Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 185ml lapte, incalzit
- 55g zahar pudra
- 10g drojdie
- 3 galbenusuri de ou
- 375g faina
- 100g unt
- 70g gem de fructe
- ulei de floarea-soarelui
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se pun laptele si 1 lingurita de zahar pudra intr-un castron, se adauga drojdie si se lasa deoparte timp de 10 minute. Se amesteca restul de zahar pudra, apoi galbenusurile de ou.2. Se combina faina cu 1 lingurita de sare intr-un castron mare. Se adauga untul pana cand se formeaza firimituri, apoi se adauga peste amestecul de lapte.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, se framanta timp de 5 minute sau pana cand se formeaza un aluat elastic.
4. Se pun intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop curat si se lasa deoparte intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand se dubleaza in dimensiune. Se imparte aluatul in 12 bucati. Se ruleaza sub forma unor bile, apoi se pune 1 lingurita in centrul fiecareia si se pliaza aluatul peste umplutura pentru a o cuprinde.
5. Se pun pe o tava de copt unsa, se acopera cu un prosop si se pune deoparte intr-un loc cald, pentru inca 1 ora sau pana creste usor.
6. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la 160C. Se prajesc gogosile, intorcandu-se pe toate partile, timp de 3-4 minute, pana devin aurii.
7. Se scurg pe un prosop de hartie, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc imediat.