Tarta sărată este o idee foarte bună pentru o cină rapidă sau pentru o gustare. Se face foarte simplu, este sănătoasă, iar dacă folosiți aluat gata preparat, tot ce aveți de făcut este să amestecați toate celelalte ingrediente și să puneți la cuptor.

Astăzi vă propunem o tartă cu spanac și brânză feta, pentru că piețele sunt pline de verdețuri și puteți găsi spanac proaspăt. 

Tartă cu spanac și brânză feta
Timp total 1 oră

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece
  • 2 gălbenușuri
  • 5 linguri apă

Pentru umplutură:

  • 1 kg spanac
  • 300 g brânză feta
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Amestecați făina cu untul tăiat bucățele, până obțineți un aluat sfărâmicios. Începeți să încorporați gălbenușurile și apa și frământați până obțineți un aluat omogen.

Întindeți aluatul într-o tavă rotundă, pentru tartă, tapetată cu unt. Întindeți aluatul și pe pereții tăvii, astfel încât să îmbrăcați interiorul tăvii în aluat.

Curățați spanacul și opăriți-l timp de 5 minute. Scurgeți apa și tocați spanacul mărunt. Zdrobiți brânza cu o furculiță, bateți bine ouăle și amestecați toate ingredientele într-un bol.

Puneți smântâna lichidă treptat, iar dacă vi se pare compoziția prea lichidă, nu puneți toată smântâna.

Turnați compoziția peste aluat și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când tarta este rumenită.

Serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!