu topping de afine. Dulceața prăjiturii și toppingul acrișor se combină perfect, iar echilibrul de arome este nemaipomenit. 

Tiramisu cu cremă de whiskey

Tiramisu cu cremă de whiskey este un desert care vă va cuceri instant, chiar dacă nu sunteți neapărat fani alcool. Gustul de cremă de whiskey este foarte subtil și se simte exact cât trebuie, fără să fie pregnant.

Trifle cu căpșuni

Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă.  Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor. 

Mousse de lămâie

Atunci când vremea e caldă, nimic nu se potrivește mai bine decât un desert răcoritor, acrișor și care să vă răsfețe simțurile cu aroma lui. Trecând de banala înghețată, care nu lipsește din meniul zilelor de vară, deserturile pe bază de lămâie sunt și ele foarte potrivite, pentru că nu sunt foarte dulci, au o aromă fresh și se potrivesc la orice ocazie. Dacă aici v-am arătat cum să faceți lemon curd, astăzi vă propunem o altă rețetă pe bază de lămâie, o spumă ușoară și fină, un desert simplu și sofisticat în același timp. Mousse-ul de lămâie este un desert foarte aromat, ușor de făcut, fără coacere și care poate fi savurat în orice moment, fără să fie nevoie de o ocazie specială. 

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri și nu aveți timp să pregătiți un desert elaborat.  Budinca pe care v-o propunem astăzi se servește rece sau chiar de la congelator, sub formă de înghețată, cu fructe proaspete și cu sos de ciocolată sau caramel. Este gata în 10 minute, dar trebuie să aveți răbdare până când se răcește. 

Înghețată de avocado

Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie. Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.

Colțunași cu brânză dulce

Când vine vorba despre bucătăria din zona Moldovei, colțunașii sunt un preparat pe care nu aveți voie să îl ratați. Se prepară atât cu umplutură dulce, cât și sărată, sunt ușor de făcut și delicioși în orice combinație.  Colțunașii sunt un preparat de inspirație rusească, foarte popular și acum în bucătăria slavă. Astăzi vă propunem o rețetă de colțunași potrivită pentru desert, dar o puteți adapta la orice ocazie, schimbând doar umplutura. De exemplu, dacă vreți să îi serviți pe post de aperitiv, îi puteți umple cu brânză sărată. 

Pilaf de grau cu ciuperci

grau (arpacas), 1 kg ciuperci, 1/2 kg spanac , 2 cepe, ulei, sare

Tort Mimoza

un blat pandispan de 600 gr., 1/2 pahar lichior (sau brandy), un pahar de lapte, pentru crema: 4 galbenusuri; 120 gr. zahar., 120 gr. faina, 1/2 l lapte coaja rasa de la 3 lamii, 500 gr. frisca nu prea dulce, sare

Ruladă tiramisu

Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii. 

Paine integrala din grau cu susan

Pentru o paine in tava de cozonac: 250 gr de faina integrala de grau 1 pachetel de drojdie proaspata 1 lingurita (10 gr) de sare susan cat se doreste eu am pus cam 50 gr 5 linguri de ulei 250 ml de apa calda

Tiramisu de căpșuni

Atunci când te gândești la tiramisu, te gândești la un desert dulce, dar cu o aromă intensă de cafea și cacao, nu-i așa? Ce-ai zice dacă astăzi îți propunem un altfel de tiramisu, de căpșuni? Acest tiramisu la pahar, cu cremă de mascarpone, pișcoturi și căpșuni proaspete este delicios și răcoritor, perfect pentru perioada aceasta a anului. Se face ușor, nu necesită coacere și nu este un desert extrem de dulce. E, mai degrabă, un desert fresh, perfect de savurat atunci când ai poftă de ceva bun și răcoritor. 

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

pentru o paine de 500 g: 400 g faina integrala de grau 100 g tarate de grau 1 cub de drojdie 25 g 1 lingurita de miere 1 lingurita de sare 2-3 linguri seminte de floarea soarelui 350 ml apa calduta.

Mousse de Nutella - simplu și rapid

Nu trebuie să fii expert în deserturi sau as în bucătărie, ca să-ți dai pe spate musafirii cu un desert delicios. Cele mai bune deserturi se fac rapid, ușor, nu necesită coacere și șansele de reușită sunt maxime, chiar dacă nu aveți prea multă experiență la gătit.  Mousse-ul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și îl puteți pregăti pentru orice ocazie. Este gata în 10 minute, așa că dacă aveți niște musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri sau nu v-a ieșit cum trebuie desertul pe care l-ați plănuit, crema aceasta salvează situația. 

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei. 

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o prăjitură sau un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie, fără prea multă bătaie de cap. Prăjitura pe care v-o propunem astăzi este o combinație de biscuiți Oreo cu fulgi de ovăz și bezele, simplă și rapidă. Nu vă ia mai mult de 15 minute să o preparați și 15 minute să stea la rece, înainte de a o servi. 

Lapte de pasăre - desertul copilăriei

Atunci când te gândești la copilărie, sunt câteva deserturi care îți vin în minte și care te duc cu gândul la perioada aceea. Laptele de pasăre este unul dintre ele, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de apetisant și gustos. Îl preparau bunicile și mamele noastre, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care o puteți face și voi, la rândul vostru, pentru voi sau pentru familie.  Laptele de pasăre este un desert de inspirație franceză, derivat din originalul Ile Flottante. Sub această denumire și cu o formă de prezentare ceva mai sofisticată îl găsiți în cofetăriile franțuzești, dar vă asigurăm că și varianta aceasta este la fel de gustoasă și aromată.

Parfait de ciocolată albă și vanilie

Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o mulțime de combinații de arome și sunt delicioase în orice moment. Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un parfait de ciocolată albă cu vanilie și fructe de pădure. Este foarte ușor e făcut și garantăm că după ce îl veți gusta, îl veți mai prepara cu diverse ocazii. 

Gutui cu carne de pui

-patru pulpe de pui fara piele -4 gutui mari si sanatoase -150 -200 grame de zahar -o lingurita cu varf de faina de grau -apa -ulei -sare

Desert delicios - gr^au fiert

- 2 cani gr^au - 3-4 linguri miere - 50 grame nuci tocate/macinate - 2-3 linguri seminte de susan - 2-3 linguri nuca de cocos - 2-3 linguri seminte de floarea soarelui tocate - 1 lingura seminte de in macinate - 2-3 linguri stafide

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest desert, prăjitura Mississippi, îndeplinește toate aceste criterii. Este rapidă, simplă, delicioasă și foarte populară printre americani și nu numai. 

Tartă de ciocolată (fără făină)

Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice situație.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o tartă de ciocolată care nu conține deloc făină. Este simplu de făcut, delicioasă și vă veți impresiona familia sau musafirii cu ea. Secretul care îi permite acestei prăjituri să se coacă fără făină constă în faptul că ouăle sunt amestecate cu zahărul, întregi, fără să fie nevoie să bateți albușurile spumă, ca în cazul altor prăjituri sau torturi. 

Pui taranesc

(10 portii) Carne pui fara os pulpe sau piept 1,000kg morcovi 0,100 kg dovlecei 0,100kg ceapa 0,100kg rosii 0,100kg ardei gras 0,100kg gogosari otet 0,100kg patrunjel verde 1 legatura telina radacina 0,100kg ulei 0,050 L faina grau 0,050kg cascaval 0,400kg vin alb 0,100L sare,

Budincă de lămâie

Chiar dacă nu ești neapărat fan dulciuri, deserturile pe bază de lămâie nu au cum să nu îți placă. Sunt acrișoare și răcoritoare, întotdeauna bine-venite, mai ales dacă nu ai poftă de ceva foarte dulce. Budinca de lămâie este un desert foarte fresh, aromat și simplu de făcut, fără să vă solicite foarte mult timp și efort. Se prepară la cald, în câteva minute și singurul test de răbdare este să așteptați să se răcească pentru a o savura. 

Fudge de ciocolată - gata în 2 minute

Acest desert de ciocolată se face atât de repede, încât nici nu apuci să spui ”am poftă de ceva dulce”. Prepararea acestui fudge de ciocolată cu nuci durează exact 2 minute și este perfect atunci când nu aveți timp, răbdare sau dispoziție să stați mult în bucătărie, dar ați mânca totuși ceva bun. Perfect și pentru când aveți musafiri care s-au anunțat în ultima clipă sau pentru când copiii vă cer ceva dulce și bun. 3 ingrediente și două minute sună prea bine ca să fie adevărat, nu-i așa? Și totuși, este. Fudge-ul de ciocolată cu nuci sau alune se prepară fix în timpul în care citiți această rețetă. 

Kebab de fructe cu ciocolată și alune

Atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și sănătos, fructele te scot întotdeauna din încurcătură. Le poți savura într-o mulțime de feluri și combinații și parcă e și păcat să nu ne bucurăm de ele la maxim, mai ales acum, în sezonul cald, când avem la dispoziție tot felul de fructe proaspete. Pentru astăzi vă propunem o rețetă ușoară, kebab de fructe cu ciocolată și alune. Un desert simplu de făcut, colorat, delicios și perfect pentru o petrecere sau un dulce rapid. Este o alegere ideală și pentru copii, datorită fructelor proaspete, dulci și în sortimente diverse. Puteți pregăti acest desert cu orice fel de fructe aveți la îndemână: struguri, pere, mango, kiwi, pepene etc. 

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten - rețetă vegană

Clătite de post cu lapte de soia și fără gluten vegane perfecte pentru un mic dejun dulce sau un desert delicios. Vorbim despre clătite din doar 5 ingrediente, fără ou și foarte ușoare.