Aluat foietaj cu mac

Aluat foietaj cu mac retete: cum gatesti aluat foietaj cu mac si cele mai gustoase retete de taitei cu mac, prajitura cu mac, cozonac cu mac moldovenesc, chec cu mac si cocos, retete foietaj cu diferite umpluturi, foietaj cu branza dulce si stafide, foietaj cu crema de vanilie si fructe, prajitura cu mac si glazura de ciocolata, rulada cu mere cu foietaj, pizza cu aluat de clatite.

Saratele spirale din aluat de foietaj

O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare

Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj

.1 pachet aluat foietaj .8 buc. pulpe inferioare(sau cate doriti) .8 felii branza topita feliata .1 ou .seminte (mac susan,dovleac......ce preferam) .faina .sare piper

Crenvursti in aluat de foietaj

-1 pachet de aluat de foietaj( 500g)congelat -1 conserva de crenvursti -1 ou -mac

Rulada de mere cu aluat foietaj

2 foi aluat foietaj 1 kg mere un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele) scortisoara zahar vanilat esenta de vanilie 1galbenus mac Pentru decor zahar pudra

Pateuri cu ciuperci si cascaval

o foaie aluat foietaj, 6 ciuperci champignon, cascaval, 1 ou, mac, oregano, sare

Gatisoare cu visine

1 aluat foietaj fara drojdii, 1 borcan de 350gr. dulceata de visine mac pentru presarat

Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)

Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână.  Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Saleuri cu mac, susan si chimen

Ma gasiti si pe blogul meu culinar! http://bunataticulinare.wordpress.com Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g foietaj Bella am folosit eu Un ou sare mac susan chimen

Trandafiri aperitiv din foietaj

- aluat foietaj - mezeluri feliate

Quiche Lorraine cu aluat de foietaj

400 gr aluat foietaj,75 gr kaizer,175 gr ceapa,15 gr unt,2 oua,100 ml lapte,boia, piper, sare,50 gr cascaval

Pateuri spirala

Pentru aprox. 50 de spirale iti trebuie doar: 1. 1 aluat de foietaj 2. 1 ou 3. cateva lingurite de chimen 4. cateva lingurite de mac 5. cateva lingurite de susan

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Foietaj cu carnati

1 pachet de aluat foietaj 1 ou Branza Salam Carnati Ardei verde

Trandafiri din aluat foietaj si mere

275 g aluat foietaj 3 mere 3 linguri miere 1/2 lamaie nuca Mai avem nevoie unt pentru uns tava faina pentru infainat masa si tapetat tava zahar pudra pentru pudrat

Vol au vent cu crema de branza

(18 bucati cu diametrul de 6 cm) 400 g aluat foietaj 1 ou 1 lingura seminte susan 1 lingura seminte de mac 200 g crema de branza cu verdeata &nbsp

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

1 aluat de foietaj (eu am avut de la Bella) 50 gr masline negre 50 gr masline verzi 2 carnati afumati,sau orice alt mezel afumat 300 gr cascaval 1 ardei gras rosu

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

1 pachet de aluat de foietaj sau frantuzesc sos picant de rosii 100 gr de parmezan ras

Rulouri cu gem cu aluat de foietaj

Descoperă cum să faci rulouri cu gem folosind aluat de foietaj! O rețetă simplă și rapidă pentru un desert perfect, ideal pentru orice moment al zilei.

Trandafiri din foietaj

Aluat de foietaj,felii subtiri de parizer,ou pentru uns,sare,piper.

Mar in foietaj

2 mere aluat foietaj 1 ou faina scortisoara sos caramel inghetata pentru servit Sos caramel: zahar unt smantana lichida

Felii de foietaj caramelizat

aluat foietajzahar 200 grscortisoarazahar vanilat burbon

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

1 pachet aluat foitaj Linco. Pt umplutura: 400 g salam afumat 1 ou sare piper 2 lingurite oregano 1 lingurita enibahar mac.

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Japoneze cu mac sau susan

Aluat:500 gr faina300 ml lapte50 gr unt topit25 gr drojdie1 lingurita de sare1 lingurita de zaharFinisare:1 galbenus de ou3 linguri laptemac, susan

Foietaj cu bacon , branza si ciuperci

1 pachet aluat foietaj 200 g salam uscat picant 150 g bacon 200 g branza telemea 1 cutie ciuperci ketchup 1-2 oua

Foietaj cu visine,banane si lichior de cocos

1 aluat foietaj (eu am folosit o singura foaie) 300 gr visine fara samburi 30 ml apa 1 banana(preferabil destul de coapta) 6 lgte lichior cocos sos afine 3 lg zahar

Pateuri cu branza de oi

1kg foietaj 300 g branza de oi 2 oua piper mac

Foietaj surpriza

4 bucati cotlet 1 pachet aluat foietaj 1/2 pahar apa 1/2 pahar vin ulei 1 ceapa o mana de spanac congelat 1 ou fiert tare 2 oua crude 4 felii de cascaval 1 gogosar in otet seminte de susan sare,piper

Pulpe de pui umplute,in foietaj

8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita 1 foaie aluat foietaj susan oregano ulei de masline 1 ardei gras rosu 3 linguri de cascaval ras 1 ou sare piper macinat

Croissant cu prosciutto si wurstel

2 pachete de foietaj din comert 2 galbenuse 1 pachet wurstel 150g prosciutto feliat subtire 100g cascaval ras -seminte de mac

Foietaj cu rubarbar

un aluat de foietaj 2-3 buc rubarbar zahar pudra optional 1 lingura zahar brun si o lingura frisca lichida sau sm^ant^ana de gatit 1 ou batut cu apa minerala

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Prajitura cu mac

Avem nevoie de: Pentru aluat -300 gm faina -170 gm margarina -2 lingurite drojdie instantanee -4 linguri de lapte( daca se foloseste drojdie obisnuita se dizolva in lapte cald) -4 linguri de zahar -1 galbenus de ou Pentru umplutura cu mac -2oo gm de mac ( macinat in masina de zahar sau mixer) -400gm zahar -100gm margarina -2 galbenusuri -1 cana de faina -1 cana pesmet -300ml lapte rece -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie - 3 albusuri batute spuma

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală.  Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Pachețele de foietaj umplute cu banane

Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Cârnăciori în foietaj. O gustare rapidă și delicioasă

Descoperă secretul cârnăciorilor perfecți în foietaj! Ușor de făcut, aceste gustări sunt ideale pentru petreceri sau ca snack-uri rapide.

Melci cu nucă din foietaj - rețeta simplă și rapidă

Melci cu nucă din aluat de foietaj, o rețetă tradițională românească, simplă și rapidă de preparat. Un desert delicios și aromat, perfect pentru orice ocazie.

Rulada cu mac - baigli

Pt. aluat: 550 gr faina 200 ml lapte 200 gr unt 70 gr zahar brut 100 gr smantana 2 galbenusuri 7 gr drojdie uscata Pt. umplutura: 200 gr mac 70 ml lapte 150 gr zahar 2 albusuri 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

3 jumatati piept de pui dezosat 1 borcan mici cu ciuperci patrunjel verde gogosari in otet 1 foaie aluat foietaj 7 felii muschi file sare piper boia de ardei dulce 1 lingura ulei 1 ou

Brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella

Impresionează-ți familia cu un brad de Crăciun comestibil din aluat de foietaj și Nutella! Rețetă simplă și rapidă pentru un desert de sărbătoare unic și delicios.

Paine de casa cu mac

1 kg faina 60 gr drojdie 2 lingurite zahar un praf de sare margarina, mac.

Pachețele foietaj cu banane și ciocolată

Descoperă o rețetă simplă de foietaj cu banane și ciocolată! Un desert delicios și ușor de făcut, perfect pentru orice moment al zilei.

Placinta cu pui, smantana si foietaj

1 piept de pui dezosat 1 ceapa 1 morcov 5-6 linguri smantana groasa de tara 400 gr aluat foietaj sare piper 1 varf de cutit rozmarin uscat 2 linguri ulei 1 ou 4-5 crengute patrunjel verde

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.

Foietaj cu branza si parizer

1 pachet cu aluat de foietaj250 g branza proaspata de vaci, 200 g parizer, 3 oua,200 g cascaval,sare , piper, patrunjel verde.

Prajitura cu mac, gem si nuca

Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt

Paine impletita cu mac

500g faina alba 15g drojdie proaspata 210-220ml apa calduta 1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei 1 lingurita sare 1 ligurita miere mac pt ornat

Flori de foietaj cu mere

Avem nevoie de : -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii -5 mere mari -zahar -zahar pudra -scortisoara macinata -sucul de la o lamie -pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate portocale pitice"kumquat"

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

400 gr aluat foietaj 1 piept de pui dezosat 1 morcov 1 ceapa mare 350 gr ciuperci conservate 300 gr rosii in suc propriu 1/2 legatura patrunjel verde sare piper 2 linguri ulei 1 catel usturoi 1 lingurita marar uscat 1 ou

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac