Semințe de pepene roșu. Ce beneficii au și cum se mănâncă

S-ar putea să fiți obișnuiți să le aruncați în timp ce mâncați pepene, dar valoarea nutritivă a semințelor de pepene roșu v-ar putea convinge să nu mai faceți asta.

Semințele de pepene roșu sunt sărace în calorii și sunt pline de nutrienți. Când sunt prăjite, sunt crocante și pot lua cu ușurință locul altor tipuri de gustări mai puțin sănătoase.

Semințele de pepene sunt bogate în vitamine și minerale

Seminţele de pepene roșu sunt benefice atunci când sunt consumate în forma potrivită.

Dacă le mănânci crude, direct din pepene, nu vor avea niciun efect, pentru că nutrienţii nu sunt absorbiţi de organism, din cauza învelişului dur care acoperă miezul.

În schimb, dacă le consumi sub formă de seminţe încolţite sau coapte şi fierte, beneficiezi de o mulțime de vitamine și minerale.

Număr scăzut de calorii

30 de grame de sâmburi de semințe de pepene roșu conțin aproximativ 158 de calorii. Nu înseamnă cu mult mai puțin decât cele 160 de calorii pe care le găsim în aceeași cantitate de chipsuri de cartofi, dar haideți să ne uităm la ceea ce înseamnă 30 de grame.

Un pumn mare de semințe de pepene cântărește aproximativ 4 grame și conține doar 23 de calorii. Mult mai puțin decât o pungă de chipsuri de cartofi!

Magneziu

Unul dintre cele câteva minerale care se găsesc în semințele de pepene roșu este magneziul. Dintr-o porție de 4 grame veți obține 21 mg de magneziu, ceea ce reprezintă 5% din doza zilnică recomandată (DZR).

Magneziul este esențial pentru multe dintre funcțiile metabolice ale organismului. De asemenea, este necesar pentru a menține funcția nervoasă și musculară, precum și sănătatea imunitară, cardiacă și osoasă.

Fier

Un pumn de semințe de pepene roșu conține aproximativ 0,29 mg de fier, adică aproximativ 1,6% din DZR. Poate nu pare mult, dar adulții au nevoie de 18 mg pe zi.

Fierul este o componentă importantă a hemoglobinei - care transportă oxigenul prin corp. De asemenea, ajută organismul să transforme caloriile în energie. Cu toate acestea, semințele de pepene roșu conțin acid fitic, acid care scade absorbția fierului și reduce valoarea lor nutritivă.

Grăsimi "bune"

Semințele de pepene roșu reprezintă, de asemenea, o sursă bună de acizi grași mono și polinesaturați - un pumn mare (4 grame) asigură 0,3 și, respectiv, 1,1 grame.

Aceste grăsimi protejează împotriva atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale și ajută la scăderea nivelului de colesterol "rău" din sânge.

Zinc

Semințele de pepene roșu sunt o sursă bună de zinc. Ele furnizează aproximativ 4% din DZR într-un pumn mare (4 grame).

Zincul este un nutrient important, esențial pentru sistemul imunitar. Este, de asemenea, necesar pentru:

  • sistemul digestiv și cel nervos al organismului
  • regenerarea și diviziunea celulară
  • simțurile gustului și mirosului

Cu toate acestea, la fel ca și în cazul fierului, acidul fitic reduce absorbția zincului.

Beneficiile uimitoare ale consumului de semințe de pepene roșu

Iată cele mai importante beneficii pentru sănătate ale semințelor de pepene roșu.

Bune pentru inimă și imunitate

Semințele de pepene roșu sunt asociate cu o imunitate mai puternică și o stare de o sănătate mai bună. Consumul zilnic al acestor semințe, în cantitate moderată ajută la stimularea sănătății inimii și la menținerea tensiunii arteriale.

Îți face oasele mai puternice

Semințele de pepene roșu au un conținut ridicat de minerale precum cupru, mangan și potasiu. Consumul semințelor este legat de întărirea oaselor și de îmbunătățirea densității osoase.

Stimulează metabolismul

Semințele de pepene sunt o sursă de nutrienți precum acid folic, fier, zinc, cupru, magneziu, potasiu. Aceste semințe sunt considerate a fi foarte hrănitoare, deoarece sunt pline de aminoacizi, proteine și complexul de vitamine B.

Toate aceste substanțe nutritive ajută la stimularea metabolismului.

Bune pentru diabetici

Aceste semințe sunt foarte utile în controlul diabetului. Se știe că reduc nivelul de zahăr din sânge și, prin urmare, pot fi o variantă bună de gustare pentru pacienții cu diabet.

Ajută pentru o piele strălucitoare

Uleiul din semințe de pepene verde este utilizat pe scară largă ca ingredient principal pentru produsele cosmetice pentru că face minuni în tratarea acneei și a semnelor timpurii de îmbătrânire.

Aceste semințe au antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Adăugați câteva semințe în alimentația zilnică pentru a obține o piele vizibil sănătoasă și strălucitoare.

De asemenea, datorită prezenței acizilor grași, previne uscarea și hidratează.

Îmbunătățește calitatea părului

Semințele sunt pline de proteine și fier care sunt cunoscute pentru a îmbunătăți textura și calitatea părului. Ajută la întărirea firelor de păr și, de asemenea, favorizează regenerarea.

Deoarece sunt bogate în magneziu, previn căderea și deteriorarea părului.

Cum se coc semințele de pepene roșu

Coacerea semințelor de pepene roșu este ușoară. Setați cuptorul la 170 grade și așezați semințele pe o foaie de copt. Ar trebui să dureze doar aproximativ 15 minute pentru ca acestea să se coacă, dar este bine să le amestecați la jumătatea timpului pentru a se coace uniform.

Le puteți da un gust și mai bun adăugând puțin ulei de măsline și sare sau presărându-le cu scorțișoară și puțin zahăr. Dacă vreți mai multă aromă, puteți adăuga suc de lămâie și pudră de chili, sau chiar piper cayenne.

Cum se prăjesc semințele de pepene roșu

Uscați semințele de pepene și prăjiți-le într-o tigaie. Păstrați-le timp de mai multe zile în recipiente ermetice.

Aceasta poate fi o opțiune de gustare sănătoasă, dar delicioasă, pentru cei care se simt mereu flămânzi! Vă vor oferi un plus de substanțe nutritive și puteți adăuga aceste mici semințe în salate sau le puteți combina cu fructe uscate pentru un plus de beneficii.

Dacă nu doriți să le consumați sub formă de semințe, atunci le puteți transforma într-o pulbere pentru a vă bucura de aceeași aromă și beneficii.

Cum se prepară infuzia de semințe de pepene roșu

Puteți consuma semințele de pepene roșu și este sub formă de infuzie.

Zdrobește 4 linguri de semințe de pepene și pune-le la fiert în 2 litri de apă timp de 15 minute.

Indiferent de afecţiune, ceaiul astfel preparat trebuie consumat pe parcursul a două zile. A treia zi se face pauză şi se reia a patra şi a cincea zi timp de o lună.

Cum să folosiți semințele de pepene roșu în viața de zi cu zi

Semințele de pepene roșu au multe beneficii pentru sănătate. Deși poate părea că unele cantități de vitamine și minerale sunt scăzute, acestea sunt totuși mult mai bune decât chipsurile de cartofi și alte gustări nesănătoase.

Cantitatea de substanțe nutritive de care beneficiați din semințele de pepene roșu depinde în mare măsură de câte semințe mâncați. Pentru că sunt mici, trebuie să consumați destul de multe pentru a vă bucura de efectele lor benefice.

Cu toate acestea, atunci când compari valoarea lor nutritivă cu cea a altor gustări, semințele de pepene roșu sunt cu mult în față.