Totul despre brânza Cottage. De la nutrienți la rețete yummy

Brânza Cottage este un tip de brânză moale obținută din lapte, bogată în proteine și calciu. Este inclusă de numeroase persoane în planurile de alimentație sănătoasă și în listele de cumpărături.

Brânza de vaci Cottage simplă se găsește în diferite procente de conținut de grăsimi. Aceasta poate fi găsită și în varietăți aromatizate, dar acestea pot avea adaos de zahăr.

Acest tip de brânză are un conținut mare de proteine, puține calorii, puține grăsimi și un conținut scăzut de carbohidrați și zahăr. Uneori poate fi mai bogată în sodiu.

Cum se face brânza Cottage

Brânza de vaci Cottage este fermentată prin adăugarea unui acid sau a unei culturi bacteriene vii (probiotice) în lapte. Acest lucru duce la separarea zerului de solidele din lapte, rezultând cașul.

După ce s-a format cașul, acesta se taie în bucăți mai mici și se scurge de zerul lichid. Cașul este apoi gătit și presat pentru a elibera mai mult zer. Se adaugă sare și apoi este gata să fie savurat.

Toată brânza de vaci este făcută folosind lapte degresat. Brânzeturile de vaci cu conținut mai ridicat de grăsimi se fac prin adăugarea unei creme ușoare la caș după ce zerul este eliberat.

Gândește-te la brânza de vaci ca la o formă condensată a altor produse lactate. Deși te poți aștepta la multe dintre aceleași calități nutriționale ale brânzei de vaci din alte produse lactate, va trebui să mănânci mult mai multe produse lactate comparabile într-o singură ședință pentru a obține aceeași valoare nutrițională.

Brânza de vaci Cottage conține, de asemenea, mai multe proteine per porție decât orice alt produs lactat, inclusiv iaurtul grecesc. Cu toate acestea, atât brânza de vaci, cât și iaurtul grecesc sunt compuse în special din proteine de cazeină, pentru că zerul este eliminat în timpul procesării.

Calorii și valori nutriționale

O porție de 100 de grame de brânză Cottage cu conținut scăzut de grăsime (2% grăsime de lapte) are:

  • Calorii: 84
  • Grăsimi: 2.3 g
  • Sodiu: 321 mg
  • Carbohidrați: 4.3 g
  • Fibre: 0 g
  • Zaharuri: 4.1 g
  • Proteine: 11 g
  • Calciu: 111 mg

Carbohidrați

Brânza de vaci Cottage nu conține, de obicei, zaharuri adăugate, dar, pentru că este un aliment din lapte, produsul furnizează patru grame de zahăr (lactoză) per porție. Nu există fibre sau amidon în brânza de vaci.

Unele varietăți de brânză de vaci aromatizată pot avea mai mult zahăr sau zaharuri adăugate. De exemplu, brânza de vaci cu fructe sau miere va fi mai bogată în zahăr. Brânza de vaci este considerată un aliment cu indice glicemic scăzut.

Grăsimi

După cum am arătat deja, conținutul de grăsimi al brânzei Cottage variază în funcție de tipul pe care îl cumperi. Brânza cu conținut scăzut de grăsimi oferă puțin sub 3 grame de grăsimi, inclusiv unele grăsimi saturate (aproximativ un gram) și cantități mici de grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

Proteine

Brânza de vaci Cottage este o sursă bună de proteine. Concret, o singură porție oferă aproximativ 11 grame de proteine.

Vitamine și minerale

Brânza de vaci Cottage este plină de substanțe nutritive, cum ar fi fosforul, calciul, riboflavina și vitamina B12. Acest aliment lactat este bogat în sodiu, furnizând aproximativ 14% din doza zilnică recomandată. Unele mărci fac versiuni de brânză de vaci cu conținut scăzut de sodiu sau fără adaos de sare, care conțin mai puțin sodiu.

Beneficii pentru sănătate ale consumului de brânză Cottage

Caloriile din brânza de vaci Cottage sunt o bună sursă de energie, în special după sesiunile de antrenament fizic, iar produsul lactat poate fi un bun adaos la dieta ta, mai ales atunci când îl asociezi cu alte alimente sănătoase.

Cu toate acestea, unii consumatori se întreabă dacă includerea alimentelor lactate - cum ar fi brânza de vaci Cottage - oferă sau nu beneficii pentru sănătate.

Poate preveni bolile cronice

Un studiu de specialitate publicat în Food & Nutrition Research a arătat că laptele și alte produse lactate pot satisface nevoile nutriționale, iar aceste alimente pot proteja împotriva celor mai răspândite boli cronice fără impactul efectelor secundare adverse.

În cele din urmă, un studiu de evaluare a efectelor produselor lactate în lanțul alimentar a arătat că cei care consumă o cantitate mai mare de lapte și produse lactate au un avantaj ceva mai mare referitor la sănătate decât cei care nu consumă lapte și produse lactate.

Stimulează sănătatea oaselor

Un alt studiu a analizat impactul consumului de produse lactate asupra sănătății oaselor și a sănătății cardiovasculare. Cercetătorii au constatat că „servirea a până la trei porții de produse lactate pe zi pare a fi sigură și poate conferi un beneficiu favorabil în ceea ce privește sănătatea oaselor”.

S-a demonstrat că includerea în alimentație a produselor lactate, cum ar fi brânza de vaci Cottage, reduce riscurile de pierdere a masei osoase și de boli ale oaselor, cum ar fi osteoporoza, ce duce la fracturi și rupturi.

Studiile de specialitate au arătat că brânza Cottage poate ajuta oamenii, în special femeile, să obțină mai mult din necesarul zilnic de magneziu, calciu și potasiu - minerale ce susțin sănătatea oaselor.

Reduce riscurile de cancer colorectal

Totodată, brânza Cottage și alte alimente lactate pot ajuta la reducerea riscurilor de cancer colorectal. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează conținutului de calciu din aceste alimente.

Rezultatele mai multor studii de specialitate au arătat că includerea alimentelor lactate în regimul alimentar, precum brânza de vaci Cottage, are un rol de prevenție în ceea ce privește cancerul de colon.

Are un efect antiinflamator

Cercetările ce au fost făcute de-a lungul timpului au mai arătat că includerea în alimentație a unor produse lactate precum brânza de vaci poate reduce inflamația din organism.

Gestionarea inflamației este esențială pentru reducerea riscurilor de a dezvolta boli precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

Ajută la compoziția corporală

Brânza de vaci este bogată în proteine și are un conținut scăzut de calorii. Aceasta poate ajuta la menținerea senzației de sațietate, oferind în același timp aminoacizii necesari pentru construirea masei musculare, îmbunătățirea metabolismului și facilitarea menținerii unei greutăți sănătoase.

Consumul de produse lactate poate crește efectele unei diete pentru pierderea în greutate, susținându-ți eforturile în acest sens. Acest lucru se datorează probabil naturii bogate în proteine și sățioase a produselor lactate precum brânza de vaci.

Contraindicații ale consumului de brânză Cottage

Pe de altă parte, există și unele contraindicații referitoare la consumul de brânză Cottage. De altfel, produsele lactate sunt unul dintre cele mai frecvente alimente alergenice.

Unele persoane sunt alergice sau intolerante la proteinele din produsele lactate, în timp ce altele sunt intolerante la zahăr, lactoză. Adresează-te unui medic în cazul în care observi simptome precum: urticarie, furnicături în gură, respirație șuierătoare, vărsături, tuse sau dificultăți de respirație.

Tipuri de brânză Cottage

Există mai multe tipuri de brânză Cottage. Sunt disponibile diferite procente de grăsime, precum și diferențe în ceea ce privește dimensiunea cocoloașelor de caș din această brânză. Există, de asemenea, variante aromate ale acestui aliment.

Nu există nicio diferență nutrițională reală între brânza Cottage cu cocoloașe mici de caș sau cea cu cocoloașe mari. Diferența este pur și simplu un rezultat al modului de fabricare a brânzei.

Cum se păstrează

După ce cumperi brânză Cottage, asigură-te că o păstrezi la frigider și bine închisă. Este un aliment perisabil, așa că cel mai bine este să consumi brânză de vaci înainte de data de expirare de pe ambalaj. Termenul de valabilitate poate depinde de modul în care a fost fabricat alimentul.

Cu excepția brânzei de vaci uscate (ce nu are parte lichidă), acest aliment nu se congelează bine.

Cum poate fi servită brânza Cottage

Acest aliment este ușor de transportat, simplu de consumat dacă ești în mișcare și se potrivește bine cu alte alimente sănătoase, prietenoase cu silueta, cum ar fi fructele și legumele.

Brânza de vaci este ușor de încorporat într-o masă și nu are nevoie de nicio pregătire specială pentru a fi savurată. Din acest motiv, multe persoane care țin dietă o includ în planurile lor alimentare.

Brânza Cottage este excelentă simplă, dar o poți asocia și cu alte alimente pentru a face o masă completă. Încearcă oricare dintre aceste idei:

  • Adaugă o garnitură de legume savuroase, cum ar fi broccoli sau ridichi, pentru un prânz sau o gustare sănătoasă.
  • Compleează cu fructe precum afine, zmeură, căpșuni sau pepene galben pentru a-ți satisface pofta de dulce.
  • Presară nuci, migdale sau semințe, cum ar fi semințele de in, pentru o textură crocantă și pentru un plus de aromă.
  • Pregătește un desert din brânză Cottage, amestecând bucăți mici de ciocolată neagră.

Brânza Cottage în dietă

Când vine vorba despre gestionarea greutății, puține lucruri sunt mai importante decât regimul alimentar. Pierderea în greutate sau gestionarea greutății se reduce la o dietă nutritivă constantă, ce nu depășește aportul caloric zilnic recomandat.

Consumul de alimente ce te ajută să îți menții starea de sațietate te va împiedica să mănânci mai mult decât are nevoie corpul tău. Brânza de vaci este plină de proteine și grăsimi dietetice (cu excepția cazului în care optezi pentru cea degresată) - ambele îmbunătățesc starea de sațietate după o masă.

În plus, proteinele care se găsesc în brânza de vaci cresc termogeneza, favorizează dezvoltarea musculară și îți împiedică organismul să folosească mușchii drept combustibil.

Construirea unei mese sau a unei gustări echilibrate cu brânză de vaci este simplă. Crearea echilibrului provine din adăugarea de carbohidrați sub formă de cereale și fructe, precum și a unor grăsimi, dacă vrei.

De asemenea, poți folosi brânza de vaci pentru a crește conținutul de proteine din clătite, macaroane cu brânză și brioșe. Altfel, încearcă să încarci o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci, apoi să o acoperi cu felii de roșii, un strop de ulei de măsline și condimentele preferate.

Brânză Cottage ca alternativă la produsele lactate

Cei cu intoleranță la lactoză sunt norocoși. Brânza Cottage conține foarte puțină lactoză per porție. Pentru persoanele intolerante la lactoză, până la 12 grame de lactoză sunt considerate tolerabile într-o singură ședință sau 24 de grame repartizate pe parcursul zilei.

Brânza de vaci Cottage conține doar 3 grame de lactoză la o porție de 100 de grame. Acest lucru face ca aceasta să fie o alegere ideală pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Atunci când se compară brânza de vaci cu alte alternative lactate, cum ar fi iaurtul fără lapte, profilul nutrițional nu se compară. Cele mai multe iaurturi fără lapte conțin mai puțin de 3 grame de proteine per porție și au adesea un gust de arahide.

Brânza de vaci Cottage este nutritivă, extrem de versatilă și conține foarte puțină lactoză per porție. Cei care caută o alternativă de lactate bogată în proteine ar trebui să o ia în considerare.

Concluzie

Brânza de vaci este un superstar și ar trebui să fie recunoscută ca atare. Păstrarea unei minți deschise la alimente noi (sau vechi) poate crește varietatea în dieta ta, oferindu-ți o altă opțiune de alimente nutritive bogate în proteine pentru mese și gustări.

Includerea brânzei de vaci în meniul tău săptămânal face, de asemenea, mai ușor să îți atingi obiectivele referitoare la consumul de proteine, necesarul de calciu și beneficiile probiotice pentru sănătatea intestinală.

Ia în considerare încercarea uneia dintre multele utilizări unice și creative pentru brânza de vaci, astfel încât să poți profita de beneficiile sale nutriționale.