Un desert turcesc care ii va face pe toti sa creada ca esti un maestru bucatar, dar care este foarte usor de facut.

Baklava
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 450g foietaj
  • 450g nuci tocate
  • 1 cana unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana apa
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana miere

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava, inclusiv partile laterale.

2. Se toaca nucile si se amesteca cu scortisoara. Se pun 2 foi de aluat in tava, avand grija sa fie unse cu unt, individual. Se presara 2-3 linguri de amestec de nuci deasupra. Se repeta, terminand cu 2 fi de aluat.

3. Cu ajutorul unui cutit ascutit, se taie prajitura in forme patrate. Se da la cuptor timp de aproximativ 50 de minute, pana cand baclavaua este aurie.

4. Pentru sos, se fierbe zahar si apa, pana cand zaharul se topeste. Se adauga vanilie si miere. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute.

5. Se scoate baclavaua din cuptor si se adauga sos peste ea. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste.