Pastele cu creveți și sos alb sunt simplu de făcut. Rețeta conține o listă scurtă de ingrediente, dar are atât gustul cât și calitatea de la restaurant.

Paste cu creveți și sos alb

Dacă vă dați puțin silința, aceste paste cremoase făcute în casă cu creveți și sos alb sunt mult mai bune decât cele din oraș, deoarece nu sunt prea sărate așa cum tind să fie cele de la restaurant și nici nu primiți nota de plată la finalul mesei!

Rețeta este făcută cu fettuccine, într-un sos cremos de parmezan, acoperite cu creveți sote, cu usturoi. O cină ușoară, ce are savoarea unui preparat rafinat!

Iar dacă gătiți sosul în timp ce pastele sunt pe aragaz, puteți fi gata cu întreaga masă în mai puțin de 30 de minute.

Cum gătiți pastele perfecte

În primul rând, țineți cont ca întotdeauna apa să fie sărată. Asta, dacă vreți ca pastele să fie bine asezonate când le scoateți din oală. Mai mult, Pastele trebuie gătite al dente, adică fragede, dar tari.

Aceasta este una dintre cele mai ușoare cine pe care le puteți face. Este perfectă și pentru lunile mai calde, deoarece implică foarte puțin timp petrecut lângă aragazul fierbinte, dar este și suficient de consistentă pentru cele mai mari pofte.

Cum se fac pastele cu creveți și sos alb

Fierbeți pastele și, în timp ce acestea sunt pe foc, fierbeți și ingredientele pentru sos. Adăugați creveții într-o tigaie fierbinte și gătiți până când devin roz opac. Puneți apoi creveții și pastele împreună cu sosul cremos și… serviți. Sunt o cină perfectă, ușoară pentru orice seară a săptămânii.

Cel mai bine ar fi să utilizați cei mai mari creveți pe care îi puteți găsi. Dacă sunteți în căutarea unei prezentări mai plăcute, lăsați-le coada. Cu toate acestea, dacă vreți o mâncare mai ușoară și nu doar o prezentare elegantă, îndepărtați cozile înainte de a-i găti. În loc de fettuccine, puteți folosi și alte tipuri de paste lungi, cum ar fi spaghetele sau vermicelli.

În plus, la fel de important este să vă asigurați că gătiți sosul cremos de parmezan la foc mic. Nu lăsați niciodată să fiarbă pentru că s-ar putea „tăia” precum maioneza. Parmezanul proaspăt ras reprezintă o componentă esențială a acestui fel de mâncare, deoarece se va topi mult mai bine decât cel mărunțit doar.

Cum știți dacă creveții sunt gătiți

Creveții se fac foarte repede. Odată ce devin roz și opaci, atunci știți clar că sunt gata. În mod normal, durează cam 3-4 minute pentru a găti creveții de mărime medie. Asigurați-vă că nu îi scăpați din vedere, astfel încât să nu se gătească prea mult.

Rețeta de paste cu creveți și sos alb

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de creveți decojiți (cu coada îndepărtată dacă așa doriți)
  • 300 de grame de paste Fettuccine
  • 5 linguri de unt, utilizare împărțită
  • 240 grame de smântână
  • 70 de grame de parmezan proaspăt ras
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • 2 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu le clătiți (acest lucru ajută sosul să se lipească mai bine de paste).

După aceea, topiți 4 linguri de unt într-o cratiță la foc mediu mic. Adăugați smântâna și lăsați la foc timp de 4-5 minute sau până când se îngroașă, dar atenție, să nu fiarbă! Se pune și parmezanul, amestecând continuu, până când brânza se topește. Asezonați sosul cu sare și piper după gust.

În paralel, încingeți 1 lingură de unt într-o tigaie mare la foc mediu-înalt. Adăugați creveții în tigaie și asezonați cu sare și piper. Gătiți-i timp de 3-4 minute, amestecând din când în când, până când aceștia își schimbă culoarea. Adăugați apoi usturoiul în tigaie și gătiți încă 30 de secunde.

Scurgeți pastele și amestecați cu sosul. Aranjați creveții deasupra și presărați pătrunjelul, apoi serviți.

Sugestii de servire

Aceste paste cu creveți și sos alb se potrivesc de minune cu foarte feluri de mâncare. Iată câteva lucruri delicioase de servit cu ele:

Trucuri pentru cele mai bune paste cu creveți și sos alb

Pregătirea pastelor

Nimic nu este mai rău la gust decât un castron de paste moi, fără vlagă. În această rețetă, pastele trebuie făcute al dente pentru că așa li se va simți gustul mai bine. Și pentru asta, vă recomandăm să gustați pastele înainte de a fi gata, cu 3 până la 4 minute înainte de cum scrie pe instrucțiunile de pe ambalaj. Ar trebui să fie puțin tari la mijloc, deoarece se vor mai găti și în sos și vor fi perfecte.

Gătirea excesivă a creveților

Nu subestimați niciodată cât de repede se pot găti creveții. În funcție de dimensiunea lor și de căldura tigăii, se pot face chiar și într-un minut, așa că fiți cu ochii pe ei! De îndată ce nu mai sunt translucizi, sunt gata! Puneți-i deoparte pe o farfurie si continuați cu sosul. Doar spălați bine tigaia înainte, pentru că dacă nu, veți face o îmbinare de sucuri și gusturi. De altfel, utilizarea creveților cu coajă ar oferi și mai multă aromă, dar asta doar dacă vă place să vă folosiți mâinile în timp ce mâncați paste. Dacă nu vă deranjează să vă murdăriți, nu ezitați să lăsați și coaja!

Nu folosiți parmezan ras

Acest sos cremos depinde în totalitate de parmezanul folosit. Cele mai multe dintre tipurile de parmezan ras vândute la supermarket sunt amestecate cu conservanți pentru a menține brânza uscată. Din păcate, acest lucru poate face să aibă o altă textură, dar și să se topească mai greu.

Calorii și valori nutriționale

O porție de paste cu creveți și sos alb are aproximativ 690 calorii.

  • Calorii

    690kcal

  • Proteine

    41g

  • Carbohidrați

    52g

  • Zaharuri

    1g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    35g

  • Grăsimi saturate

    26g

  • Colesterol

    477mg

  • Sodiu

    743mg

  • Potasiu

    325mg

  • Vitamina A

    1500IU

  • Vitamina C

    5mg

  • Calciu

    455mg

  • Fier

    5mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.