Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie retete: cum gatesti tarta cu mere si crema de vanilie si cele mai gustoase retete de foietaj cu crema de vanilie si fructe, foi cu miere si crema de vanilie, tort cu crema de zahar ars si mere, crema fiarta de vanilie, tarta cu legume si smantana, tarta cu fructe si budinca, tarta cu spanac si branza, tarta cu ciocolata si caramel sarat, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, placinta cu branza si mere.

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe.  Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie

aluat pentru tarta3 mere curatate si taiate felii subtiri3 linguri de marmelada de caise sau de mereCrema de vanilie (250 ml):3 galbenusuri250 ml de lapte1 plic de zahar vanilinat70 grame de zahar50 grame de maizena sau faina ( va recomand maizena= faina de malai pt patiserie)

Tarta de mere cu crema de lamaie

250gr foietaj 2 mere 2 plicuri de zahar vanilat 1/2 lingurita de scortisoara Pentru crema: 3 galbenusuri sucul de la o lamaie 100gr unt topit 100gr zahar

Tarta cu crema de vanilie si mere

Pentru aluat: 250 g faina 100 g unt 2 linguri zahar 1 ou 1/2 lingurita sare 3-4 linguri apa calduta Pentru umplutura: 3-4 mere 250 ml lapte 3 linguri amidon 5 linguri zahar 1 ou 1 galbenus 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie scortisoara

Tarta cu fructe si crema de vanilie

1 blat de tarta din:4 oua,4 linguri faina,3 linguri zahar,2 pachetzele de zahar vanilat1 varf de cutzit praf de copt.Crema:1/2 Lapte40 g amidon5-30 g zahar1/2 baston de vaniliefructe dupa dorinta

Tarta Cu Caramel, Mere Si Stafide

Blat auriu cu mere, caramel si stafide inmuiate in Grand Marinier - transforma o tarta clasica intr-un desert decadent.

Tarta cu crema de vanilie si caise

Asadar ingrediente: pentru aluatul de tarta: 50 gr zahar 3 linguri lapte 125 gr unt 250 gr faina 1 ou 1 praf de sare pentru umplutura: 700 gr caise 100 gr zahar 5 gr gelatina 200 ml apa pentru crema de vanilie: 300 ml lapte 1/2 pastaie de vanilie 125 gr zahar 3 oua o lingura de amidon

Tarta cu mere si pere

CRUSTA:400 g faina1 cutie crema de branza (125g)150 g unt rece3-4 linguri de apaUMPLUTURA:4 mere medii2 pere3-4 linguri de zahar1 lingurita de scortisoara

Tarta cu crema si capsune

Pentru tarta: 2 pahare +2 linguri de faina 100 gr zahar pudra 200 gr de unt rece 1 ou batut putin coaja de lamaie putina sare Pentru crema: 1budinca de crema de vanilie 1pahar de apa 250 ml de frisca lichida Pentru ornat: 500gr de capsuni proaspete spalate si strecurate de apa si taiate in doua

Tarta cu mere

O placinta frantuzeasca, clasica, ce te duce cu gandul la seri romantice pe strazile pariziene.

Tarta cu crema de vanilie

Pentru aluat: 350g faina 100g zahar 250g unt rece 1 ou 1 limgura apa rece o priza sare Pentru crema: 500ml lapte 200ml frisca lichida 8 galbenusuri 3 plicuri zahar vanilat 8 linguri zahar 2 linguri faina 3 linguri amidon de porumb Pentru decor: 6 mere 1 lamaie,zeama 300ml apa 3 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara

Tarta cu mere si crema cu vin

Aluat de tarta:180 grame faina alba,jumatate de lingurita (rasa) praf de copt,90 de grame zahar,un pachet de zahar vanilat,un ou,90 de grame unt sau margarina (eu am pus unt cu numai 40% grasime).Umplutura:500 grame mere,un pachet de budinca de vanilie (praf!),150 de grame zahar,375 ml (trei optimi de litru, specifica in carte) vin alb.Pentru decor (cine vrea), dar merge si simpla:250 ml smintina de frisca (eu am folosit frisca la spray),jumatate de lingura cacao si ciocolata (fisii, bucati).

Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe

Pentru aluatul de tarta : 300 g faina, 125 g margarina , 2 galbenusuri, 1 lingura de zahar, putina sare, Pentru crema : 500 ml lapte, 4 galbenusuri de ou, 5 linguri amidon alimentar, esenta de vanilie, 1 pastaie de vanilie, 5 linguri zahar,

Tarta cu zmeura si crema de vanilie

Blat: 125 g unt, 2 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 250 g faina, 2 linguri lapte rece. Crema: 3 oua, 3 linguri zahar, esenta de vanilie, 1 lingura amidon, 150 g smantana, 2-3 linguri mascarpone (sau orice fel de crema de branza mai fina), 1 lingura pesmet, 1kg zmeura.

Tarta Cu Mere Si Grana Padano

Branzeturile si merele se potrivesc de minune, iar aceste tarte de mere si grana padano nu fac exceptie.

Tarta rustica cu mere

Pentru aluat 1 lingurita rasa sare 1 lingurita rasa zahar 2 linguri ulei de masline 165 ml lapte 1 ou 300 g faina 2 lingurite rase drojdie uscata Pentru umplutura 1 kg de mere rase(eu am avut congelate) 1 lingurita scortisoara 2 plicuri cu zahar vanilat 4 linguri cu varf zahar 2 linguri rase zahar pentru presarat pe tarta o mana biscuiti digestivi sfaramati unt pentru uns tava de tarta

Tarta cu nectarine si crema de vanilie

250 gr margarina sau unt200 gr zahar brun4 galbenusuri4 lg smantana500 gr fainaesenta de vanilieCrema1,2 l lapte450 gr zahar250 gr faina8 ouaun plic zahar vanilatsaubaton de vanilieun praf de sare

Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)

- 1 pachet de aluat foitaj - 3 mere - 1 plic budinca de vanilie - 1/2 l lapte - 6 linguri de zahar - scortisoara - 1 lingura suc de lam^aie - 1 cana de apa - 1 ou

Tarta cu crema de mar copt

Avem nevoie de:-1 ou-1 ceasca zahar-75 gr. unt topit-faina cat cuprinde-scortisoara-1 kg mere

Tarta usoara de mere

O tarta usor de facut, care reuseste sa fie si rustica si sofisticata in acelasi timp.

Deliciu cu mere si mascarpone

150g Galbani Mascarpone150g crema de vanilie80g zahar4 mere100g biscuiti amaretti1/2 pahar de vin albscortisoaracacao

Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime

-2 pachete jeleu lime (85gr x2) -2 pachete biscuiti digestivi (~350gr) -1pachet crema vanilie -1pachet intaritor frisca -3-4 banane mai mari si coapte -o lamaie mijlocie -apa

Prajitura Maya cu mere si crema de branza

750 g mere curatate si feliate pe razatoarea pentru castraveti,1 pachet de budinca de vanilie,80 g zahar pudra,450 ml suc de mere,100 g brinza de vaci,200 ml frisca lichida,un pan di spagna (pandispan) facut din: 4 oua mari, 130 g zahar, 130 g faina, extract de vanilie. Cantitatile sint pentru o forma rotunda de tort, cu diametrul de 26 cm.

Tarta alsaciana cu mere

Aluat de tarta: -200 gr margarina -400 gr faina -50-100 ml apa(in functie de calitatea fainii) -un praf de sare Umplutura: -4 mere -200 ml lapte -200 ml smantana -200 gr zahar -4 oua -3 plicuri zahar vanilat Bourbon -un praf de scortisoara pentru decor

Tarta de visine cu crema si bezea

Ingrediente pentru aluatul de tarta:- 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)- 200 grame zahar pudra- 4 galbenusuri- 4 linguri lapte- 500 gr faina- esenta de vanilieIngrediente pentru crema:- 75 grame unt- 75 grame zahar- 75 grame faina- 1 ou- esenta de vanilieBezeaua:- 4 albusuri- 3-4 linguri de zahar pudraUmplutura- 1 kg de visine (fara samburi)- 3-4 linguri de zahar tos

Tarta cu portocale si crema de vanilie

4 oua 6 linguri de zahar 8-10 linguri de faina 1 pahar de ulei 1 praf de copt 1 zahar vanilat 2 portocale 1 pachet de crema pt prajituri cu gust de vanilie fulgi de ciocolata pt decor

Tarte cu piure de mere si frisca

Blat:150 g faina, 50 g migdale macinate fin, 1 galbenus, 70 g zahar farin, 100 g unt,1 lingura zeama de lamaie, coaja rasa de lamaiePiure de mere:3 mere, 20 g unt, 3 linguri zahar farin, 1 lingurita scortisoaraCrema:2 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura crema de branza, esenta vanilieDecor:fulgi de migdale, scortisoara, frisca

Tarta elvetiana cu mere

1 foaie placinta nuci(alune)pisate 4 mere marisoare acre,200 gr. zahar 200 ml. smantana dulce lichida 200 ml. lapte 4 oua scortisoara,zahar pudra.

Tarta cu fructe rapida

12 piscoturi 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca) 2 plicuri zahar vanilat 500 ml lapte 50 ml compot (suc de fructe apa cu zahar) peltea de gutui (sau alta dulceata pentru decor) fructe (kiwi portocale mandarine banane grepfruit prune struguri mere pere nectarine piersici) - depinde de sezon 1 lamaie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

- pentru aluat 200 g unt 1 ou 2 linguri zahar 3 linguri ulei 200 ml lapte 650 g faina coaja de la o lamaie 1 praf de copt sare - pentru umplutura 1 kg mere 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri gris -pentru uns aluatul 50 g unt 150 g nuca faramitata si prajita 100 ml sirop de artar( miere) 1 lingurita scortisoara -pentru crema de vanilie 3 galbenusuri 3 linguri zahar 500 ml lapte 5 linguri amidon 30 g unt esenta vanilie sare - pentru uns 1 galbenus 1 lingura lapte

Tarta Tatin cu Mere

- un aluat de placinta cumparat - 10-12 mere in functie de cratita in care le faceti - 5 linguri de zahar - o lingurita de scortisoara - 70 de grame de unt

Prajitura cu mere si vanilie

Blat:200g faina,50 g margarina,200g zahar,1 ou,2 lingurite praf de copt,1 plic zahar vanilinat,o lingurita zeama de lamaie,o lingura de margarina pentru uns forma.Umplutura:1 kg mere,3 linguri zahar,putina scortisoaraCrema:1 plic budinca de vanilie,500 ml lapte,4 linguri zahar,1 galbenus de ou,100g unt

Tarta exotica

300 g faina 2 galbenusuri 100 g zahar praf 200 g margarina Rama 1 plic zahar vanilat un varf cutit sare 1 budinca vanilie Dr Oetker 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker 1 plic tort gelee fructe exotice frisca( optional)

Tarta cu crema de nuci si coacaze rosii

Aluat: 75 g unt,50 g zahar pudra,1 galbenus de ou,125 g faina,2 linguri lapte,esenta de vanilie. Crema: 50 g unt,50 g zahar,50 g nuci macinate,1 ou,esenta de vanilie,150 g coacaze rosii.

Tarta elvetiana cu mere si pere

4 mere 2 pere 200- 250 gr faina 100 gr zahar tos 75 gr unt 3 oua 4 linguri lapte 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt coaja rasa de citrice ulei pentru uns tava peltea de mere sau miere un pic de scortisoara.

Diplomat cu mere

Pentru blat: * 60 gr faina * 60 gr zahar * 6 gr scortisoara * 2 oua * 2 lingurite coaja rasa de lamaie * o lingurita ulei * 1 praf de copt Pentru mere: * 100 g suc de mere * 20 ml suc de lamaie * 2 linguri de zahar pudraPentru crema: * 60 gr zahar * 160 ml lapte * 3 galbenusuri * 1 plic gelatina * 150 gr frisca * o lingura zahar pudra * esenta de vanilie * 2 mere Pentru decor: * frisca * bombonele de ciocolata * jeleuri

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: 3 oua 5 linguri zahar 3 linguri apa minerala 3 linguri ulei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura cacao 5-6 linguri faina 4 patratele ciocolata cu lapte Crema: 500 gr iaurt simplu 4 -5 linguri zahar pudra 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie 1 lime 1 1/2 lingurita extract de vanilie 1 castron caise 15 gr gelatina

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

1 kg mere 2 budinci de vanilie 600 ml apa 8 linguri de zahar 10 biscuiti petit 20 biscuiti bucaneve zmeura

Prăjituri cu mere și glazură de cremă de brânză

Îndulcește-ți ziua cu prăjituri cu mere și glazură de cremă de brânză! Rețeta este super ușoară te va ajuta să creezi un desert delicios, perfect pentru orice ocazie.

Alt fel de tarta cu fructe

3 oua, 400 g faina, 150 g unt, 100 g zahar. 100 g portocale, 100 g capsuni, 100 g mere si 100 g banane,200 ml de lapte, 2 plicuri de sarlota de vanilie

Tarta cu capsune si crema de branza

Crusta:210 gr faina,un strop sare,113 gr unt moale,50 gr zahar,1 ouCrema: 125 branza dulce cremoasa,100gr zahar,2 oua,75 gr lapte condensat,vanilie,coaja de portocala

Tort de gutui cu crema de vin

Blat:150 g. unt,150 g. zahar,3 oua,200 g. faina,100 g. nuci,75 ml. lapte,2 lingurite praf de copt,Umplutura de gutui:5 g. gelatina,750 g. gutui,250 ml. suc de mere,80 g. zahar,2 plicuri zahar vanilinat,1 plic praf de budinca de vanilie.Crema si decor:10 g. gelatina,250 ml. vin rose,250 ml. suc de mere,100 g. zahar,2 lingurite coaja de lamaie rasa,1 plic praf de budinca de vanilie,500 ml. frisca,100 g. alune pisate.

Tart~a de ciocolat~a cu sos de vanilie

Tarta: 1 aluat foietaj de circa 300 gr 4 linguri cacao 1 cutie de lapte condensat ( 395 gr) 4 ou~a si 300 ml sm^ant^an~a pt frisc~a Sos de vanilie: 3-4 linguri lapte si jum~atate p~astaie de vanilie 300 gr creme Pasteleiro* Decor: scortisoar~a pudr~a si fis'alis

Tarta cu visine si crema

1,5 kg visine fara samburi Aluat: 250 g unt, 200 g zahar pudra, 4 galbenusuri, 5oo g faina, 4 linguri lapte, esenta de vanilie. Crema frangipane: 75 g unt, 75 g zahar, 75 g pudra de migdale, 1 ou.

Prajitura cu mere si Finetti

Blat: 1 kg mere Ionatan, 7 oua, 180 gr zahar, 3 lg apa, 9-10 lg faina, 1 praf de coptCrema: 250 gr unt, 200 gr zahar pudra, o budinca de vanilie, 400 ml lapte, 150-200 gr Finetti.

Tarta rasturnata (cu mere si gutuie)

o1 gutuie mare o3 mere mari o125 g de unt o200 g de faina oPutin zahar pudra oC^ateva nuci oUn v^arf de cutit de sare o1 zahar vanilat

Tarta alpina de mere

220 gr faina, 100 gr zahar tos, 125 gr unt, 2 oua, coaja lamaie/coaja portocala, 2 mere mari(eu am folosit 2 mari si inca o jumatate), 1 plic praf copt, 6 linguri lapte, esenta rom(optional), esenta vanilie(optional), miere pentru uns.

Tarta cu prune personalizata

1 blat de pandispan 1 plic crema de vanilie 1 plic tort jele transparent 500 gr prune

Tarta cu mere si branza de vaci

Ingrediente pentru aluat 270 gr faina 2 oua 4 linguri zahar tos 125 gr unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita seminte de in(se poate si fara) putin gris Ingrediente pentru umplutura din mere 1 kg mere 50 gr stafide 1/2 cana apa calda 200 gr zahar 2 lingurite esenta rom scortisoara dupa gust Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci 300 gr branza de vaci 4 oua 100 gr zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite esenta de vanilie

Tarta cu mere, nuci si pere

200g de faina 120g unt 20g zahar pudra 1 virf de cutit sare, coaja rasa de lamiie 50 ml de apa rece 4 pere 4 mere 150 g nuci 2 linguri gem de caise putin coniac