Aperitive cu ardei copti

Aperitive cu ardei copti retete: cum gatesti aperitive cu ardei copti si cele mai gustoase retete de ardei copti cu sos de smantana, aperitive cu vinete, aperitive cu vinete coapte, friptura cu dulceata de ardei iute, aperitive de post, aperitive fara carne, aperitive mese festive gustoase, ardei umpluti fara orez, ardei umpluti de post, ardei umpluti de post reteta.

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei grasi rosii (copti), cascaval, pesmet, oua, sare, piper, ulei,

Rulouri cu omleta si ardei copti

- 2 lipii libaneze- 4 oua- 2 ardei copti (fara samburi si cotor)- 6 linguri lapte- 2 linguri ulei- sare- piper

Rulouri din ardei copti

2 ardei grasi galbeni sau portocalii, de dimensiune medie, taiati in jumatatiUmplutura la alegere

Hummus cu ardei copți

Dacă v-ați plictisit de gustul de hummus tradițional, îi puteți da o notă de originalitate combinându-l cu ardei copt. Pe lângă gustul deosebit și aroma de fum, hummusul va avea și o culoare foarte frumoasă, portocalie, care îl va face extrem de apetisant. Puteți alege năut gata fiert, pentru a vă ușura treaba, sau puteți să îl fierbeți voi, dar trebuie să țineți cont de faptul că necesită câteva ore bune de fierbere. Și dacă tot aveți ardei copți la îndemână, vă invităm să încercați și Muhammara, această pastă de ardei copți cu nuci, inspirată tot din bucătăria orientală. 

Hummus cu ardei copți și roșii uscate

Hummusul, celebra pastă de năut atât de cunoscută și apreciată în bucătăria orientală, poate fi combinată cu tot felul de alte ingrediente, în funcție de gusturi și de preferințe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de hummus cu ardei copți și roșii uscate, cu o culoare foarte apetisantă și o aromă deosebită. Se face în câteva minute, poate fi savurată inclusiv în perioada postului și este potrivită și pentru vegetarieni. 

Salata de ardei copti cu sos de smantana

5-6 buc. ardei capia sau ardei gras rosu1-2 linguri ulei de masline1-2 linguri suc de lamaie sau otet balsamic200 g smantanasarepiperbusuioc verde sau patrunjel

Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii

500 g ardei copti 1 ardei iute 3 rosii 5 catei usturoi 1 cana suc de rosii 1 ceapa sare piper

Mancarica de ardei copti

un pachet de ardei copti din congelator (in medie 15 ardei) un morcov o ceapa alba sare piper coriandru 2 catei de usturoi 300 ml suc de rosii patrunjel verde tocat 30 ml ulei

Pasta de ardei copti cu usturoi

5-6 catei de usturoi 1/2 kg de ardei copti ulei de masline 3ml sare piper

Mancare de ardei copti

1 kg de ardei copti;3-4 pulpe de pui;2 cepe;3-4 catei de usturoi;suc de rosiipatrunjel verdesare; piper

Placinte ardelenesti cu cartofi copti si ceapa

Aluat: 200ml lapte caldut 50g unt topit 10g sare grunjoasa 10g zahar 500g faina alba 7g drojdie uscata Umplutura 500g cartofi copti zdrobiti ( grosier) 5g sare grunjoasa 1 ceapa mare 1 lingura ulei de masline Pentru prajit Ulei de palmier

Tocana de ardei copti

2 cepe mari, 2 morcovi, rosii mari, o conserva de rosii intregi,7-8 aripioare, 5-6 ardei copti

Ciorba de vacuta cu ardei copti

2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare

Pilaf cu carne de gaina si ardei copti

o ceapa 1 gaina de 1,3 kg, 300 g orez ulei, 1 kg de ardei copti, sare, piper boia de ardei iute.

Mincare de ardei copti cu pulpe de pui

1 kg ardei gras si capia copti 1 kg pulpe de pui 2 cepe ulei 750 ml suc de rosii sare piper ardei iute foi de dafin

Tocanita de vinete cu ardei copti

2 cepe 7-8 ardei copti 2 vinete coapte 3 linguri pasta de tomate 5 linguri de ulei sare piper boabe 1 frunza de dafin

Supă cremă de ardei copți

Supa cremă de ardei copți este ideală mai ales în sezonul rece. Este plină de vitamine, se face extrem de simplu și are un gust bogat și cremos care vă va cuceri instantaneu.

Pui cu ardei copti si smantana

6 aripioare de pui 1.5 kg de ardei gras si gogosari copti 3 linguri smantana 1-2 linguri faina Sare piper

Fasole cu sos de ardei copti

300 g fasole fiarta 4 ardei copti cojiti o ceapa ulei pentru calit o lingura sos iute o lingura zarzavat o lingura pasta de tomate sare,

Salata de pui cu ardei copti

Ingrediente pentru 3-4 portii: 700 gr piept de pui taiat cubulete 3-4 linguri de masline negre, sarate 3 ardei copti (la borcan, in otet) 1 ardei gras mic si rosu 10 rosii cherry o ceapa mica 2 felii groase de branza feta jumatate de lingura de busuioc uscat (ori verde si tocat marunt) sare, piper paine prajita

Salata de ardei copti cu rosii si usturoi

Si pentru ca tot este sezonul salatelor din legume de orice fel m-am gandit sa fac o salata de ardei copti cu rosii coapte si usturoi nou. -1 kg ardei gras -4-5 rosii -4-5 catei de usturoi -30 ml ulei de masline -50 ml otet de mere -sare.

Romesco - pastă spaniolă de ardei copți

Fiecare bucătărie internațională are câteva preparate semnătură. Așa cum nu există român care să nu știe gustul sarmalelor, la fel nu există spaniol care să nu fi gustat Romescu, celebra pastă de ardei copt.  Cu o culoare foarte apetisantă și o textură cremoasă, Romesco este un sos de ardei copt, cu migdale și alune, delicios și ușor de făcut. Merită să îl încercați măcar o dată și vă garantăm că vă veți îndrăgosti de gustul lui. 

Ardei copți pentru iarnă, la borcan

Nimic nu se compară cu o salată de ardei copți, pe post de garnitură, fie că vorbim de ardei proaspăt copți sau păstrați peste iarnă. Este momentul optim pentru a coace și conserva ardeii kapia pentru iarnă, fie că alegeți să îi păstrați la congelator sau la borcan. Metodele sunt asemănătoare, modul de preparare nu diferă cu nimic și sunt la fel de gustoși și se păstrează la fel de bine, indiferent cum ați alege să îi păstrați. Ardeii copți puși la borcan au avantajul că pot fi serviți imediat și nu trebuie să așteptați să se decongeleze.

Cosulete de linte cu guacamole

Ingrediente pentru cosulete:1 conserva mica de linte Bonduelle1 galbenus50 gr parmezan ras30 gr pesmetIngrediente guacamole3 avocado copti1/2 ceapa verde1 lingura ulei de maslinesucul de la 1/2 lamaieIn reteta originala 1 ardei mic iute rosu mixat in crema (eu nu am folosit pentru ca nu ne place iute) sare

Ardei iuti umpluti cu branza

ardei iuti,bacon (cate o felie pentru fiecare jumatate de ardei),branza tip Philadelphia/ Almette/ Exquisa,cimbru

Pastă de ardei copți cu usturoi și muștar (pentru iarnă)

Pasta de ardei copt este o alegere delicioasă alături de o friptură sau pur și simplu, servită pe pâine. Se face foarte ușor și poate fi păstrată foarte bine peste iarnă, în borcane.  Dacă ați copt o cantitate mai mare de ardei pentru iarnă sau pentru zacuscă, păstrați și pentru această rețetă. Merită să o încercați și vă asigurăm că vă va cuceri de la prima gustare!  Pasta de ardei copt seamănă destul de mult cu un sos și poate fi servită în orice combinație. 

Salata de vinete cu ardei copt

1 kg vinete , 2 ardei grasi, 2 ardei kapia, 2 cepe medii, sare, piper, 100-150 ml ulei

Budinca cu ardei si paste

penne rigate 400 gcascaval 200 gsmantana 400 gbranza 200 gardei verzi 2 bucatiardei rosii 2 bucatisare 1 lingurita

Inele de ardei

2 oua, 1 ardei mare, 3 linguri ulei, sare, piper

Ardei iuti, murati si copti

250 g ardei iuti apa o masura otet doua masuri

Tocanita de post cu ardei copti

8 ardei copti2 cepeo lingura bulion de casao lingura de fainaboia de ardei dulcesarepipercimbrupatrunjel verdecativa catei de usuroi

Salata de vinete cu ardei (congelate)

1 punga vinete congelate 2 ardei grasi copti congelati 1 ceapa 1 ou fiert 1 galbenus crud 1 lingurita mustar o cana ulei sare zeama de lamiie.

Pesto de ardei copti

ardei gras (sau capia) 1,5 kg, sare, ulei de masline, usturoi ( 3 catei), 2 pumni de miez de nuca, la sfarsit putin pamezan

Ardei copt umplut cu branza

ardei gras, felii de branza sau cascaval, oua, pesmet, faina, susan sare, piper

Pasta de ardei copti

8 ardei rosii grasi 4 catei de usturoi 1/4 pahar de ulei de masline 1 ardei iute 2 linguri otet balsamic 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita piper 5-7 frunze de menta (optional)

Placinta cu pui si legume monti

1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ceapa mare, 1 cutie ciuperci, 2 cani faina integrala, 2 cai tarate de grau, 500g cascaval, sare dupa gust, busuioc

Cremă de brânză cu avocado și usturoi

Crema de avocado cu brânză și usturoi este o alegere excelentă pentru micul dejun, pe post de gustare rapidă sau atunci când aveți de preparat un aperitiv.

Crema de morcovi

5-6 morcovi,2 cepe,1 ardei gras,1 lingurita chimen,ulei, delikat,marar

Supa crema de ardei copti

4 ardei grasio ceapa potrivita4 catei de usturoi2 l zeama de legumeulei de maslinesarepiper rosu

Briose cu Cascaval Sofia si ardei gras

200 g faina200 ml lapte2 oua2 linguri ulei1 plic praf de copt100 g cascaval100 g ardei gras

Pastă de avocado cu usturoi

Chiar dacă este un fruct, avocado se încadrează perfect în rețete sărate. În plus, este o sursă excelentă de grăsimi vegetale, Omega 3 și Omega 6 și poate fi inclus în aperitive, servit simplu sau sub formă de pastă, în diverse combinații de gusturi.  Astăzi vă propunem o pastă ușoară și rapidă de avocado cu usturoi, pe care o faceți în cinci minute și o devorați la fel de repede. Dacă vreți să preparați varianta vegetariană sau de post, puteți renunța la smântâna din rețetă sau să o înlocuiți cu maioneză vegetală. 

Pasta de naut cu legume

4 cepe mari taiate inele1 ardei rosu1 ardei verde1 rosie 2 catei de usturoi

Mancare de vinete cu ardei copti

3 vinete mari 1 kg ardei capia rosii 3 cepe 1 capatana de usturoi 1 legatura de patrunjel verde Cateva rosii coapte Sare sau vegeta Piper Ulei

Salata de vinata picanta

2vinete mari coapte 1 ardei iute copt 2-3 ardei rosii si galbeni copti 4-5 rosii coapte 4-5 fire de ceapa verde 2 catei de usturoi zdrobiti patrunjel verde tocat marunt ulei sare,piper

Saramura de scrumbie

2 scrumbii 4 rosii 3 cepe verzi usturoi verde 3 ardei capia (copti) patrunjel leustean busuioc oregano- toate proaspete sare si piper.

Corabioare de ardei gras cu branza

Ardei,crema de branza,oua,pesmet,ulei.

Salata De Vara

1 vanata coapta 3 rosii 1 ceapa mica 2 castraveti proaspeti 1 legatura patrunjel 3 ardei grasi copti 1/2 ardei gras proaspat 50g telemea de capra 8-10 masline sare si piper dupa gust 3 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie

Ardei umpluti cu pasta de branza si marar

6 bucati de ardei gras (diverse culori), 200 gr branza telemea, 100 gr branza dulce, 50 gr unt, 1 legatura marar

Omleta rustica

4 oua 1 cartof 1 carnat 1 ardei 1 ceapa sare, piper branza

Salata De Ardei Capia Copti

Se pot folosi ardei capia copti proaspeti,congelati sau conservati la borcan si sos "vinaigrette"sau vinegreta. Pentru sosul "vinaigrette"sau vinegreta: In primul rand se foloseste un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie,suc de grapefruit otet din vin sau otet balsamic iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie. sare,piper,cimbru dupa gust Cine doreste poate adauga putin usturoi tocat foarte fin.