Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o mulțime de combinații de arome și sunt delicioase în orice moment.

Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un parfait de ciocolată albă cu vanilie și fructe de pădure. Este foarte ușor e făcut și garantăm că după ce îl veți gusta, îl veți mai prepara cu diverse ocazii. 

Parfait de ciocolată albă și vanilie
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3/4 cană frișcă lichidă
  • 1/4 cană zanăr
  • 2 lingurițe amidon
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 120 g ciocolată albă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • fructe de pădure pentru decor

Mod de preparare

Puneți frișca lichidă, zahărul și amidonul într-un vas pe foc. Amestecați și lăsați pe foc până când compoziția s-a îngroșat puțin, cât să rămână pe lingură.

Puneți câteva linguri din amestec peste gălbenușurile de ou și amestecați bine totul. Turnați amestecul peste crema făcută anterior și puneți din nou pe foc, pentru două minute.

Încorporați ciocolata albă și amestecați până când s-a topit. Adăugați vanilia și lăsați să se răcească complet.

Pentru a monta, alegeți cupe transparente pentru desert. Umpleți un sfert de formă cu cremă, după care puneți un strat de fructe de pădure. Repetați procesul până când umpleți formele.

Dați la frigider cel puțin o oră înainte de a servi.

Poftă bună!