Brioșele cu banane, moi și umede, cu ciocolată topită, sunt deliciul suprem și o modalitate excelentă de a folosi bananele prea coapte.
Putem spune că sunt o variantă proaspătă a clasicei banana bread.
Cum se prepară brioșele cu banane și ciocolată
Ingrediente
- 8 linguri de unt nesărat, (aprox. 114 g), înmuiat
- 130 g zahăr granulat
- 2 ouă mari, la temperatura camerei, ușor bătute
- 3 banane, foarte coapte, pasate grosier cu o furculiță
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 190 g de făină universală, măsurată corect
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 0,5 linguriță de sare
- 180 g chipsuri de ciocolată semidulce (sau ciocolată de menaj, tăiată în bucățele mici)
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă de brioșe de 12 bucăți cu folii de hârtie.
Într-un castron, bateți împreună 8 linguri de unt înmuiat cu zahărul. Adăugați 2 ouă bătute.
Adăugați 3 banane pasate și 1 linguriță de extract de vanilie și amestecați până la omogenizare.
Într-un bol separat, amestecați ingredientele uscate: făină, bicarbonat de sodiu și sare. Adăugați ingredientele uscate în ingredientele umede și amestecați până când sunt încorporate.
Adăugați 135 de grame de chipsuri de ciocolată (sau ciocolată de). Împărțiți aluatul în mod egal în formele de brioșe și presărați uniform restul de 45 de grame de chipsuri de ciocolată deasupra. Coaceți la 180 de grade pe raftul central timp de 25-30 de minute sau până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Trucuri pentru brioșe cu banane și ciocolată ușor umede și pufoase
Există 3 puncte cheie pentru a obține brioșe umede și fragede:
- Folosiți banane foarte coapte sau prea coapte. Bananele necoapte vor fi greu de pasat și nu se vor încorpora bine în aluat.
- Nu vă zgârciți la unt. Deoarece nu există niciun alt "lichid" în această rețetă, este nevoie de unt pentru brioșe moi.
- Nu coaceți prea mult. Testați gradul de coacere introducând o scobitoare în centru după 25 de minute și continuați coacerea doar dacă vedeți aluat umed pe scobitoare.
Cu ce se poate înlocui ciocolata
Puteți omite ciocolata dacă preferați o brioșă simplă. Bananele coapte sunt suficiente pentru a oferi aromă, umiditate și dulceață naturală. De asemenea, puteți înlocui chipsurile de ciocolată cu o cantitate egală de nuci tocate și prăjite, sau stafide.
Se tot folosi banane congelate?
Dacă aveți banane prea coapte și nu sunteți gata să le folosiți, puneți-le într-o pungă cu fermoar (cu tot cu coajă) și congelați-le pentru mai târziu. Înainte de a adăuga bananele coapte congelate în rețetă, dezghețați-le complet la temperatura camerei sau în frigider peste noapte.
Bananele congelate tind să elibereze mai multă umiditate, așa că decojiți-le și uscați-le ușor cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de lichid.
Calorii și valori nutriționale
Din acestă compoziție ies 12 brioșe. O brioșă cu banane și ciocolată are 290 calorii.
-
Calorii
290kcal
-
Proteine
3g
-
Carbohidrați
38g
-
Zaharuri
20g
-
Fibre
2g
-
Grăsimi
14g
-
Grăsimi saturate
8g
-
Colesterol
48mg
-
Sodiu
215mg
-
Vitamina A
300IU
-
Vitamina C
3mg
-
Calciu
20mg
-
Fier
2mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.