Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă. 

Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor. 

Trifle cu căpșuni
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 350 g căpșuni
  • 5 lingurițe zahăr
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 g mascarpone
  • 150 g pișcoturi sau blat alb
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Spălați căpșunile, îndepărtați codițele și tăiați-le în sferturi sau felii.

Bateți frișca cu mixerul, adăugând treptat zahărul. În funcție de cât de dulce vreți să fie rezultatul final, puteți pune mai mult zahăr.

Alegeți o mână de căpșuni și amestecați-le cu zahărul pudră. Încorporați siropul în jumătate din cantitatea de frișcă. Cealaltă jumătate de frișcă amestecați-o cu brânza mascarpone și cu esența de vanilie.

Mai departe, tot ce aveți de făcut este să montați desertul. Pregătiți o tavă mai înaltă sau recipiente individuale. Puneți un strat de pișcoturi mărunțite sau bucățele de blat, un strat de cremă de căpșuni, unul de frișcă și mascarpone și un strat de fructe feliate. Continuați cu câte un strat din fiecare, până când ați umplut vasul.

Decorați cu căpșuni proaspete din belșug. Dați desertul la rece pentru cel puțin două ore înainte de a-l savura.

Poftă bună!