Cartofi bavarezi

Cartofi bavarezi retete: cum gatesti cartofi bavarezi si cele mai gustoase retete de ciorba cartofi, mancare cartofi, tocinei de cartofi, cartofi la cuptor, cartofi frantuzesti gratinati, mancare cartofi dulci, cartofi cu maioneza, mancare de cartofi, ciorba de cartofi, tocanita de cartofi.

Cartofi bavarezi

1 kg cartofi, 200 ml smantana, 100 g cascaval ras, 1 lingura de ceapa rosie razuita, 250 g carnati + 5 bucati de 8-10 cm lungime, 1 lingura de ulei, sare.

Cartofi prajiti bavarezi (in bere)

1 kg cartofi rosii, medi4 linguri ulei de masline3 linguri otet balsamic1 lingura mustar Dijon6 linguri mari de grasime sau ulei de maslinesare6 linguri mari bere neagra2 cepe mari rosii taiate rondele

Covrigi bavarezi

400 gr faina 50 ml ulei 25 gr drojdie proaspata sare 30 gr bicarbonat de sodiu

Cum să faci piure de cartofi PERFECT

Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.

Cartofi noi

un kg cartofi noi,o lingura unt sau 2-3 linguri ulei,patrunjel verde,mararsare.

Cartofi prajiti picanti

500 gr cartofi, 1 ceapa, 1 ardei iute, sare, ulei

Acordeoane din cartofi

6 cartofi, 50g unt, 200g salam, 3 triunghiuri de branza topita

Cartofi mortali

4-5 cartofi,200 gr carne3 ouasare, piper, usturoi

Cartofi franțuzești la cuptor

Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete?  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.   

Cartofi prajiti spiromati

500 g cartofi 1/2 pahar de ulei

Sufleu de cartofi simplu

Pentru 5 portii:cartofi - 1 kgceapa - 100 goua - 3 bucatiulei - 300 ml

Cartofi frantuzo - secuiesti

6 cartofi mari fierti 4-6 oua fierte tari o cutie mica de smantana 1 carnat secuiesc sare

Cartofi extra cu ou

5 cartofi mari 150 ml ulei 4 oua 2 linguri smantana sare, piper

Musaca de omleta cu cartofi

5 cartofi medii,3-4 ouabranza/cascaval,kaizer,patrunjel-dupa gust

Salată bavareză cu cartofi și ouă

Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi. 

Cartofi afumati cu zama alba

o ceapa mica, un morcov, putin ulei, apa, putina vegeta, cartofi, costite afumate, smantana

Cartofi piure

1/2 kg de cartofi, 150 ml de lapte, sare, patrunjel

Cartofi noi cu omleta de legume

5 cartofi potriviti,2 oua,2 cepe verzi,marar,usturoi verde,carnati,branza,rosie,castravete,sare,piper.

Karottengemse, mancarica de morcovi si cartofi

morcovi si cartofi in cantitati egale, ceapa cam 1/3 din morcovi sau cartofi, smantana groasa, supa de legume sau apa simpla, ulei - de care ne place, sare,piper,patrunjel.

Cartofi pai cu calorii putine

2 cartofi mari 2 linguri ulei condimente

Cartofi Duchess

Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții.  O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Mancare de cartofi cu masline

500 g cartofi 1 morcov 1 ardei rosu/galbe/portocaliu 1 ceapa 150 g masline 1 cana bulion Sare,piper Patrunjel

Placinta spaniola cu cartofi

Pentru 2 portii: 2 cartofi (potriviti ca marime); 100 g de unt (sau o jumatate de pachet); o ceapa; 6 oua; sare

Cartofi cu salvie la cuptor

vreo 800-1 kg cartofi ulei de masline sare, salvie maruntita

Cartofi Astoria

1 kg cartofi, 1 rosie, 1 morcov mic, 1 ardei iute, 1 ceapa mare, 1 manunchi de patrunjel, 1 lingurita boia de ardei, putin ulei, sare/vegeta, piper.

Cartofi crocanti cu malai

0,5 kg cartofi,200 g faina de malaisare,putin ulei.

Cartofi la cuptor in stil mediteranean

900 g cartofi taiati in sferturi4 linguri ulei2 linguri suc lamaie8 catei usturoi necuratati1 lingura sare grunjoasa400 g rosii mici150 g masline¼ lingurita rozmarin

Chec aperitiv cu cartofi

1 kg cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet sau faina 3 oua sare 300 g salam uscat cimbru busuioc uscat un ou pt uns

Cartofi la cuptor cu marar

2-3 cartofi mari,taiati felii sare, piper marar uscat ulei

Cartofi cu soia

Morcov, telina,ceapa, pasta de rosii, cartofi, usturoi, marar, soia

Cartofi umpluti cu ciuperci si legume

10 cartofi1 kg ciuperci proaspetepatrunjelfire de ceapa verde1 cepa mica1 ardei rosu2 linguri bulion1 ousarepiper

Bulete de cartofi cu cașcaval

Atunci când ai poftă de o gustare rapidă și delicioasă, aceste bulete de cartofi cu cașcaval sunt ideale. Se fac foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt geniale atunci când aveți de pregătit o petrecere sau un aperitiv pentru musafiri. Buletele de cartofi cu cașcaval sunt foarte de efect, arată extrem de bine în farfurie și pot fi servite simple, cu sosuri sau ca garnitură pentru o friptură pe grătar. 

Cartofi la cuptor cu ceapă și morcovi

Cartofii la cuptor sunt un preparat clasic, iubit de toată lumea. Însă, adăugând ceapă și morcovi, îi transformăm într-o garnitură delicioasă sau un fel principal vegetarian sățios.

Budinca de cartofi noi in straturi

10 cartofi,1/2 kaizer,5 oua,2 ardei grasi verzi,2 ardei grasi rosii,100 g cascaval,ulei de masline

Budinca ruseasca de cartofi

5 cartofi mari 3 oua 200 gr branza de burduf 200 gr smantana sare, piper dupa gust

Pastrav somonat cu cartofi noi

2 pastravi somonati 30 gr faina 500 gr cartofi noi ulei pt prajit (peste ,cartofi) sare

Parjolute de cartofi

5-6 cartofi mai maricei, 2 morcovi, 1 ceapa, 3-4 linguri de ulei, 3-4 linguri de pesmet, 2 oua, marar, sare, piper, boia dulce, praf de usturoi

Soia pane cu piure de cartofi si telina

100 gr soia felii, 2 lg faina, vegeta, 500 gr cartofi, 1/2 telina,100 ml ulei

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Cartofi umpluti cu sunca in coaja

12 cartofi mijlocii,1 lingura unt,2 galbenusuri,1 lingura branza rasa,100 g sunca sauparizer.

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Placinta de cartofi

4 cartofi sare piper faina ulei (pt prajit)

Galuste de cartofi

cartofi faina ulei sare

Dieta cu cartofi. Cum slăbești 1kg pe zi mâncând numai cartofi

Dieta cu cartofi este un regim pe termen scurt, care promite o scădere rapidă în greutate. Află cum să pierzi până la 1 kg pe zi, mâncând numai cartofi.

Cartofi fondanți la cuptor

Cartofii sunt, fără doar și poate, cea mai versatilă legumă. Se pot prepara în zeci, poate chiar sute de feluri și, atunci când v-ați plictisit de ei, mai descoperiți o rețetă nouă. Se potrivesc de minune pe post de garnitură pentru aproape orice fel de carne și sunt nemaipomeniți la cuptor, rumeniți și crocanți. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, dar delicioasă. Cartofi fondanți sau, altfel spus, cartofi în unt, la cuptor. Se fac ușor, iar la final veți obține o porție de cartofi rumeniți, crocanți, înconjurați de un sos delicios de unt, usturoi și verdețuri. 

Cartofi quattro formaggi la cuptor

Combinația de cartofi sau paste cu brânzeturi este întotdeauna una irezistibilă. Fie că vorbim despre cartofi gratinați, cartofi franțuzești sau cartofi quattro formaggi, cum este această rețetă, veți obține un fel de mâncare delicios, consistent și potrivit pentru orice masă. Puteți folosi orice fel de brânzeturi aveți la îndemână în momentul respectiv, dar este ideal să combinați brânzeturi moi cu brânzeturi cu textură tare.  

Tarta cu praz si cartofi

500 gr aluat fraged,1 ou,3 cartofi,1 fir de praz,200 gr smantana,150 gr cascaval,sare, piper

Piure de cartofi cu usturoi copt

Piureul de cartofi este o garnitură pe cât de comună, pe atât de versatilă. Îl puteți personaliza foarte ușor și îi puteți da de fiecare dată o aromă nouă. Piure cu trufe, piure cu parmezan sau piure cu usturoi copt - iată doar câteva idei pentru a transforma cea mai banală garnitură într-una specială. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de piure de cartofi cu usturoi copt, inspirată din bucătăria franceză. Opțional, puteți adăuga și cașcaval în el. Secretul acestui piure este usturoiul copt, care îi dă o aromă deosebită, dulceagă și plăcută.