Retete cu Anason
Compot de mandarine
Fructele devin mai aromate și mai gustoase atunci când le servim sub formă de compot sau dulceață. Zahărul în cantitatea potrivită le ajută să își elibereze mai bine aromele și să poată fi stocate mai mult timp. Nimic nu se compară cu un borcan de compot din fructul preferat, fie că este făcut vara sau iarna. Astăzi vă propunem o rețetă de compot de mandarine, pe care o puteți adapta și pentru alte fructe citrice, cum ar fi portocale, clementine sau chiar grapefruit. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că va trebui să adaptați cantitatea de zahăr, în funcție de cât de dulci sau acre sunt fructele.
Ciocolată caldă cu condimente
Ciocolata caldă este una dintre cele mai bune băuturi în sezonul rece. Dulce și catifelată, ciocolata caldă se poate obține acasă, la fel de bună cum este cea din restaurante, fără să folosiți ciocolată instant. Secretul unei ciocolate calde ca la carte este să fie cremoasă și să nu aibă gustul acela prăfos, cum este cea la plic. Pentru a obține acest efect, trebuie să folosiți ciocolată adevărată, de calitate superioară. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi are un gust îndrăzneț, aparte, datorită combinației de condimente.
Coaste filipineze
Coaste de porc, cu glazura de miere si condimente. Un gust care te dce cu gandul in Filipine.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.
Chutney picant de prune
Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.
Pui Biryani
O reteta savuroasa si foarte aromata, pentru zilele in care simti nevoia de preparate speciale.
Anasonul Stelat Si Beneficiile Sale Asupra Sanatatii
Anasonul chinezesc sau indian, cunoscut si sub numele de anason stelat, este originar din sudul Chinei si din Nordul Vietnamului. Folosit destul de des pentru a da aroma mancarurilor, este putin cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce starii de sanatate. Putini sunt cei care stiu ca are un rol important ca expectorant in bronsita, este diuretic si contribuie la calmarea durerilor abdominale si la eliminarea gazelor.
Prajitura Cu Migdale Si Sirop De Citrice
Incearca aceasta reteta de prajitura cu migdale, facuta cu portocale si lamai pentru o aroma de citrice.
Supa Pho De Pui
Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.
Păstrăv la tigaie, cu legume în vin alb
Pestele este oricand o alegere sanatoasa. In plus este foarte usor de facut, iar reteta de mai jos imbina arome delcioase.
Varza Rosie In Suc De Rodie
Transforma banala varza rosie intr-un preparat special prin adaugarea sucului de rodie dulce si a condimentelor.
Fursecuri Cu Sos De Caramel
Reteta clasica de fursecuri, servite cu sos de caramel condimentat, pentru un desert irezistibil.
Pui Malaezian
Un pui aromat cu condimente asiatice, care va suprinde placut intreaga familie.
Ridichii Murate - Pentru Un Gust Racoritor
Ridichiile murate merg perfect cu pestele si fructele de mare sau intr-un sandwich cu paine proaspata, prosciutto si mozzarella.
Muschiulet Cu Fructe
cca 1 kg muschi de porc, 100 ml ulei de masline, un pahar de vin alb, sare piper,condimente amestec uscate (cimbrisor, dafin, piper, usturoi, oregano, anason, busuioc, coriandru), 3 portocale, 2 mere, 100 g cascaval, 3-4 ciuperci, rosii chery in bulion(sau rosii cheri proaspete si un pahar de suc de rosii)
Coronita Festiva
Aluat: 500 g faina, 200g unt, 2 linguri iart sau apa minerala, 2 oua, 1 praf de sare, seminte de susan, 1 ou pentru uns. Umplutura: cca 700g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan, 400g ciuperci, 1 ceapa mare, 4-5 catei de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, sare, piper, condimente. amestec(cimbrisor,dafin,oregano,anason,coriandru,busuioc)o legatura patrunjel verde,3 morvovi fierti in apa cu sare,cca 50 ml ulei,2 oua
Rinichi de porc in sos de vin aromat
500 g rinichi de porc 2 cepe 1/2 cutie de rosii in bulion sau 4-5 rosii decojite 5-6 catei usturoi pisat 4 catei de usturoi intregi sau taiati grosier 1 lingura > sau ierburi aromatice de care dispuneti 300 g vin rosu sec 3 linguri ulei de masline 150 gr emmental ras sau parmezan 2-3 frunze de dafin 1 ramurica de cimbru 1 lingurita cimbru boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta anason cuisoare sare piper.