Supă cremă de leurdă și cartofi, savuroasă, ieftină și sățioasă. Cum gătim supa cremă de leurdă și cât timp fierbem frunzele.

Supă cremă de leurdă și cartofi

Dacă aveți poftă de o supă cremă savuroasă, dar și ieftină, avem două ingrediente speciale, ce vă garantează succesul, unul extrem de sățios și altul foarte aromat: cartofi și leurdă. Iar dacă vreți să simțiți un gust puternic, măriți cantitatea de leurdă!

Cât de sigur este să gătiți leurda

Leurda a devenit una dintre bucuriile alimentare ale primăverii. Crește din abundență, este ușor de recunoscut, întreaga plantă este comestibilă și poate fi savurată crudă sau gătită.

Această plantă de primăvară cu aromă puternică poate fi folosită în pesto, unt de usturoi, supe, tocănițe și multe altele.

Se pot găti frunzele de leurdă?

Așa cum am spus mai sus, frunzele pot fi consumate crude sau gătite și sunt un adaos util la alimentele de bază, cum ar fi smântâna sau brânza de vaci.

Dar sunt delicioase și atunci când sunt adăugate în salată sau în supe spre sfârșitul gătitului.

De asemenea, pot fi folosite într-un pesto în loc de busuioc sau alte ierburi sau într-un sos pentru un strop de gust usturoi. Trebuie doar să încercați!

Rețeta de supă cremă de leurdă și cartofi

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei pentru prăjit, (ulei de struguri sau ulei de floarea soarelui)
  • 1 ceapă, tocată
  • 600 g de cartofi, curățați și tăiați cubulețe
  • 1,2 litri supă de legume
  • 50 g frunze de leurdă, mărunțite
  • smântână, pentru a servi (opțional)
  • sare și piper

Mod de preparare

Încingeți uleiul într-o cratiță mare. Adăugați ceapa și prăjiți la foc mic timp de 8 minute, până se înmoaie fără să-și schimbe însă culoarea.

Adăugați cartofii și supa. Se aduce totul la punctul de fierbere, se reduce focul și se lasă la fiert timp de 20 de minute, până când cartofii sunt fragezi.

Adăugați frunzele de leurdă, oprind doar câteva bucățele pentru ornat supa.

Puneți conținutul într-un blender sau într-un robot de bucătărie până la omogenizare, cu toate că vor rămâne unele pete verzi de frunze de leurdă. Se reîncalzeste supa cremă în tigaie, condimentând după gust.

Serviți cu câteva linguri de smântână grasă (dacă nu țineți post), cu câteva bucățele de leurdă sau chiar cu flori de leurdă dacă aveți la îndemână.