Brioșele cu banane, moi și umede, cu ciocolată topită, sunt deliciul suprem și o modalitate excelentă de a folosi bananele prea coapte.

Brioșe cu banane și ciocolată

Putem spune că sunt o variantă proaspătă a clasicei banana bread.

Cum se prepară brioșele cu banane și ciocolată

Preparare 5 minute
Gătire 25 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 8 linguri de unt nesărat, (aprox. 114 g), înmuiat
  • 130 g zahăr granulat
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei, ușor bătute
  • 3 banane, foarte coapte, pasate grosier cu o furculiță
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 190 g de făină universală, măsurată corect
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 0,5 linguriță de sare
  • 180 g chipsuri de ciocolată semidulce (sau ciocolată de menaj, tăiată în bucățele mici)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de brioșe de 12 bucăți cu folii de hârtie.

Într-un castron, bateți împreună 8 linguri de unt înmuiat cu zahărul. Adăugați 2 ouă bătute.

Adăugați 3 banane pasate și 1 linguriță de extract de vanilie și amestecați până la omogenizare.

Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făină, bicarbonat de sodiu și sare. Adăugați ingredientele uscate în ingredientele umede și amestecați până când sunt încorporate.

Adăugați 135 de grame de chipsuri de ciocolată (sau ciocolată de). Împărțiți aluatul în mod egal în formele de brioșe și presărați uniform restul de 45 de grame de chipsuri de ciocolată deasupra. Coaceți la 180 de grade pe raftul central timp de 25-30 de minute sau până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Trucuri pentru brioșe cu banane și ciocolată ușor umede și pufoase

Există 3 puncte cheie pentru a obține brioșe umede și fragede:

  • Folosiți banane foarte coapte sau prea coapte. Bananele necoapte vor fi greu de pasat și nu se vor încorpora bine în aluat.
  • Nu vă zgârciți la unt. Deoarece nu există niciun alt "lichid" în această rețetă, este nevoie de unt pentru brioșe moi.
  • Nu coaceți prea mult. Testați gradul de coacere introducând o scobitoare în centru după 25 de minute și continuați coacerea doar dacă vedeți aluat umed pe scobitoare.

Cu ce se poate înlocui ciocolata

Puteți omite ciocolata dacă preferați o brioșă simplă. Bananele coapte sunt suficiente pentru a oferi aromă, umiditate și dulceață naturală. De asemenea, puteți înlocui chipsurile de ciocolată cu o cantitate egală de nuci tocate și prăjite, sau stafide.

Se tot folosi banane congelate?

Dacă aveți banane prea coapte și nu sunteți gata să le folosiți, puneți-le într-o pungă cu fermoar (cu tot cu coajă) și congelați-le pentru mai târziu. Înainte de a adăuga bananele coapte congelate în rețetă, dezghețați-le complet la temperatura camerei sau în frigider peste noapte.

Bananele congelate tind să elibereze mai multă umiditate, așa că decojiți-le și uscați-le ușor cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de lichid.

Calorii și valori nutriționale

Din acestă compoziție ies 12 brioșe. O brioșă cu banane și ciocolată are 290 calorii.

  • Calorii

    290kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    38g

  • Zaharuri

    20g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    14g

  • Grăsimi saturate

    8g

  • Colesterol

    48mg

  • Sodiu

    215mg

  • Vitamina A

    300IU

  • Vitamina C

    3mg

  • Calciu

    20mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.