Retete cu Ulei De Floarea Soarelui

Gogoși cu lingura, cu iaurt, fără drojdie

Această rețetă de gogoși cu lingura, cu iaurt și fără drojdie este pe cât se poate de simplă. Și pentru un gust aromat se pune și zahăr vanilat.

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura

Gogoși pufoase de post, făcute cu lingura, simplu de tot. Tot ce trebuie să faceți este să urmați rețeta pas cu pas.

Supă cremă de leurdă și cartofi

Dacă aveți poftă de o supă cremă savuroasă, dar și ieftină, avem două ingrediente speciale, ce vă garantează succesul, unul extrem de sățios și altul foarte aromat: cartofi și leurdă. Iar dacă vreți să simțiți un gust puternic, măriți cantitatea de leurdă!

Placinta Keema

Aceasta reteta este o alternativa la placinta cu branza, foarte gustoasa si satioasa.

Iepure Cu Tarhon, Mustar Si Smantana

Cu un continut mic de colesterol, iepurele este o alegere perfecta pentru o cina usoara.

Pui tailandez cu sparanghel și curry

O reteta aromata pentru un pranz usor.

Peste Cu Tartar Si Salata De Cereale

1 ou 150g arorut 1 lingurita de turmeric 1 lamaie - coaja rasa, plus 2 linguri de suc lamaie 280g iaurt grecesc dregresat 2 linguri de maioneza degresata 16 castraveciori, fin tocati 2 linguri de marar tocat, plus crengute, pentru a servi 2 linguri capere, clatite, scurse, tocate 200g cuscus 1 lingurita patrunjel 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri ulei de floarea soarelui 8 x 110g file de peste felii de lamaie, pentru a servi

Gogosi Cu Gem

185ml lapte, incalzit 55g zahar pudra 10g drojdie 3 galbenusuri de ou 375g faina 100g unt 70g gem de fructe ulei de floarea-soarelui zahar pudra

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra

Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Cannoli, Desertul Clasic Sicilian Caruia Nu-i Poti Rezista

Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Chiftele De Ciuperci Cu Mozzarella Si Risotto

O alternativa vegetariana la chiftelele traditionale.

Sos Dulce-picant Pentru Paste

2 ardei rosii mari 6 morcovi mijlocii 1 ceapa medie 300 gr suc rosii 500 gr carne porc sare piper boabe negru piper macinat negru piper boabe rosu zahar nucsoara 1 tulpina subtirica telina cimbru boia iute ulei masline ulei floarea soarelui

Kariokes

500 gr nuca 3 pachetele de felii de paine prajita 1 o lingurita praf de cuisoare scortisoara 2 linguri de cacao putin coniac/brandy sau ce va place 4 cesti de zahar si apa pt sirop 1 kg ciocolata 2 linguri de ulei floarea soarelui zahar pudra

Paine cu sunca si mozzarella

faina-600 g, lapte caldut-340 ml, ulei de floarea soarelui-100 ml, ou-1 buc, sare-1 lingurita, drojdie uscata-7 g(un pachet), seminte de in.

Supa din coada de bou,Ochsenschwanzsuppe a la Maya

* 700 g coada de bou * 500 ml bulion de rosii * 2 cepe * 4 morcoviori * 1 bucata de telina * 1 legatura patrunjel tinar cu radacina * 3 l apa fierbinte * 1 lingurita faina * piper * sare * 3-4 linguri ulei de floarea soarelui * 1 foaie de dafin (fac.)

Fasole cu costita afumata

300 g costita afumata, fasole, 1 ceapa rosie, 2 morcovi, patrunjel tocat, sare, piper, boia, granulat de ustroi, ulei de floarea soarelui.

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat

Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane:2 cutii de carne de pasare Bucegi de 300 g8 chifle medii3 linguri de unt la temperatura camerei3 gogosari sau ardei grasi curatati de codita si seminte 1 ceapa mica tocata marunt1 cutie de rosii In bulion sau 3 rosii medii curatate de coaja1 lingura de ulei de floarea soarelui1 lingurita de patrunjel verde tocat3 oua batuteo cana de smantana½ lingurita de sare

Maioneza Tupperware

Sursa acestei retete este site-ul culinar: www.lalena.ro 1 lingura mustar 60 ml lapte condensat pentru cafea de 10% grasime150 ml ulei de floarea soarelui 0.25 lingurite sare 1 buc lamaie

Muffins

250 g. faina 1 plic praf de copt 1 ou 125 g. zahar 80 ml ulei de floarea soarelui 30 ml iaurt simplu

Rosii umplute cu conopida si feta

Pentru 4 portii: 8 rosii medii, 1 conopida mijlocie (aprox. 800 g), 1 ceapa mica, 1 catel de usturoi, 1 ou fiert, 100 g branza feta (sau telemea), 50 ml smantana (sau 100 g iaurt), 1 lingurita mustar, putina nucsoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui

Rondele de clatite cu somon si crema de branza

300g faina,4 oua,500ml lapte,sare,ulei de floarea soarelui,250g branza dulce de vaca,2 linguri smantana,o mana de arpagic,150g somon afumat (felii)

Paste cu rosii cherry si busuioc

1lg ulei de floarea soareluio ceapaun ciorchine rosii cherry300ml sos de rosii3lg pesto rosu300g pastebusuiocusturoi

Chec aperitiv cu somon

3 oua150 g de faina1 plic (7,5 g) de praf de copt 10 cl de ulei de floarea soarelui12,5 cl de lapte100 g de cascaval ras150 g de somon afumat

Cotlet cu sos de patrunjel si vin

10 cotlete mai mici/fara os1 legatura mare de patrunjel400 ml vin alb (am folosit Soave)sare piper1 lingurita amidon de cartofiulei de floarea soarelui

Nectarine la gratar cu miere

3 piersici sau nectarine coapte5 linguri miere2 linguri otet balsamic1 cutie de iaurt gras micaUlei de floarea soareluiEsenta de vanilieOptional lamaie

Pasta cu piper de Sichuan

Ingrediente ulei de ardei iute:200 ml ulei de floarea soarelui10 ardei iuti uscatiIngrediente Pasta:10 ardei iuti uscati1 lingura de piper de Sichuan1-2 cm de ghimbir proaspat1 capatana de usturoi50 ml chili oil

Crema de ciuperci de padure

500g ciuperci de padure1 legatura patrunjel1 ouulei de floarea soarelui1 lingurita mustar cu mieresare, piperiaurt grecesc

Supa crema de morcovi

-1 lingura ulei de floarea soarelui-1 ceapa mica-250 gr. morcovi- 1 telina mica-vegeta naturala-sare, piper, dupa gust-1 lingurita smantana, pt. decor (optional)-1 lingurita unt-apa (1,5 l)

Couscous cu legume dupa reteta traditionala marocana

1kg couscous uscat1 ceapa mare3 rosii decojiteulei de floarea soarelui2 lingurite ghimbir1 lingurita turmeric1 mana de patrunjel tocat1/2 de varza, taiata in 2 sau 35 morcovi taiati grosierdovleac dulce3 dovlecei2 radacini de telina1 ardei rosu1 ardei verde1 ardei galbeno conserva de fasole boabe rosiesare

Salata simpla de vinete

Lista ingrediente:400 de grame de vinete, putina sare, 1 ceasca cu ulei de floarea-soarelui si 1 ceapa alba medie.

Prajitura cu prune, nuci si ciocolata

115ml ulei de floarea soarelui140g faina70g faina de migdale2linguri praf de coptun varf de sareun ou mare115ml laptesucul si coaja de la o lamaie280g zahar1 lingurita aroma de migdale7-9 prune, taiate cuburi dar cu coaja28g nuci1/2 tableta ciocolata maruntita sau 28g banuti de ciocolata2linguri unt nesarat la temperatura camerei